Skocz do zawartości
Celin

Jaka Plyta...?

Rekomendowane odpowiedzi

zamierzam zmodernizowac kompa. oto maly zarys:

cpu: AMD Athlon 64 3500+ Venice BOX (Socket 939, 64bit)

gfx: GeForce PCI-E 7600GS Galaxy DDR3 1,2ns Zalman 256 MB TV-out / DVI BOX (128-bit)

hdd: Seagate 160 GB Barracuda (ATA/300, 8MB, 7200, NCQ, RoHS) lub Seagate 250 GB Barracuda (ATA/300, 8MB, 7200, NCQ, RoHS)

wentyl: Arctic Freezer 64 Pro

plya: ????? na 939, sataII, pci-e, do 300pln. Kompletnie nie mam zielonego pojecia co brac zastanawialem sie nad: Gigabyte GA-K8NF-9 (nVidia nForce4 4X) [DDR, PCI-E, FW] BOX.

ze starego kompoa zostaja:

dvdrw BenQ

pamiatki DDRAM 2x512MB PC-400 PDP Patriot CL 2.5

zasilka Chieftec 400W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamierzam zmodernizowac kompa. oto maly zarys:

cpu: AMD Athlon 64 3500+ Venice BOX (Socket 939, 64bit)

gfx: GeForce PCI-E 7600GS Galaxy DDR3 1,2ns Zalman 256 MB TV-out / DVI BOX (128-bit)

hdd: Seagate 160 GB Barracuda (ATA/300, 8MB, 7200, NCQ, RoHS) lub Seagate 250 GB Barracuda (ATA/300, 8MB, 7200, NCQ, RoHS)

wentyl: Arctic Freezer 64 Pro

plya: ????? na 939, sataII, pci-e, do 300pln. Kompletnie nie mam zielonego pojecia co brac zastanawialem sie nad: Gigabyte GA-K8NF-9 (nVidia nForce4 4X) [DDR, PCI-E, FW] BOX.

ze starego kompoa zostaja:

dvdrw BenQ

pamiatki DDRAM 2x512MB PC-400 PDP Patriot CL 2.5

zasilka Chieftec 400W

Plyta OK, pod warunkiem zerowego o/c ta plyte wcisnalem mojej siostrze co uzywa tylko kompa do internetu i jej maz do pogrania w Cywilizacje 4. Nie wiem czy jest sens sie pakowac w DDR I a co za tym idzie w nieprodukowane juz s939. Bedziesz zalowac w/g mnie i to szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta OK, pod warunkiem zerowego o/c ta plyte wcisnalem mojej siostrze co uzywa tylko kompa do internetu i jej maz do pogrania w Cywilizacje 4. Nie wiem czy jest sens sie pakowac w DDR I a co za tym idzie w nieprodukowane juz s939. Bedziesz zalowac w/g mnie i to szybko.

ogolnie chce przeznaczyc na wymiane do 1500pln <_< (cpu+plyta+gfx+hdd+wentyl) nie bawie sie w oc bo nie mam o tym za duzego pojecia. grac tez nie gram w jakies pozeracze grafiki itp. chce miec cos szybszego niz mam teraz (1600+, hdd40, radek9600pro). kompa nie modernizuje co 6- miesiecy bo nie mam takiej potrzeby, tylko co 3 lata :lol:

jezeli nie s939 to co? wiem ze jest c2d ale chce sie zmiescic w 1,5k a z c2d to nierealne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to u mnie widac z tego, ze pamieci powoduja zerowe podkrecanie na tej plycie...

Sam tez mam i Bios umozliwia krecenie...na egieldzie dali jej 8/10 wlasnie tez za o/c...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi