ysztyszt Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Od jakiegoś czasu mam problem. Sporo plików instalacyjnych nie chce mi się uruchomić, ponieważ w opisie problemu w okienku z czerwonym krzyżykiem pojawia się zazwyczaj opis błędu i zawsze obecne słowo 'corrupted'. Np. w przypadku instalacji GTA SA wyskakuje taki napis: CRC error: The file D:\Rockstar Games\GTA San Andreas\anim\anim.img doesn't match the file in the setup's .cab. file. The medium from which you are running the setup may be corrupted; contact your software vendor. Sformatowałem dysk, od nowa wgrałem Windowsa i problem jest identyczny. Co na to poradzić? Czy to wina mojego dysku twardego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) W jakim stanie są płyty?? Bo mnie to wygląda na błąd odczytu z płyty. Ew masz uszkodzony czytnik/taśmę od czytnika. Edytowane 19 Grudnia 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ysztyszt Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Płyty może nie są w idealnym stanie, ale to nie chodzi o to. Moi znajomi instalowali gry kilka dni temu z tych samych płyt. Czytnik jest nowy, ma niecałe dwa tygodnie. I problem w odczycie płyt nie tkwi, ponieważ plikami 'corrupted' są też instalki świeżo ściągnięte ze stron np. producentów :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Pamiec w kompie, lub tasma do dysku padnieta. Jak sprzet OC, to powroc do fabrycznych ustawien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ysztyszt Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Dzięki zgf1, tak właśnie podejrzewałem, że może to być wina dysku twardego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Wejdź do Podglądu zdarzeń, powinno się roić od czerwonych wpisów. Będziesz miał tam opis problmu. Jeśli dotyczy jednej partycji to masz BADy. Jeśli więcej sprawdź inną taśmę/docisk taśmy. Zostaje jeszcze kwestia pamięci. Zrobienie memtesta przez noc nie zaszkodzi. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ysztyszt Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Nie jestem zbytnio wtajemniczony, może mógłbyś napisać w jaki sposób sprawdzić/poprawić docisk taśmy, o której wspominasz :) Taki sam komunikat jak napisałem w pierwszy poście wyskoczył mi podczas instalacji 3DMarka03, który został przed chwilką ściągnięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Otwierasz komputer i dociskasz taśmę? :lol: btw. Nie pisz dwóch postów pod rząd, pozatym mogłeś zgłosić problem z tymi plikami w poprzednim temacie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...