wierch Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Witam Przymierzalem sie do zakupu Canon Prixima 4200 a tu juz wyszedl model 4300 czy ma ktos moze doswiadczenie z tą nową drukarką? Głównie interesuje czy sa tam zaladowane takie same kardridże i czy podejdą zamienniki z 4200 pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Tusze sa takiie same. 4300 jest wizualnie ladniejsza, bardziej podobna do 5200. Co do zamiennikow to nie polecam. Trzeba przekladac chipy z oryginalnych, stale wciskac resume na drukarce przy drukowaniu itp. Jakosc wydruku jest tez gorsza co widac zwlaszcza na papierze foto i plytach foto. Zamienniki sa dobre jak lubisz grzebac a nie uzywac. Roznica w cenie jest owszem ale ja nie lubie polsrodkow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 A jak wygląda napełnianie tych samych kardridżów? też trzeba cos kombinować z chipami? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedzia Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 (edytowane) nie wiem czy te tusze canona mozna napelniac. Ja kupuje zamiennik tego czarnego duzego (pigmentowego) do tekstu. W jakosc wydruku tekstu nie widze roznicy a cena 4x tansza. Trzeba tylko wyjac oryginalny tusz odkleic z niego chipa (takie elektroniczne cos) nakleic na niego tasme dwustronna i przykleic do zamiennika. Wszystko dziala jak trzeba tylko trzeba resume przycisnac na 5 sekund i wtedy w ogole sie nie pluje ze ma nie oryginalny tusz i nie trzeba naciskac za kazdym drukowaniem. Co do jakosci kolorowych to nie powiem bo jeszcze mi oryginaly zostaly :) Edytowane 27 Kwietnia 2007 przez sedzia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...