Skocz do zawartości
blondon

Jak zainstalować starszego wina pod windowsem XP ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie obywatele! Mój problem polega na chęci zainstalowania windowsa Me pod Windowsem XP. Otóż mam zainstalowanego XPeka i za nic nie moge uruchomic instalki WME. Problem przedstawial by sie prosciej gdyby nie to ze kupilem sobie niedawno 40 GB dysk ktory znakomicie smiga pod windowsami za to nie da sie go wykryc w biosie!!?? Jak widzicie powstala niezla zajebka i chyba nawet najstarsi góralem nie widzieli takich cudów. Codzi mi o to zebym mogl uruchomic instalek WME na poziomie Xpeka bo pod dosem nie da rady a nie mam nerwow na ponowne instalownaie obu systemow! Za pomoc dziekuje z góry, wdzieczna tez napewno bedzie mja siostra bo to ona ma byc uzytkownikiem tego systemu 8) i stad tez nie wchodza w gre programy typu VMWARE i connetcix.. Jeszcze raz wielkie dzieki !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Codzi mi o to zebym mogl uruchomic instalek WME na poziomie Xpeka bo pod dosem nie da rady a nie mam nerwow na ponowne instalownaie obu systemow!

bez formatu sie nie obejdzie.......... nie zainstalujesz starszego windowsa na nowszego :) przynajmniej mi sie nie udalo :)

a reszta tak jak opisal kolega wyzej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy wspominalem, ze format nie wchodzi w gre bo czlowiek z reguly jest leniwa istota :( Z dosem masz racje mialem na mysli wiersz polecen na starcie :cry: Jednym slowem [gluteus maximus] zbita! Slyszalem o dyskietce startowej wydanej przez Microsofta ale podobno zajmuje 4 MB a ja nie mam takiej dyskietki na chacie :? A gdyby tak wgrac jakis wirtualny system i sprobowac to ruszyc w oknie !? Da rade czy to juz zbyt skomplikowana akcja ?? Chyba ze zainstaluje siostrze [brzydkie określenie na linuksa]a... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie obywatele! Mój problem polega na chęci zainstalowania windowsa Me pod Windowsem XP. Otóż mam zainstalowanego XPeka i za nic nie moge uruchomic instalki WME. Problem przedstawial by sie prosciej gdyby nie to ze kupilem sobie niedawno 40 GB dysk ktory znakomicie smiga pod windowsami za to nie da sie go wykryc w biosie!!?? Jak widzicie powstala niezla zajebka i chyba nawet najstarsi góralem nie widzieli takich cudów. Codzi mi o to zebym mogl uruchomic instalek WME na poziomie Xpeka bo pod dosem nie da rady a nie mam nerwow na ponowne instalownaie obu systemow! Za pomoc dziekuje z góry, wdzieczna tez napewno bedzie mja siostra bo to ona ma byc uzytkownikiem tego systemu  8)  i stad tez nie wchodza w gre programy typu VMWARE i connetcix.. Jeszcze raz wielkie dzieki !!!

jak moze bios nie wykrywac dysq :?: a on moze byc obecny w systemie :?: sproboj ustawic go recznie 8)

a instalke, ja sprobowalbym tak:

jezeli masz na partycji windy wolne miejsce; raczej pare giga wchodzi w rachube, to zmniejsz jej rozmiar partition magickiem, next norton ghostem przenies partycje z win xp na ta nowa, next jednak format partycji c: :D :D i instalka win me z dosa; którys qmpel na pewno ma startowa dyskietke ktoregos wina 9x, lub Ty ja powinienes miec. na koniec przywrocenie bootloadera z plyty startowej winxp;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi