RONIN3579 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Witam kolega ma proca Celeron (nie wiem dokładnie jaki). Gdy włącza komputer to wyświetla mu wysoka temperature. Dzisiaj gdy przyniósł bo do mnie zaraz po włączeniu temperatura wynosiła 88 stopni C, a na dworze jest bardzo zimno :mur: Ustawiłem mu w BIOSIe, aby komputer wyłączał się automatcznie przy temp. 70 stopni C, a BIOS wskazywał 92 stopnie C. Czy to błąd odczytu temperatury? Wątpie, żeby jaki kopwiek proc zniósł taką temp. Prosze o szybka odpowiedź. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Proc krecony ? Dotknij radiator, jak bedzie parzyl, to znaczy, ze naprawde taka temp. moze byc. Jesli bedzie chlodny, to albo blad odczytu temp., albo radiator zle przylega do procka i wtedy trzeba na nowo pasta przesmarowac. Sprawdz tez temp. w jakims programie Everest, albo cos takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Sprawdzałem w speedfanie i było takie coś, ze w jednej sekundzie 98, a w następnej 74 o_O Nie kręcony, oile pamietam to Celeron D 330 ale nie pamiętam dokładnie. Taktowanie coś powyżej 2600MHz. Radiator zimny, komp normalnie chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 No to pewnie tylko przekłamania, ale dla bezpieczeństwa ściągnij radiator i przesmaruj jakąś dobrą pastą np. AS5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Popsute czujniki <_< po co AS5? sylikonowka styknie :-P Edytowane 16 Grudnia 2006 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...