ITpro Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Witam. Już zakładałem temat, ale zmieniły mi się trochę poglądy na temat sprzętu, proszę o radę. Złożyłem coś takiego: Procesor: Intel Core 2 Duo E6600 Płyta główna: Asus P5B Deluxe (preferuję tylko Asusy) Zasilacz: Tagan TG480-U15 Easycon 480W Dysk twardy: ? Chcę wymienić tego głośnego Samsunga na coś cichego i szybkiego. Może Seagate 160GB 7200.9? Ma tylko jeden talerz. A duża jest różnica między 7200.9 a 7200.10 (te mają dwa talerze)? Głównym priorytetem jest cisza, na szczęście, odpada zakup chłodzenia na procesor, bo mam już Ninje. No i czy zasilacz poradzi sobie w przyszłości z Nv GF8600? Edycja: Idź do postu #10 Edytowane 5 Stycznia 2007 przez mpConroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misioman Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zasilacz pociągnie bez problemu. Co do dysku to samsungi sp są ciche lecz mniej wydajne od 7200.10 seageta. Jak zależy ci na cichej pracy to samsung sp2004c lub wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Kupiłeś już ten zasilacz ? Bo jeśli nie, to zmień go Topowera 627P6 EZ. Jest to o wiele lepsza konstrukcja. Co do dysku, to Samsung jest jednym z najcichszych HDD, więc ciężko będzie znaleźć coś co wydaje mniej decybeli. Jeśli zaś chodzi o mobo, to przy E6600 lepiej kupić Asus na i975X. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) To dziwne, Ja mam jakieś [ciach!]o, co potrafi pierdzieć i to 10 razy głośniej od Seageta w starym kompie :mur: . Płytkę wezmę tą, bo ostatnio jest problem z dostępnością i975X no i ten portfel... P.S. Zastanawiałem się nad tym Topowerem, ale on nie ma wentylatora 12cm, więc wybrałem Tagana... Edytowane 27 Grudnia 2006 przez mpConroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 To dziwne, Ja mam jakieś [ciach!]o, co potrafi pierdzieć i to 10 razy głośniej od Seageta w starym kompie :mur: . Płytkę wezmę tą, bo ostatnio jest problem z dostępnością i975X no i ten portfel... P.S. Zastanawiałem się nad tym Topowerem, ale on nie ma wentylatora 12cm, więc wybrałem Tagana... To może dysk jest uszkodzony ? Maiłem za 2 Samsungi i były bardzo ciche. A jeśli chodzi o zasilacz, to zmień go. Jak nie P6, to może P7 lub P3. Zwłaszcza P3 jest cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Po półrocznej "eksploatacji"? On ma tak od zawsze... A co jest złe w tym Taganie 480W? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Tagan nie jest zły ale w nieco niższej cenie dostajesz produkt lepszy! Co z tego że nie ma 12cm wiatraka? Jest mocniejszy, jest to lepsza konstrukcja. Sam go posiadam i jestem z niego bardzo zadowolony ;) Jest bardzo cichy i bardzo mocny ;) PoZdRo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 No dobrze, ale czy ten Tagan LUB Topower P3 pociągnie 8600 lub 8800GTS/GTX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Na bank. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...