Skocz do zawartości
welyk

Jaki Tani Joystick Do Symulatorów Samolotu

Rekomendowane odpowiedzi

jaki polecicie joystick do symulatorów lotniczych typu LockOn, myślałem cos takiego:

Genius MaxFighter F-31U

http://znak.pl/index.php?prid=gamGenF31U

lub

Logitech Extreme 3D PRO

http://znak.pl/index.php?prid=joyLogExtreme3D+Pro

ew jakie inne w tym przedziale cenowym (ok 100zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Saiteka. Logitech to padło które szybko stracji na precyzji i oprócz wygodnej rączki nie ma czym się podniecać. Genius to wogóle marna podróba MS Sidewindera Pro i też odradzam. Zobacz na allegro, można czasami wyrwac do 100zł MS Sidewindera Precision 2 tudzież Saiteka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, podepnę się po ten topic... Sam poszukuję joysticka, bo mój stareńki marki "Genius" niestety rozleciał się ostatnio (z 5 lat wytrzymał :))... A wyszedł IL1946 i fajnie by było trochę pograć.

Niestety cena jest ograniczona do 50zł. Najlepiej by było gdyby to była nówka... Tak, wiem... te tanie joye na allegro to szmelc... no ale jednak wolałbym coś nowego, bo joystick to jednak rzecz "zużywalna", a mam wrażenie, że sprzedawcy na allegro ściemniają nieźle, bo 90% joysticków stamtąd "była użyta 2-3 razy" :? . Wiem, że nie mogę liczyć na dobrą jakość, ale ja wcale nie gram tak dużo w symulacje, żeby go jakoś szybko popsuć.

No i teraz mam pytanie. Znalazłem takie modele:

TRACER TR-JF JetForce V2 49zł

Cougar Vibration Flightstick 42zł

Trust GM-2600 30zł

I który z nich byłby najlepszy?

Z góry dzięki na odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi