t0bi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Mam taki dylemat... 2 miesiące temu miałem 1100 zł na kompa... złożyłem to, co mam w sygnaturce... Jednak teraz pojawiły się dodatkowe fundusze (500zł) i nie wiem czy nie przejść na coś nowszego, Do tego mam klienta na RAM z podpisu za 200 zł i na grafikę za 290 zł... Więc do sprzedania zostaje tylko płyta i procek... Nie wiem, czy uzyskam duży wzrost wydajności przechodząc na nowsze platformy, chociaż na C2D i tak mnie nie stać. Mogę też kupić 1GB ramu i grafę palita 7600. Czy lepiej będzie przejść na AM2 i siedzieć na zintegrowanej grafie (myślałem o biostarze 6100 am2 bo podobno dobrze się kręci), Uzyskam duży wzrost wydajności ? Czy jednak darować sobie tą imprezkę, kupić 1GB ramu, zmienić GPU i zostać na s754 ? Co byście polecili ? Będę wdzięczny za każdą sugestię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 I tak powiem, mi osobiście taki komp by wysarczył i poczekałbym jeszcze ok. roku na zmianę. W nic nie gram, motrzebne mi tylko sporo RAMu i dobry proc. Sytuacja inaczej może wyglądać u Ciebie. Może potrzebujesz mocnego procka do obróbki dzwięku. My tego nie wiemy, ale przemyśl swoją sytuację, bo w tym momencie może Ci kompletnie ulepszanie kompa nie być potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Pomiędzy s754 a s939/AM2 różnica w wydajności jest naprawdę niewielka, o ile wogóle jakaś jest. Grafikę masz dobrą, porównywalną z 7600GS. Kupiłbym jakiegoś uzywanego Athlona na s754, może odczujesz jakąś zmianę na plus... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 ja popieram przedmówców ;) narazie pozostałbym przy Twoim sprzęcie. Przesiadka nawet na używanego A64 na 754 będzie nieopłacalna (300zł za 3000+). Jeżeli brakuje Ci procka to lepiej wymienić na S3100+, będzie wyższy mnożnik to może uda się 2,7ghz wyciągnąć. Grafa zła nie jest i raczej kosmicznej różnicy pomiędzy nią a 76gs nie odczujesz, a ramu rzeczywiście by Ci się przydało, chociaż 512mb więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...