crono_89PL Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) witam mam u siebie PCka o nast konfiguracjii CPU athlon 2400xp mobo ASrock K7VT4-4x GPU GF4 mx440 128mb HDD Baracuda 7200 ram kingtone'a 512/333ddr zasilacz MGB350ATXP4 ten zestaw dzialal mi bez wiekszych problemow ok 2,5 roku az tu nagle ni stad ni z owad zaczal sie zawieszac dzwiek, po czym sypal sie caly. dzialo sie to tylko w wypadku niektorych gier wiec problem ignorowalem nie widzac w nim nic z winy sprzetu. z czasem jednak kiedy podlaczylem neta stwierdzilem ze sklala zjawiska znacznie sie nasilila i nie dotyczy juz gier wyduszajacych z tego zestawu maxa ale takze programow do odtwarzania muzyki czy innych programow. w tym momencie dziala mi tylko przegladarka i system z paroma drobnymi programami, wszystko co prubuje uruchomic zawiesza sie po ok 1-5min, bez zadnej konkretnej reguly dot czasu, czy rodzaju programu. Prosze o pomoc. Edytowane 27 Grudnia 2006 przez crono_89PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 1. Kiedy ostatnio robiles formata? 2.Skanowales dysk jakims antyvirusem? 3.Jaka temp procka? Moze sie przegrzewa 4.Moze zasilacz powoli pada i przez to komp jest niestabilny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crono_89PL Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) 1. Kiedy ostatnio robiles formata? 2.Skanowales dysk jakims antyvirusem? 3.Jaka temp procka? Moze sie przegrzewa 4.Moze zasilacz powoli pada i przez to komp jest niestabilny formaty nic nie daja, skanowalem dysk kasperskim 6.0.17. z bazami z przedwczoraj, zaraz sprawdze temp procka to dopisze, a z zasilaczem to nie wiem temperatura temp 1 45C temp 2 36C HD0 35C Edytowane 27 Grudnia 2006 przez crono_89PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Temperatury wyglądają ok. wyczyść komputer z kurzu w środku i podaj jaki masz zasilacz (firma). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crono_89PL Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Temperatury wyglądają ok. wyczyść komputer z kurzu w środku i podaj jaki masz zasilacz (firma). Megabyte MGB350ATXP4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Po tym zasilaczu sie wszysykiego mozna spodziewac. Masz zainstalowane sterowniki do plyty glownej? Sciagnij najnowsze sterowniki ze strony asrocka, jezeli to nic nie da to bedziemy kombinowac dalej. Zobacz tez czy kondensatory na plycie nie sa wybrzuszone, mozliwe ze mobo pada. Edytowane 27 Grudnia 2006 przez Pabliq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crono_89PL Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Po tym zasilaczu sie wszysykiego mozna spodziewac. Masz zainstalowane sterowniki do plyty glownej? Sciagnij najnowsze sterowniki ze strony asusa, jezeli to nic nie da to bedziemy kombinowac dalej. Zobacz tez czy kondensatory na plycie nie sa wybrzuszone, mozliwe ze mobo pada. zainstalowalem najnowsze sterowniki do plyty i nic nie pomoglo, prosze o dalsze propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Otworz obudowe. Spojz na plyte glowna. Kondensatory nie powinny tak wygladac. Ale najprawdopodobniej wina lezy po stronie zabojcy sprzetu zwanego potocznie megabajtem. Rodzina tych zasilaczy jest powszechnie znana z tego ze predzej czy pozniej zabije kazdy komputer. Wczesniejsza oszczednosc po czasie odbija sie naprawde nieprzyjemnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crono_89PL Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Otworz obudowe. Spojz na plyte glowna. Kondensatory nie powinny tak wygladac. Ale najprawdopodobniej wina lezy po stronie zabojcy sprzetu zwanego potocznie megabajtem. Rodzina tych zasilaczy jest powszechnie znana z tego ze predzej czy pozniej zabije kazdy komputer. Wczesniejsza oszczednosc po czasie odbija sie naprawde nieprzyjemnie... kondensatory wygladaja jak ze sklepu zaden nie jest nadpalony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Nie chodzi o nadpalenie tylko o wybrzuszenie górnej części kondensatora :mur:. Edytowane 27 Grudnia 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crono_89PL Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Nie chodzi o nadpalenie tylko o wybrzuszenie górnej części kondensatora :mur:. nie nie nic z tych rzeczy jest kilkanascie kondensatorow ale wszystkie wygladaja idealnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Czyli zostaje druga czesc mojej wypodwiedzi. Milego Sam mialem megabajta. Do tego zezalo mi plyte glowna i karte graficzna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crono_89PL Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Czyli zostaje druga czesc mojej wypodwiedzi. Milego Sam mialem megabajta. Do tego zezalo mi plyte glowna i karte graficzna... czyli wystarczy wymienic zasilacz nic wiecej nie jest uszkodzone?? PS: wszystkim serdecznie dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Powiedzmy ze to jest pierwsza rzecz do wymiany na drodze Sprzet bez usterek Trudno diagnozowac chorobe pacjeta majac pijanego lekarza z zesputymi sluchawkami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crono_89PL Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Serdeczne dzięki za pomoc. Kupiłem nowy zasilacz Fortron 350 i jest rewelacyjnie, do tej pory ani jednej zwiechy trzy dni bez stresu, mam jeszcze małe pytanko, co się zepsuło w poprzednim zasilaczu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 co sie popsulo cud ze dzialal wez sobie do reki swego megabajta ile to wazy 700gram bo fortron jakie 2,5kg pza tym poczytaj o tolerancji atx to poznasz odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Serdeczne dzięki za pomoc. Kupiłem nowy zasilacz Fortron 350 i jest rewelacyjnie, do tej pory ani jednej zwiechy trzy dni bez stresu, mam jeszcze małe pytanko, co się zepsuło w poprzednim zasilaczu?? Zużył się i powoli odchodził. Dobrze, że nic się nie spaliło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...