nie rozumiem Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Czy moglby kots podrzucic jakis fajny, tani wentylatorek na GF 7600GT z silent pipe II (gigabyte'a)... dodam, ze najlepiej, zeby sklep byl w Warszawie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 ARCTIC FAN PRO 2 TC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Czy moglby kots podrzucic jakis fajny, tani wentylatorek na GF 7600GT z silent pipe II (gigabyte'a)... dodam, ze najlepiej, zeby sklep byl w Warszawie :wink: Tani, to za ile ? Mogę Ci polecić ten. Jest cichy, całkiem nieźle wieje i jest niedrogi. Edytowane 26 Grudnia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nie rozumiem Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 tani to wlasnie tak w okolicach 30zl... To mam tylko pytanie: jak ja mam toto na karcie zamontowac...?? Bo ja zadnych uchwytow, dziurek ani innych szajsow tego typu na karcie nie mam... Przykleic to to mozna czyms do radiatora??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radioram 89'8 fm Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Masz coś wetknięte w pci ? Można tak polecam sposób nr 2 - opaski świetnie eliminują ew. drgania :] Edytowane 26 Grudnia 2006 przez radioram 89'8 fm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nie rozumiem Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) eee, czy to co jest na tych zdjeciach to wywiercane w grafie dziurki na umocowanie wentyla?? Jezeli tak to odpada - w zyciu nic na grafie nie bede wiercil.... jezeli chodzi o sloty pci, to sa wolne, tylko ten najblizej pci-e x16 jest mocno ogranicznoy z powodu radiatorka..... edit: opcja ze slotami pci jest spoko, tylko czy taki "stojeaczek" na wentyla mozna gdzies kupic, czy trza go recznie robic?? Edytowane 26 Grudnia 2006 przez nie rozumiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 http://allegro.pl/item152946774__glacialte...lka_gratis.html - ale nie wiem jak z głośnością tego. A wentyle możesz założyć np. na gumki-recepturki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nie rozumiem Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Chyba skorzystam z opcji lukmeka - sklep mam w arszawie, nawet zamierzam do niego jutro jechac po wentyle do obudowy, wiec jest akurat. A co do montazu, to wolalbym cos montowanego na obudowie - wole nie musiec grzebac przy karcie gumkami, opaskami itp... Edytowane 26 Grudnia 2006 przez nie rozumiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Jak weźmiesz ten wentylator co polecił lukmek to i tak będziesz musiał kombinować z założeniem go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ablablabla Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 ja mam gigabajtowskiego radeona 2600xt z tym samym chlodzeniem silent pipe 2 i plan mam taki : w miare na srodku - tak centralnie nad rdzeniem - zakladam xthermala btf 120 przymocowuje go na gumki recepturki (ewentualnie podkladam pod krawedzie jakies paski z gabki czy cos takiego) i olewam to, ze wentyl troche wystaje ponad karte hehe gdy karta nie jest wogole obciazona wentylek sie relaxuje na leniwych 5V, w trakcie gier itp podkrecam max. do 12V (mam panel do wentyli, wiec na szczescie nic prostszego) i teraz pytania : - czy takie wsparcie silent pipe'a juz spokojnie wystarczy, zlikwiduje ewentualne problemy z nagrzewaniem sie do 90 stopni, karta z powodu przegrzewania sie nie bedzie pare razy na godzine padac w trakcie gier? - czy sensowne bedzie dmuchanie wentyla przy bezposrednim styku z radiatorem? chodzi mi o to, ze ten silent pipe ma mnostwo tych poprzecznych lekko zabudowanych zatok na cala dlugosc, wiec czy tak dostarczane powietrze wyraznie pomoze i bedzie sensownie schladzac radiator? - mam mozliwosc wstawienia wentyla 80mm w boku obudowy, na wysokosci grafiki...bylby to zdecydowanie lepszy plan? osobiscie raczej nie biore tego nawet pod uwage (ze wzgledu na bycie fanatycznym terrorysta, zolnierzem ciszy) - o ile dobrze widze to sama podstawka radiatora na rdzeniu jest z miedzi? i widze tez, ze jest spora (jak na te warunki) przestrzen miedzy rdzeniem a podstawka, nie stykaja sie one bezposrednio, i ta 'przepasc' wypelniona i polaczona jest gruuubym plastrem pasty heh...jest sens bawic sie w odkrecenie, wyczyszczenie i nalozenie jakiejs porzadnej pasty? i wie ktos moze czy bez jakichs dodatkowych zabiegow da sie bardziej dokrecic radiator? moze jakby pokombinowac z innymi srubkami czy cos z gory dzieki za jakies rady & odpowiedzi;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ablablabla Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 - o ile dobrze widze to sama podstawka radiatora na rdzeniu jest z miedzi? i widze tez, ze jest spora (jak na te warunki) przestrzen miedzy rdzeniem a podstawka, nie stykaja sie one bezposrednio, i ta 'przepasc' wypelniona i polaczona jest gruuubym plastrem pasty heh...jest sens bawic sie w odkrecenie, wyczyszczenie i nalozenie jakiejs porzadnej pasty? i wie ktos moze czy bez jakichs dodatkowych zabiegow da sie bardziej dokrecic radiator? moze jakby pokombinowac z innymi srubkami czy cos no wlasnie, podbijam w sprawie tej kwestii bo z tego co poczytalem to ta spora przepasc miedzy rdzeniem a radiatorem to nie tylko moja obserwacja i nie tylko w przypadku tych jednych kart:/ to co qrde, odkrece i nakladajac nowa paste (noctua nt-h1) tez dowale taki gruby plaster zeby to sie stykalo?:/ to moze lepiej nie ruszac, bo kto wie czy zmiana nawet na dobra paste okaze sie pozytywna, jesli bedzie trza nienaturalne jej ilosci nalozyc:/ argh mial ktos do czynienia z takim typem silent pipe'a jak na zdjeciu post wczesniej? nie da sie tego ni cholery dokrecic centralnie do rdzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 a może wsadź w szczelinę miedzianą płytkę odpowiedniej grubości? rdzeń>pasta>płytka>pasta>radiator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...