wargavoc Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Witam posiadam taki sprzęt. Intel Core 2 Duo e6300 Biostar TForce 965PT Ocz platinium... I mam problem. Wcześniej miałem geile ultra i proc chodził na 445*7 stabilnie... Teraz jak wsadziłem te oczki pomimo ze dokładam napiecie do 2,2V timingi 5-5-5-15 to i tak nie dobijam nawet do 390*7 :blink: :blink: Ma ktoś pomysł co sie dzieje i jak temu zaradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Moze ram kulawy <_< zmień dzielnik na ram taki najmniej wymagajacy lub wiecej daj papu(v) na ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Moze ram kulawy <_< zmień dzielnik na ram taki najmniej wymagajacy lub wiecej daj papu(v) na ramu mnie 2,2V to max... EDIT: poza tym dzielnik mam juz najniższy 1:1 Edytowane 16 Grudnia 2006 przez wargavoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 1:1 to czasem nie idzie tyle samo co proc? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 1:1 to czasem nie idzie tyle samo co proc? :|Tak przy 400*7 powinienem dostać magiczne 800MHz na pamiątkach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Mowiłem najgorszy <_< pewnie ram siada :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Mowiłem najgorszy <_< pewnie ram siada :-PGorszego niż 1:1 nie moge wsadzić... Tylko dziwne jest bo jak biore start z 800MHz to proc dojdzie do 310*7 i idzie stabilnie a to jest dla pamiątek ponad 900MHz... to czemu ze startu z 533Mhz nie chce uderzyc na 400*7 skoro dopiero dobijam do 800MHz? :blink: Czy istnieje możliwość ,żę sie pamięci zra z płyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 czy na innych dzielnikach ram idzie wyzej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 czy na innych dzielnikach ram idzie wyzej?Kiedy ustawie zeby startował z 667 to idzie do 350*7 i stoi... to daje niecałe 900MHz :blink: a jak rusza z 533MHz to mój max to 370*7 co daje nie całe 800MHz :blink: :blink: Nie ma bata zonk na całego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Kiedy ustawie zeby startował z 667 to idzie do 350*7 i stoi... to daje niecałe 900MHz :blink: a jak rusza z 533MHz to mój max to 370*7 co daje nie całe 800MHz :blink: :blink: Nie ma bata zonk na całego... zobacz na jeszcze wyzszym dzielniku.... pewnie mobo sie gryzie z ramami, kiedys pisalem o tym, ale wszyscy mowili ze to wina mobo, tutaj mozna to wykluczyc skoro z innym,i ramami chodzi wuyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 zobacz na jeszcze wyzszym dzielniku.... pewnie mobo sie gryzie z ramami, kiedys pisalem o tym, ale wszyscy mowili ze to wina mobo, tutaj mozna to wykluczyc skoro z innym,i ramami chodzi wuyzej. mam tylko 3 dzielniki. Z 533 , 667 i 800 i na żadnym nie chodzi jak należy;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek82 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Hmm.. Podaj konfig całego kompa, to będzie łatwiej... Może zasiłka nie wyrabia przy jednoczesnym podkręceniu ramu i proca.. ?? Bios aktualizowałeś doi najnowszej wersjii?? Może to rozwiąze problem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Hmm.. Podaj konfig całego kompa, to będzie łatwiej... Może zasiłka nie wyrabia przy jednoczesnym podkręceniu ramu i proca.. ?? Bios aktualizowałeś doi najnowszej wersjii?? Może to rozwiąze problem?? Tagan 420 U22 nie uciągnie? intel core 2 duo E6300 Ocz 2*512MB Palit GF 7900gs dysk 160gb sata nagrywarka samsung Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Tagan 420 U22 nie uciągnie? intel core 2 duo E6300 Ocz 2*512MB Palit GF 7900gs dysk 160gb sata nagrywarka samsung Według Mnie uciągnie bez problemu ja mam zasilacz modecoma 400w fell i u mnie stabilnie procek e6600 leci na 3ghz i ram z 667mhz na 900mhz i a resztę sprzętu jak w opisie i działa bez problemu wszystko. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek82 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Teoria o zasilaczu upada :P może masz "dziurę" w fsb przy tych konkretnych ustawieniach... Spróbuj przeskoczyć o jakieś 30 mhz wyżej od ostatniego stabilnego ustawienia, albo nawet wyżej jeśli będzie trzeba.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...