Skocz do zawartości
macin

Węże Zbrojone W Oplocie Z Siatki Do Wc?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy nadają się takie węże jak w instalacjach sanitarnych? Zbrojone siatką, nakręcane i nie ulegają zagnieceniom. Co o nich sądzicie?

Jak najbardziej. Tylko ze maja polcalowy gwint.. Do srodka do budy jako weze mozna, ale musialbys odpowiednie krocce z takimi gwintami sobie srawic do bloczkow. Bo sa bardzo wytrzymale, nie zalamuja sie - ogolnie na wiele lat - jak w kiblu :wink:

Mam takie weze ale na zewnetrzna czesc ukladu, przezyly juz pare transportow kompa, zgniatanie, nawet jeden sie skleszczyl pod czyms podczas transportu, ale zbrojenie sprawilo ze jest po wyprostowaniu jak nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej. Tylko ze maja polcalowy gwint.. Do srodka do budy jako weze mozna, ale musialbys odpowiednie krocce z takimi gwintami sobie srawic do bloczkow.

Chyba trochę się mylisz jeśli chodzi o wielkość bo właśnie poszedłem sprawdzić do kibelka i tamten gwint jest mniejszy od 1/2". Chyba 3/8" ( a może jakiś metryczny). Jeżeli chodzi o WC to jesteś dla mnie KIMŚ (przeczytałem trochę twoich wypocin:) i daj wskazówkę czy takie węże w całym WC dadzą radę bo kurde jak zobaczyłem odległość od zaworu do wlotu do rezerwuaru w kibelku 3cm i 2cm niżej a wąż ma długość ok 12-15cm i zero załamań to chyba to będzie to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa poprostu rozne rodzaje. Tez rozne dlugosci. Bol polega na tym ze trzeba sobie pokupowac rozne odcinki takie i podopasowywac (jak masz duzo bloczkow). Ja mam z gwintel polcalowym.

I tu jest święta racja. Trochę chodzenia i szukania pewnie będzie bo chcę znaleźć 3/8" po redukcji do cwu LFP i x3n. Cóż tyle już czasu robię swojego moda i wc że myślę że do wakacji zejdzie :oops:

Tylko pytanie czy nie będzie zbyt mały prześwit w tych zbrojonych. Tam jest jakieś 6mm.

Edytowane przez macin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy zbrojone weze to nie czasem przesada (wc)? przeciez zeby je zgiac to trzeba uzyc troche sily, ciekawe jak pozniej ta sila dziala na np rdzen procka bez czapki czy rdzen gpu, jeden waz wygiety w dol, drugi wprawo/lewo. ja bym sie bal dawac takie weze, juz nawet pomijam kwestie estetyki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy zbrojone weze to nie czasem przesada (wc)? przeciez zeby je zgiac to trzeba uzyc troche sily, ciekawe jak pozniej ta sila dziala na np rdzen procka bez czapki czy rdzen gpu, jeden waz wygiety w dol, drugi wprawo/lewo. ja bym sie bal dawac takie weze, juz nawet pomijam kwestie estetyki

mialem takie w pierwszym swoim wc daaaaaawno temu :D jak sie dobrze przykreci blok to zadna sila nie dziala, chyba ze ktos uzywa sprezynek i slabo dokreca - to gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerost formy nad treścią... Jeszcze rozumiem u Aeriela ze zewnętrzny grzejnik podłączył własnie takimi wężami... ale w środku łączyć bloki zbrojonymi? Paranoja....

Dla ciebie paranoja a dla mnie wygoda. Zero zaginania (do tej pory mam cellfasty i są zagięcia), łatwe wyginanie (wbrew opiniom, że są sztywne i trzeba dużo siły) bez problemu można je tak nagiąć i poukładać że bajka. Wygląd nie jest moim priorytetem, choć źle nie wyglądają. Cóż o gustach się nie dyskutuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi