Skocz do zawartości
he_avy

Home Made Full Cover Pod X1800xl

Rekomendowane odpowiedzi

Duży plus za samodzielność! Gratki!

Różnicę w wysokości pamięci i rdzenia można rozwiązać jeszcze w inny sposób (myślę tu o domowym sposobie- bo frezowanie jest oczywiste). Odpowiednio uformowany (na kształt układu pamięci) płaskowniczek z blaszki miedzianej grubości 1mm przylutować do podstawy bloku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale przeciez pamieci na kartach graf nie grzeja sie az tak bardzo jak rdzen, wydaje mi sie ze takie przejscie z cyny miedzy pamiecia a blokiem dalo by rade spokojnie chlodzic ram karty

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ale tu nie ma co naprawde kombinowac. Ja ta roznice miedzy rdzeniem a pamieciami zrobilem na aluminiowej plytce a nie kleilem tego ani nie lutowalem bo to nie ma senus jest z obydwuch stron na Ceramique (ta pasta jest dosc gesta po skreceniu jest idealny docisk i nie ma zadnego kombinowania.Mozliwosci jest naprawde wiele w miejcach gdzie nie ma pamieci mozna ta plytke przyklic glusiem,klejem na bazie plynnego metalu, przykrecic malutkimi srubkam, przylutowac -te pamieci naprawde bardzo sie nie grzeja po drugie ta grafa jest strasznie malo podatna na podkrecanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ale tu nie ma co naprawde kombinowac. Ja ta roznice miedzy rdzeniem a pamieciami zrobilem na aluminiowej plytce a nie kleilem tego ani nie lutowalem bo to nie ma senus jest z obydwuch stron na Ceramique (ta pasta jest dosc gesta po skreceniu jest idealny docisk i nie ma zadnego kombinowania.Mozliwosci jest naprawde wiele w miejcach gdzie nie ma pamieci mozna ta plytke przyklic glusiem,klejem na bazie plynnego metalu, przykrecic malutkimi srubkam, przylutowac -te pamieci naprawde bardzo sie nie grzeja po drugie ta grafa jest strasznie malo podatna na podkrecanie.

Co to za grafa??:> PCB ma podobne do mojego HIS'a.

Pamieci sie az tak nie grzeja. Podstawa chlodzenia to rdzen i zasilanie to sie potrafi ladnie nagrzac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to o co;) kszonek napisał, że jestem burakiem ;) i nie mówię, że homemade zły. Tylko jak ktoś piszę, że homemade good, a firmowy blok bad.. gdy ten pierwszy był inspirowany, czy nawet jest kopią tego drugiego... to jest to dla mnie głupie. Wiesz TO tak samo jakbym się śmiał z ludzi kupujących oryginały bo taniej można sobie ściągnąć i wypalić na płytkę, będzie to samo i taniej...

proszę: 7600gt 256mb

http://www.innovatek.de/downloads/schablon...one_7600_GT.pdf

sry za ot

:blink: jezeli poczules sie urazony to przepraszam, ale to byl zart, nie przypuszczalem ze bedzie taki dym :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: jezeli poczules sie urazony to przepraszam, ale to byl zart, nie przypuszczalem ze bedzie taki dym :?

:oops: zmęczony ostatnio jestem i pewnie bym nie poznał żartu nawet jakby mnie podszedł i kopnął. Przepraszam również za moją reakcję... ale jestem burakiem :lol:

pozdro

Edytowane przez Jarogniew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi