Skocz do zawartości
wargavoc

Dziwne Anomalia Przy O/c

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam taki sprzęt.

Intel Core 2 Duo e6300

Biostar TForce 965PT

Ocz platinium...

I mam problem. Wcześniej miałem geile ultra i proc chodził na 445*7 stabilnie... Teraz jak wsadziłem te oczki pomimo ze dokładam napiecie do 2,2V timingi 5-5-5-15 to i tak nie dobijam nawet do 390*7 :blink: :blink: Ma ktoś pomysł co sie dzieje i jak temu zaradzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowiłem najgorszy <_< pewnie ram siada :-P

Gorszego niż 1:1 nie moge wsadzić... Tylko dziwne jest bo jak biore start z 800MHz to proc dojdzie do 310*7 i idzie stabilnie a to jest dla pamiątek ponad 900MHz... to czemu ze startu z 533Mhz nie chce uderzyc na 400*7 skoro dopiero dobijam do 800MHz? :blink:

Czy istnieje możliwość ,żę sie pamięci zra z płyta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy na innych dzielnikach ram idzie wyzej?

Kiedy ustawie zeby startował z 667 to idzie do 350*7 i stoi... to daje niecałe 900MHz :blink:

a jak rusza z 533MHz to mój max to 370*7 co daje nie całe 800MHz :blink: :blink:

Nie ma bata zonk na całego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy ustawie zeby startował z 667 to idzie do 350*7 i stoi... to daje niecałe 900MHz :blink:

a jak rusza z 533MHz to mój max to 370*7 co daje nie całe 800MHz :blink: :blink:

Nie ma bata zonk na całego...

zobacz na jeszcze wyzszym dzielniku....

pewnie mobo sie gryzie z ramami, kiedys pisalem o tym, ale wszyscy mowili ze to wina mobo, tutaj mozna to wykluczyc skoro z innym,i ramami chodzi wuyzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz na jeszcze wyzszym dzielniku....

pewnie mobo sie gryzie z ramami, kiedys pisalem o tym, ale wszyscy mowili ze to wina mobo, tutaj mozna to wykluczyc skoro z innym,i ramami chodzi wuyzej.

mam tylko 3 dzielniki. Z 533 , 667 i 800 i na żadnym nie chodzi jak należy;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.. Podaj konfig całego kompa, to będzie łatwiej...

Może zasiłka nie wyrabia przy jednoczesnym podkręceniu ramu i proca.. ?? Bios aktualizowałeś doi najnowszej wersjii?? Może to rozwiąze problem??

Tagan 420 U22 nie uciągnie?

intel core 2 duo E6300

Ocz 2*512MB

Palit GF 7900gs

dysk 160gb sata

nagrywarka samsung

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tagan 420 U22 nie uciągnie?

intel core 2 duo E6300

Ocz 2*512MB

Palit GF 7900gs

dysk 160gb sata

nagrywarka samsung

Według Mnie uciągnie bez problemu ja mam zasilacz modecoma 400w fell i u mnie stabilnie procek e6600 leci na 3ghz i ram z 667mhz na 900mhz i a resztę sprzętu jak w opisie i działa bez problemu wszystko. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi