dem Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Witam. Dziś instalowałem koledze XP Home OEM SP2 (oryginał rzecz jasna) i okazało się, że płytka nie jest bootowalna. Czy CD-rom z systemem nie powinien być botowalny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Napewno w BIOSie było ustawione bootowanie z CD-ROMu?? Bo oryginał na bank powinien być bootowalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Bankowo było ustwione w biosie bootowanie z CD (bądź z DVD - też nie działało). Wyświeltał się (jak zawsze) komunikat, że mam wcisnąć dowolny klawisz w celu rozruchu z CD, a po naciśnieciu spacji odpalał się normalnie XP Pro (mimo iż w biosie bootowanie ustawione było TYLKO na CD, second, third i other było na Disabled)) , który był wcześniej zainstalowany na partycji C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Jak płytka jest porysowana/ zabrudzona lub napęd jest słaby, to nie bootuje się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Próbowałeś wciskać inne klawisze niż spacja/enter?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Na 99% masz klawiaturę na USB. Ustaw w BIOSIE, obsługę USB przed załadowaniem systemu. Opcja zwie się w zależności od wersji "USB Keyboard Support", bądź pochodne. Zadziała wtedy. System po prostu nie widzi klawiatury, bo sterowniki do niej ładuje dopiero Windows. U mnie było to samo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Klawiatura raczej na PS2, bo pamięta jeszcze chyba XX wiek ;) (przynajmniej tak wygląda) ...no i działa w biosie. Teraz już i tak niczego nie sprawdzę, bo system zainstalowałem uruchamiając instalator spod XP Pro i pewnie szybko do kumpla nie zajrzę. Mniejsza o to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...