blondon Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Witajcie obywatele! Mój problem polega na chęci zainstalowania windowsa Me pod Windowsem XP. Otóż mam zainstalowanego XPeka i za nic nie moge uruchomic instalki WME. Problem przedstawial by sie prosciej gdyby nie to ze kupilem sobie niedawno 40 GB dysk ktory znakomicie smiga pod windowsami za to nie da sie go wykryc w biosie!!?? Jak widzicie powstala niezla zajebka i chyba nawet najstarsi góralem nie widzieli takich cudów. Codzi mi o to zebym mogl uruchomic instalek WME na poziomie Xpeka bo pod dosem nie da rady a nie mam nerwow na ponowne instalownaie obu systemow! Za pomoc dziekuje z góry, wdzieczna tez napewno bedzie mja siostra bo to ona ma byc uzytkownikiem tego systemu 8) i stad tez nie wchodza w gre programy typu VMWARE i connetcix.. Jeszcze raz wielkie dzieki !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 1. Format dysku 2. zrob dwie partycje mp. 30GB:10GB 3. zainstaluj Mina Me 4. zainstaluj wina XP 5. I po problemie A atk przy okazji to windows XP NIE MA DOSA!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Codzi mi o to zebym mogl uruchomic instalek WME na poziomie Xpeka bo pod dosem nie da rady a nie mam nerwow na ponowne instalownaie obu systemow! bez formatu sie nie obejdzie.......... nie zainstalujesz starszego windowsa na nowszego :) przynajmniej mi sie nie udalo :) a reszta tak jak opisal kolega wyzej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blondon Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Nie wiem czy wspominalem, ze format nie wchodzi w gre bo czlowiek z reguly jest leniwa istota :( Z dosem masz racje mialem na mysli wiersz polecen na starcie :cry: Jednym slowem [gluteus maximus] zbita! Slyszalem o dyskietce startowej wydanej przez Microsofta ale podobno zajmuje 4 MB a ja nie mam takiej dyskietki na chacie :? A gdyby tak wgrac jakis wirtualny system i sprobowac to ruszyc w oknie !? Da rade czy to juz zbyt skomplikowana akcja ?? Chyba ze zainstaluje siostrze [brzydkie określenie na linuksa]a... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Da się tak zainstalować przynajmniej 98 nie wiem jak z ME, było już to szukaj w Oprogramowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Da się tak zainstalować przynajmniej 98 nie wiem jak z ME, było już to szukaj w Oprogramowaniu. raczej na FAQ http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=8012 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Jesli nie masz 2giego twardego aby dane skopiowac to faktycznie [gluteus maximus] zbita, ale najlepszym sposobem bedzie sformatowac dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Rowniez uwazam ze najlepszym wyjsciem bedzie format i zainstalowanie 2k ew wiecznie zywej (prawie jak Lenin ;) ) 98 SE ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blondon Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 dzieki wam bardzo za wszystkie rady ale nie piszcie Mi juz ze mam puscic formata bo ze tak sie da to wiem ale jesli macie jakies inne pomysly to z checia sie z nimi zapoznam 8) Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OZON Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Witajcie obywatele! Mój problem polega na chęci zainstalowania windowsa Me pod Windowsem XP. Otóż mam zainstalowanego XPeka i za nic nie moge uruchomic instalki WME. Problem przedstawial by sie prosciej gdyby nie to ze kupilem sobie niedawno 40 GB dysk ktory znakomicie smiga pod windowsami za to nie da sie go wykryc w biosie!!?? Jak widzicie powstala niezla zajebka i chyba nawet najstarsi góralem nie widzieli takich cudów. Codzi mi o to zebym mogl uruchomic instalek WME na poziomie Xpeka bo pod dosem nie da rady a nie mam nerwow na ponowne instalownaie obu systemow! Za pomoc dziekuje z góry, wdzieczna tez napewno bedzie mja siostra bo to ona ma byc uzytkownikiem tego systemu 8) i stad tez nie wchodza w gre programy typu VMWARE i connetcix.. Jeszcze raz wielkie dzieki !!! jak moze bios nie wykrywac dysq :?: a on moze byc obecny w systemie :?: sproboj ustawic go recznie 8) a instalke, ja sprobowalbym tak: jezeli masz na partycji windy wolne miejsce; raczej pare giga wchodzi w rachube, to zmniejsz jej rozmiar partition magickiem, next norton ghostem przenies partycje z win xp na ta nowa, next jednak format partycji c: :D :D i instalka win me z dosa; którys qmpel na pewno ma startowa dyskietke ktoregos wina 9x, lub Ty ja powinienes miec. na koniec przywrocenie bootloadera z plyty startowej winxp; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...