Skocz do zawartości
Macho

divix i władca pierscieni :(

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam problem z tym filmem.....kazdy inny film leci normalnie ale władca pierscieni 2 wieze jest cały zielony ekran i niekiedy jakies piksele wyskakuje ale tekst widac norlanie......u kolegi film dziala normalnie instalowałem juz najnowszego divixa itp i nie wiem co mam zrobic prosze o pomoc.....aha mam win me

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja żeby nie zapychać forum zapytam się jak można w xvidzie przejść ze standardu wyświetlania 16:9 do 4:3 (wkórza mnie ten wąski ekranik)

P.S. co do twojego problemu zainstaluj ffdshow albo codec 6.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam problem z tym filmem.....kazdy inny film leci normalnie ale władca pierscieni 2 wieze jest cały zielony ekran i niekiedy jakies piksele wyskakuje ale tekst widac norlanie......u kolegi film dziala normalnie instalowałem juz najnowszego divixa itp i nie wiem co mam zrobic prosze o pomoc.....aha mam win me

Zainstaluj XviD i pakiet Nimo Codec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co i masz ffdshow i nie potrafisz ustawić 4:3??

u mnie ffdschow (z czerwca) jakoś mało stabilnie chodzi :cry:

pewnie dlatego że zainstalowaleś je na zasyfiony system

wywal wszystkie kodeki, zainstaluj ffdshow ze stycznia http://sf.net/project/ffdshow/ i ac 3 i do tego divx 3.11 ze względu na dzwięk w starych filmach i wsio Ci bedzie hulać.

poszukaj opcji resize&aspecta po naszemu zmiana rozmiaru :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co i masz ffdshow i nie potrafisz ustawić 4:3??

u mnie ffdschow (z czerwca) jakoś mało stabilnie chodzi :cry:

pewnie dlatego że zainstalowaleś je na zasyfiony system

wywal wszystkie kodeki, zainstaluj ffdshow ze stycznia http://sf.net/project/ffdshow/ i ac 3 i do tego divx 3.11 ze względu na dzwięk w starych filmach i wsio Ci bedzie hulać.

poszukaj opcji resize&aspecta po naszemu zmiana rozmiaru :D

zainstalowałem wszystko co trzeba było, skonfigurowałem i doopa jak uruchamiam jakiś film (bezrużnicy czy to divx czy xvid) to łączy mi się z netem w poszukiwaniu kodeków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi