mechl!n Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Duży plus za samodzielność! Gratki! Różnicę w wysokości pamięci i rdzenia można rozwiązać jeszcze w inny sposób (myślę tu o domowym sposobie- bo frezowanie jest oczywiste). Odpowiednio uformowany (na kształt układu pamięci) płaskowniczek z blaszki miedzianej grubości 1mm przylutować do podstawy bloku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 pewnie ze mozna, nawet duzo roboty by z tym nie bylo. wyciac blaszki/przelotki z miedzi, spod bloku na kuchenke, rozgrzac, naniesc cyne i gotowe :) a to pamieci sa rowne 1mm ponizej poziomu rdzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Z tym ze cyna kiepsko przewodzi cieplo, ja bym uzyl do tego niesmiertelnej kropelki i odpowiedniego scisku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Nie no- spoko- autor problem już rozwiązał- tak sobie tylko dywaguję ;-). Fakt- termoprzewodnictwo słabe: miedź- 401 W/(m*K), alu- 237 W/(m*K), cyna- 66,6 W/(m*K). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) ale przeciez pamieci na kartach graf nie grzeja sie az tak bardzo jak rdzen, wydaje mi sie ze takie przejscie z cyny miedzy pamiecia a blokiem dalo by rade spokojnie chlodzic ram karty Edytowane 18 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Panowie ale tu nie ma co naprawde kombinowac. Ja ta roznice miedzy rdzeniem a pamieciami zrobilem na aluminiowej plytce a nie kleilem tego ani nie lutowalem bo to nie ma senus jest z obydwuch stron na Ceramique (ta pasta jest dosc gesta po skreceniu jest idealny docisk i nie ma zadnego kombinowania.Mozliwosci jest naprawde wiele w miejcach gdzie nie ma pamieci mozna ta plytke przyklic glusiem,klejem na bazie plynnego metalu, przykrecic malutkimi srubkam, przylutowac -te pamieci naprawde bardzo sie nie grzeja po drugie ta grafa jest strasznie malo podatna na podkrecanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Panowie ale tu nie ma co naprawde kombinowac. Ja ta roznice miedzy rdzeniem a pamieciami zrobilem na aluminiowej plytce a nie kleilem tego ani nie lutowalem bo to nie ma senus jest z obydwuch stron na Ceramique (ta pasta jest dosc gesta po skreceniu jest idealny docisk i nie ma zadnego kombinowania.Mozliwosci jest naprawde wiele w miejcach gdzie nie ma pamieci mozna ta plytke przyklic glusiem,klejem na bazie plynnego metalu, przykrecic malutkimi srubkam, przylutowac -te pamieci naprawde bardzo sie nie grzeja po drugie ta grafa jest strasznie malo podatna na podkrecanie. Co to za grafa??:> PCB ma podobne do mojego HIS'a. Pamieci sie az tak nie grzeja. Podstawa chlodzenia to rdzen i zasilanie to sie potrafi ladnie nagrzac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Jak to o co;) kszonek napisał, że jestem burakiem ;) i nie mówię, że homemade zły. Tylko jak ktoś piszę, że homemade good, a firmowy blok bad.. gdy ten pierwszy był inspirowany, czy nawet jest kopią tego drugiego... to jest to dla mnie głupie. Wiesz TO tak samo jakbym się śmiał z ludzi kupujących oryginały bo taniej można sobie ściągnąć i wypalić na płytkę, będzie to samo i taniej... proszę: 7600gt 256mb http://www.innovatek.de/downloads/schablon...one_7600_GT.pdf sry za ot :blink: jezeli poczules sie urazony to przepraszam, ale to byl zart, nie przypuszczalem ze bedzie taki dym :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) :blink: jezeli poczules sie urazony to przepraszam, ale to byl zart, nie przypuszczalem ze bedzie taki dym :? :oops: zmęczony ostatnio jestem i pewnie bym nie poznał żartu nawet jakby mnie podszedł i kopnął. Przepraszam również za moją reakcję... ale jestem burakiem :lol: pozdro Edytowane 18 Grudnia 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 @mib Grafa jest od Shappire ale PCB pewnie to samo co w HIS'ie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 co za roznica jakiej firmy - w koncu wszystkie x1800 maja takie samo pcb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...