macin Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Czy nadają się takie węże jak w instalacjach sanitarnych? Zbrojone siatką, nakręcane, nie ulegają zagnieceniom. Co o nich sądzicie? Edytowane 30 Grudnia 2006 przez macin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Czy nadają się takie węże jak w instalacjach sanitarnych? Zbrojone siatką, nakręcane i nie ulegają zagnieceniom. Co o nich sądzicie?Jak najbardziej. Tylko ze maja polcalowy gwint.. Do srodka do budy jako weze mozna, ale musialbys odpowiednie krocce z takimi gwintami sobie srawic do bloczkow. Bo sa bardzo wytrzymale, nie zalamuja sie - ogolnie na wiele lat - jak w kiblu :wink: Mam takie weze ale na zewnetrzna czesc ukladu, przezyly juz pare transportow kompa, zgniatanie, nawet jeden sie skleszczyl pod czyms podczas transportu, ale zbrojenie sprawilo ze jest po wyprostowaniu jak nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Jak najbardziej. Tylko ze maja polcalowy gwint.. Do srodka do budy jako weze mozna, ale musialbys odpowiednie krocce z takimi gwintami sobie srawic do bloczkow. Chyba trochę się mylisz jeśli chodzi o wielkość bo właśnie poszedłem sprawdzić do kibelka i tamten gwint jest mniejszy od 1/2". Chyba 3/8" ( a może jakiś metryczny). Jeżeli chodzi o WC to jesteś dla mnie KIMŚ (przeczytałem trochę twoich wypocin:) i daj wskazówkę czy takie węże w całym WC dadzą radę bo kurde jak zobaczyłem odległość od zaworu do wlotu do rezerwuaru w kibelku 3cm i 2cm niżej a wąż ma długość ok 12-15cm i zero załamań to chyba to będzie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Sa poprostu rozne rodzaje. Tez rozne dlugosci. Bol polega na tym ze trzeba sobie pokupowac rozne odcinki takie i podopasowywac (jak masz duzo bloczkow). Ja mam z gwintel polcalowym. Edytowane 29 Grudnia 2006 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Sa poprostu rozne rodzaje. Tez rozne dlugosci. Bol polega na tym ze trzeba sobie pokupowac rozne odcinki takie i podopasowywac (jak masz duzo bloczkow). Ja mam z gwintel polcalowym. I tu jest święta racja. Trochę chodzenia i szukania pewnie będzie bo chcę znaleźć 3/8" po redukcji do cwu LFP i x3n. Cóż tyle już czasu robię swojego moda i wc że myślę że do wakacji zejdzie :oops: Tylko pytanie czy nie będzie zbyt mały prześwit w tych zbrojonych. Tam jest jakieś 6mm. Edytowane 30 Grudnia 2006 przez macin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 a czy zbrojone weze to nie czasem przesada (wc)? przeciez zeby je zgiac to trzeba uzyc troche sily, ciekawe jak pozniej ta sila dziala na np rdzen procka bez czapki czy rdzen gpu, jeden waz wygiety w dol, drugi wprawo/lewo. ja bym sie bal dawac takie weze, juz nawet pomijam kwestie estetyki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 a czy zbrojone weze to nie czasem przesada (wc)? przeciez zeby je zgiac to trzeba uzyc troche sily, ciekawe jak pozniej ta sila dziala na np rdzen procka bez czapki czy rdzen gpu, jeden waz wygiety w dol, drugi wprawo/lewo. ja bym sie bal dawac takie weze, juz nawet pomijam kwestie estetyki mialem takie w pierwszym swoim wc daaaaaawno temu :D jak sie dobrze przykreci blok to zadna sila nie dziala, chyba ze ktos uzywa sprezynek i slabo dokreca - to gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Przerost formy nad treścią... Jeszcze rozumiem u Aeriela ze zewnętrzny grzejnik podłączył własnie takimi wężami... ale w środku łączyć bloki zbrojonymi? Paranoja.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Przerost formy nad treścią... Jeszcze rozumiem u Aeriela ze zewnętrzny grzejnik podłączył własnie takimi wężami... ale w środku łączyć bloki zbrojonymi? Paranoja.... Dla ciebie paranoja a dla mnie wygoda. Zero zaginania (do tej pory mam cellfasty i są zagięcia), łatwe wyginanie (wbrew opiniom, że są sztywne i trzeba dużo siły) bez problemu można je tak nagiąć i poukładać że bajka. Wygląd nie jest moim priorytetem, choć źle nie wyglądają. Cóż o gustach się nie dyskutuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...