mewes Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Mam BARRACUDE IV 40 GB i wydaje mi sie za ostatnio zaczela jakos dziwnie "mruczec"... Czy jest to normalne i czy temp. 40 stopni celcjusza jest normalna przy obciazeniu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 tak. barakudy sie grzeja normalnie. wiec temp masz odpowiednia. jak cos kup sobie jakis coolerek, ja mam i tem w max full obciazenie mam jakies 33*C. wiec duzo daje. Co do mruczenia - juz o tym mowili ze baraki po jakims czasie sa glosniejsze, lecz jest to jakas wadliwa, gdyz moja juz mam dlugo i nadal zero jakichkolwiek dzwiekow jest maxymalnie cichutka jak mozna, wiec sprawdzc czy zadnych bldow nie ma, jakis bad sectorow, i jak sa to to moze byc podstawa do reklamacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 temperatura nie jest rewelacja popracuj nad tym moze jakies radiatory polozysz na nia , glowice sa @ zeby szybciej znajdowala pliki ? czy normal ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mewes Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Z twardzielem sie nie bawilem= jest na ustawieniach fabrycznych... jedyne co to zwiekszalem FSB do ze 100 do 115... nie wiem czy to bylo powodem, ale w2ydaje mi sie ze nie bo nie sa to czestotliwosci ktore moglyby cos spie...!!.... i jeszcze twardziel jakies dziwne syczenie(piszczenie ) z siebie wydaje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Moim zdaniem zbliża sie do zgonu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 temperatura nie jest rewelacja popracuj nad tym moze jakies radiatory polozysz na nia , glowice sa @ zeby szybciej znajdowala pliki ? czy normal ?co mowisz. temp jak na barakudke sa niezle. nie wiem czy wiesz ale te dyski ladnie sie grzeja... potrafia do 46-48 stopni dojsc. Wez sobie cooler SPIRe kup, 25zl, 2 wiatraki, przykrecany od spody, wg mnie cichy jest i spoko chlodzi, jak juz mowilem 32-33*C max, wiec temp niezle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 temperatura nie jest rewelacja popracuj nad tym moze jakies radiatory polozysz na nia , glowice sa @ zeby szybciej znajdowala pliki ? czy normal ?co mowisz. temp jak na barakudke sa niezle. nie wiem czy wiesz ale te dyski ladnie sie grzeja... potrafia do 46-48 stopni dojsc. Wez sobie cooler SPIRe kup, 25zl, 2 wiatraki, przykrecany od spody, wg mnie cichy jest i spoko chlodzi, jak juz mowilem 32-33*C max, wiec temp niezle...moj ma jakos 28 stopni max Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...