Skocz do zawartości
flasht

Tt Symphony...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ma ktos TT Symphony? Glosne to to jest? Czy pompy wyrobily by jakby chlodzic tym GPU, CPU i NB?

Dla innych nadpobudliwych jak banditos: jesli nie masz TT Symphony to sie nie wypowiadaj.

Pozdrawiam,

FlashT

Edytowane przez flasht

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja juz to wszystko czytalem :( Szukam kogos ktos tego uzywa a nie jakis glupich recenzji czy domyslow.

czyli RECENZJA uzytkownika bedzie takze glupia... to czego szukasz? odpowiedzi czy jak kupisz spelni TWOJE wymagania? na to mozesz odpowiedziec tylko TY, inni uzytkownicy maja SWOJE wymagania, a nie Twoje

no offence

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli RECENZJA uzytkownika bedzie takze glupia... to czego szukasz? odpowiedzi czy jak kupisz spelni TWOJE wymagania? na to mozesz odpowiedziec tylko TY, inni uzytkownicy maja SWOJE wymagania, a nie Twoje

no offence

Pozdrawiam

Uzytkownik chociazby wypowie sie w temacie aspektow ktore mnie interesuja a w recenzji nie sa zawarte. Nie rozumiem po co zasmiecac watek jakimis bzdetami... to ze banditos zwraca uwage na szukajke to mu sie chwali (chociaz moglby spojrzec tez na to od kiedy jestem na forum). Ale dyskusja na temat tego czy recenzja w komercyjnym serwisie moze sie rownac z odczuciami zwyklego szarego czlowieka jest zbedna.

Zauwazylem ze od pewnego czasu ludzie strasznie ... zawistni sie stali na forum. Nie wiem po co i czy daje to satysfakcje, ale nie przesadzajcie. Po prostu zalozylem watek w ktorym chcialbym sie dowiedziec co ludzie uzywajacy tego zestawu o nim mysla. I po to jest forum. Szukalem, na forum nie ma tego co mnie interesuje, a recenzje sie maja nijak do tego co znalazlem tutaj. Z drugiej strony na komputroniku jest kilka osob ktore sobie wyzej wymieniony zestaw chwala, tylko ze z nimi nie da rady sie w zaden sposob skontaktowac.

Edytowane przez flasht

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzytkownik chociazby wypowie sie w temacie aspektow ktore mnie interesuja a w recenzji nie sa zawarte. Nie rozumiem po co zasmiecac watek jakimis bzdetami... to ze banditos zwraca uwage na szukajke to mu sie chwali (chociaz moglby spojrzec tez na to od kiedy jestem na forum). Ale dyskusja na temat tego czy recenzja w komercyjnym serwisie moze sie rownac z odczuciami zwyklego szarego czlowieka jest zbedna.

Jak nie sa w recencji zawarte wszystkie aspekty tego chlodzenia to jest biedna recencja, albo ty masz jakies dziwne widzimisie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Przychodzisz na forum , zakładasz topic i się pytasz jak odczucia z jakiegoś zestawu za 350$

2. Czytałeś poradnik o WC kszonka ? Masz tam informacje o bardzo podobnym układzie zalmana.

3.Masz tam również opinie o gotowych zestawach.

4. Jakbyś dobrze szukał to wiedziałbyś , że nie jest to układ pasywny. W tym swoim głośniczku ma wiatraczki , wiec nie jest to ciche ja pasywne WC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Przychodzisz na forum , zakładasz topic i się pytasz jak odczucia z jakiegoś zestawu za 350$

2. Czytałeś poradnik o WC kszonka ? Masz tam informacje o bardzo podobnym układzie zalmana.

3.Masz tam również opinie o gotowych zestawach.

4. Jakbyś dobrze szukał to wiedziałbyś , że nie jest to układ pasywny. W tym swoim głośniczku ma wiatraczki , wiec nie jest to ciche ja pasywne WC.

1. Czlowieku ja na tym forum jestem od powstania i jeszcze troche. Nie rozumiem bzdurnego argumentu ze jesli zestaw kosztuje 350$ to nie mozna o niego pytac.

2. Chcialbym sie dowiedziec konkretnie o tym i mam prawo. Nie lamie regulaminu forum pytajac uzytkownikow o opinie a ze nie jestes jednym z nich to najlepiej w ogole sie nie wypowiadaj.

3. Co ty bredzisz? A kto tu mowi o pasywnym chlodzeniu???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. To , że jesteś na forum od powstania upoważnia cię do "nie myślenia" ?

2. Chodzi mi o to , że zestaw który na polskie kosztuje prawie 1K , jest tutaj mało spotykany więc możliwość , ze ktoś na pure ma ten zestaw jest tak prawdopodobne jak wygranie w totka. Rozumiem , wygrałeś 2 razy w totka ....

3.Czytając WC kszonka masz odpowiedzi na swoje pytania !

4."A kto tu mowi o pasywnym chlodzeniu???" - zostawie to bez komenatrza :blink:

P.S.

Ewentualne uwagi w moją stronę proszę na PW nie tutaj .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego jestescie dla siebie tacy niemili? :wink:

Ciezko bedzie ci znalezc wlasciciela tego Tt, juz sam reserator to niezly ewenement (a jest o wiele popularniejszy). Zabraniac wypowiedzi tym ktorzy tego nie maja jest malo rozsadne, bo nikt tego nie ma :wink:

Z wygladu zewnetrznego ta chlodnica moze sie fajnie komponowac, rozmiar i max ilosc wentyli pracujacych tam rowniez daje niezle perspektywy wydajnosciowe. Wg mnie powinno sobie to poradzic z ukladem na 3 blokach, jak zreszta radzi sobie normalna 2x120mm chlodnica - zaden wyczyn.

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego jestescie dla siebie tacy niemili? :wink:

Ciezko bedzie ci znalezc wlasciciela tego Tt, juz sam reserator to niezly ewenement (a jest o wiele popularniejszy). Zabraniac wypowiedzi tym ktorzy tego nie maja jest malo rozsadne, bo nikt tego nie ma :wink:

Z wygladu zewnetrznego ta chlodnica moze sie fajnie komponowac, rozmiar i max ilosc wentyli pracujacych tam rowniez daje niezle perspektywy wydajnosciowe. Wg mnie powinno sobie to poradzic z ukladem na 3 blokach, jak zreszta radzi sobie normalna 2x120mm chlodnica - zaden wyczyn.

No a jednak... :) 2 osoby sie odezwaly na priv ktore to mialy... Nie wnikam dlaczego na priv, ale z tego co sie wywiedzialem...

Ukladzik niezle radzi sobie z C2D i jest wbrew temu ze ma tyle wentyli calkiem cichutki. Jedyny problem tak naprawde to jego wielkosc... jest ogromny. W sumie to sie zastanawiam... uzytkownicy sa zadowoleni co mnie przekonuje, tylko ze u mnie w mieszkaniu i tak jest malo miejsca... A tak jak ktos slusznie zauwazyl to 90L/h to jakas bzdura jest. Narazie czuje sie usatysfakcjonowany :)

aerial tak swoja droga zainspirowalo mnie twoje chlodzonko... u mnie w pokoju jest nieuzywany kaloryfer... ciekawe czy moglby posluzyc za chlodnice :) troszke chyba moglby byc problem z przeplywem...

Edytowane przez flasht

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pompki w takich ukladach (vide reserator) sa zazwyczaj skromne i malo zywotne. Szkoda modowac (i inwestowac) w cos i tak nie taniego i juz ladnie spasowanego (na gwarancji?).

Przy instalacji z rurek hydraulicznych mamy do wyboru ciekawe pompy ciezkiego kalibru ktore moga duzo i sa ekstremalnie ciche.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi