pisarz Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Sprawa wygląda następująco. Dnia 19 grudnia, w godzinach popołudniowych, zostało sprzedane na moich aukcjach kilka przedmiotow dla jednego kupujacego. Wszystko szło bezproblemowo, z racji tego, ze na aukcjach zawsze jest spora ilosc przedmiotow, to zostało zastrzezone prawo do wysłania towaru w przeciagu 7 dni roboczych (zapisane na stronie "O mnie"). Kupujacy wplacil pieniadze, trafily one na konto bodajze po 2 dniach, czyli były w czwartek. Od zaksiegowania wplaty, zgodnie z zastrzezonym prawem na stronie "o mnie" ktore obowiazuje na moich aukcjach, mam 7 dni ROBOCZYCH na wysłanie paczki. Z racji tego, ze były swieta, paczka została wyslana od razu w srode po swietach, czyli sumujac po 2 DNIACH ROBOCZYCH (zakres do 7!). Niestety paczka nie dotarła do dzisiaj. Wczoraj w nocy zaczalem otrzymywac bardzo niemiłe maile od tego kupujacego, ktore praktycznie w co drugim wyrazie zawieraja wyzwiska w moim kierunku oraz wspolpracownikow wspomagajacych moja prace na Allegro. Oszczerstwa, bluźnienie, dla przykładu podam kilka cytatów: "jesteś beznadziejny", "nie cwaniakuj cwaniaczku", "jesteś zasrańcem" i wiele podobnych ublizen, ktore sa po prostu niedopuszczalne. W koncu w jednym meili szanowny Pan napisał, ze odwiedzi mnie osobiscie i się ze mną policzy. Przed chwila dotarł wlasnie kolejny mail, ze po nowym roku z wielką chęcią mnie odwiedzi i dopilnuje, bym poniosł tego konsekwencje, ze paczka nie doszła na czas. Na litość Boska, czy to ja ponosze konsekwencje za niedostarczenie paczki? Mniejsza o to juz. Teraz chodzi mi o to, co moge zrobić z tymi groźbami oraz ubliżeniami w moim kierunku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 1. Allegro.pl 2. Policja Musze rozwijac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Nic więcej ponadto co napisał mechl!k dodawać chyba nie trzeba. Może ciut o groźbie z prawnego punktu widzenia Groźba_karalna Napisałeś typkowi jak sprawa wygląda z Twojego punktu widzenia? Jak się do tego ustosunkował? only bluzg mode on? Czy może coś z siebie sensownego wykrzesał? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Teraz sprawa wyglada tak. Powiem ze sprzedawany przeze mnie przedmioty sa to gadzety od firmy produkujacej car-audio. Teraz wlasnie szanowny Pan mi napisał, ze otwiera jakis salon z tym zwiazany, i ze zamowil do siebie konwoj z jednego miasta z owymi gadzetami. Napisal mi ze owy konwoj został okradziony z gadzetow, i OSĄDZA mnie, ze ja dokonałem kradziezy. Doprawdy, zatkalo mnie. Dodam tylko, ze owe gadzety przywozi do polski moj znajomy, pracownik salonu Jaguara w anglii i owe gadzety, były sprzedawane przeze mnie juz prawie ROK temu. Czyli ja wtedy tez okradłem konwoj? ehh :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Teraz sprawa wyglada tak. Powiem ze sprzedawany przeze mnie przedmioty sa to gadzety od firmy produkujacej car-audio. Teraz wlasnie szanowny Pan mi napisał, ze otwiera jakis salon z tym zwiazany, i ze zamowil do siebie konwoj z jednego miasta z owymi gadzetami. Napisal mi ze owy konwoj został okradziony z gadzetow, i OSĄDZA mnie, ze ja dokonałem kradziezy. Doprawdy, zatkalo mnie. Dodam tylko, ze owe gadzety przywozi do polski moj znajomy, pracownik salonu Jaguara w anglii i owe gadzety, były sprzedawane przeze mnie juz prawie ROK temu. Czyli ja wtedy tez okradłem konwoj? ehh :(wtf? może to wina późnej pory albo nie wiem czego, ale ja z tego nic nie kumam Że niby jak miałeś w sprzedaży towar, który mu zawinęli to jesteś złodziejem? :> Jeśli dobrze rozumiem to: czy ten koleś jest niepoważny czy szuka głupszego od siebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Nie mam slow. Koles ma niezla wyobraznie, konwoj, kradziez? Czy on sie dobrze czuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 wtf? może to wina późnej pory albo nie wiem czego, ale ja z tego nic nie kumam Że niby jak miałeś w sprzedaży towar, który mu zawinęli to jesteś złodziejem? :> Jeśli dobrze rozumiem to: czy ten koleś jest niepoważny czy szuka głupszego od siebie? Tak. Szanowny Pan mi teraz napisał, ze okradłem konwój ktory jechał do niego z gadzetami, i to wlasnie ja te gadzety sprzedaję. Napisał, ze po nowym roku stawi się u mnie z policją w tej sprawie, i zyczy mi, ze poniose tego konsekwencje. Problem tylko w tym, ze ja te gadzety sprzedawałem juz ponad rok temu, poniewaz znajomy dostaje je jako premię w pracy (w jaguarze). Naprawde nie wiem, jak temu Panu to wytlumaczyc, i co mam o tym myslec. Czy moge sie przejsc z tym na policje? Bo juz nie wiem co czynić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Tak. Szanowny Pan mi teraz napisał, ze okradłem konwój ktory jechał do niego z gadzetami, i to wlasnie ja te gadzety sprzedaję. Napisał, ze po nowym roku stawi się u mnie z policją w tej sprawie, i zyczy mi, ze poniose tego konsekwencje. Problem tylko w tym, ze ja te gadzety sprzedawałem juz ponad rok temu, poniewaz znajomy dostaje je jako premię w pracy (w jaguarze). Naprawde nie wiem, jak temu Panu to wytlumaczyc, i co mam o tym myslec. Czy moge sie przejsc z tym na policje? Bo juz nie wiem co czynić. Jeden wielki lol z tego kolesia. :lol: Ciekawe jakie będzie miał argumenty i dowody na to, że to ukradłeś :lol: :mur: Swoją drogą na allegro chyba więcej osób sprzedaje takie gadżety ... Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Jak koleś jest bardzo nastawiony wojowniczo (to może jakieś jednak rachunki załatw sobie :>?). I poza tym w Polsce jest domniemanie niewinności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ja bym prosil nick tego agenta. Moja czarna lista musi sie wzbogacic o taka osobistosc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Jeden wielki lol z tego kolesia. :lol: Ciekawe jakie będzie miał argumenty i dowody na to, że to ukradłeś :lol: :mur: Swoją drogą na allegro chyba więcej osób sprzedaje takie gadżety ... Pewnie, ze ludzie to sprzedają. Z tem ze wspomniałem juz, od znajomego dostaje dosc czesto gadzety tej ze firmy, np. rozne kable pod nawigacje, wlasnie owe plakaty. Sprzedawałem TE SAME plakaty, juz ponad rok temu, mam na to kupców, mam maile, zapisy transakcji. Wszystko za posrednictwem Allegro. Jakim cudem je posiadałem rok temu, skoro dopiero kilka dni temu okradłem ten konwój? Jestem pod wrażeniem, swoim własnym oczywiście... Jak koleś jest bardzo nastawiony wojowniczo (to może jakieś jednak rachunki załatw sobie :> ?). I poza tym w Polsce jest domniemanie niewinności. Co to jest domniemanie niewinności? Mozesz rozjaśnić? Jeśli chodzi o rachunki, do owego znajomego mam jakies 10 metrow od siebie, w kazdej chwili moze posiwiadczyc ze ejst pracownikiem salonu Jaguara w Anglii oraz ze przyjmuje owe gadzety jako forma premii za pracę. Ja bym prosil nick tego agenta. Moja czarna lista musi sie wzbogacic o taka osobistosc :D To moge podac jedynie na PW, nie bede tutaj nikogo oczerniał z nicka, imienia, nazwiska, bo jest to niezgodne z prawem Polskim. Edytowane 30 Grudnia 2006 przez pisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Takie czuby nie źle potrafią wkurzyć człowieka, jaja by były jakby wpadł z ta policją i musiałbyś udowadniać swoja niewinność, czego TfU!!!! broń Boże Ci tego nie życzę!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Napisz mu, ze jak nie przestanie Cie obrazac itd. to pojdziesz na policje i sluzby porzadkowe sie nim zajma. Wyslij mu tresc paragrafu o grozbie karalnej i dodaj, ze jego maile sie pod niego kwalifikuja. Jak nie przyniesie to skutku to wtedy idz na policje. A takie tematy to najlepiej poruszac na tematycznych forach na przyklad tutaj -> http://forumprawne.org/ Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 oto co powinieneś wysłać do tego typka: - zrobić screena jako dowód zaksięgowania z danego dnia - zeskanować dowód nadania - wytłumaczyć mu to, że przesyłki wysyłasz w przeciągu X dni roboczych tak jak jest napisane na stronie, a to że nie czyta dokładnie opisów to jego sprawa - wytłumaczyć to, że jeśli wysłałbyś to od razu i tak nie dostałby paczki przed świętami ani zaraz po z powodu nawału wysyłek świątecznych - wytłumaczyć to, że żaden sprzedawca nie jest odpowiedzialny za czas dostarczenia przesyłek przez PP, dopiero po 2 tygodniach ty wnosisz reklamację jeśli nie otrzyma paczki, ale jeśli nie ubezpieczona to jego strata - i na koniec napisać mu, że sprzedawca też ma swoje prawa a to, że nie dostał towaru wtedy kiedy oczekiwał nie upoważnia go do bezczelnego traktowania kontrahentów w związku z czym możesz podjąć kroki do wyciągnięcia konsekwencji przez allegro w myśl regulaminu oraz postępowania kodeksu karnego dotyczącego gróźb karalnych co możesz udowodnić zachowaną korespondencją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Takie czuby nie źle potrafią wkurzyć człowieka, jaja by były jakby wpadł z ta policją i musiałbyś udowadniać swoja niewinność, czego TfU!!!! broń Boże Ci tego nie życzę!!!Mam poswiadczenie znajomego na to, ze przyjmuje te plakaty, mam poswiadczenie tego, ze ten sam towar był sprzedawany przeze mnie juz ponad rok temu, mam wszystkie zapiski, maile, dokumenty transakcji na Allegro w formie elektronicznej. Czy to wystarczy? :) Aha, oczywiscie sam znajomy moze poswiadczyc o w/w rzeczach. Napisz mu, ze jak nie przestanie Cie obrazac itd. to pojdziesz na policje i sluzby porzadkowe sie nim zajma. Wyslij mu tresc paragrafu o grozbie karalnej i dodaj, ze jego maile sie pod niego kwalifikuja. Jak nie przyniesie to skutku to wtedy idz na policje. A takie tematy to najlepiej poruszac na tematycznych forach na przyklad tutaj -> http://forumprawne.org/ Juz mu to napisałem. O takich rzeczach wiem juz od dawna? A co Pan na to? Jego prawo nie obchodzi, stwierdził ze ma to w poważaniu i jego to nie interesuje. Aha, zeby było smieszniej. Moze niektorzy nie wiedza, ale cała sprawa toczy sie dosłownie o... kilkanaście zlotych! :) oto co powinieneś wysłać do tego typka: - zrobić screena jako dowód zaksięgowania z danego dnia - zeskanować dowód nadania - wytłumaczyć mu to, że przesyłki wysyłasz w przeciągu X dni roboczych tak jak jest napisane na stronie, a to że nie czyta dokładnie opisów to jego sprawa - wytłumaczyć to, że jeśli wysłałbyś to od razu i tak nie dostałby paczki przed świętami ani zaraz po z powodu nawału wysyłek świątecznych - wytłumaczyć to, że żaden sprzedawca nie jest odpowiedzialny za czas dostarczenia przesyłek przez PP, dopiero po 2 tygodniach ty wnosisz reklamację jeśli nie otrzyma paczki, ale jeśli nie ubezpieczona to jego strata - i na koniec napisać mu, że sprzedawca też ma swoje prawa a to, że nie dostał towaru wtedy kiedy oczekiwał nie upoważnia go do bezczelnego traktowania kontrahentów w związku z czym możesz podjąć kroki do wyciągnięcia konsekwencji przez allegro w myśl regulaminu oraz postępowania kodeksu karnego dotyczącego gróźb karalnych co możesz udowodnić zachowaną korespondencją Wszystko powyzsze uczyniłem co do jednego. Jednak po wysłaniu dowodu nadania, gdzie wszystko jest wyraznie napisane (koszt wysyłki 8zł, data dokladna, oraz ZAZNACZONE PRIORYTETOWA) Pan twierdzi, ze paczka kosztuje 6,5zł, a paczka jest nadana jako ekono, a nie priorytet. Boże swięty, gdzie ja żyje. Ja w przyszłosci mam być komornikiem, co jest juz bardzo bliskim celem, ale jak mam sie uzerac z takimi ludzmi, to co raz bardziej mi się odechciewa... :? Edytowane 30 Grudnia 2006 przez pisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Co to jest domniemanie niewinności? Mozesz rozjaśnić?To znaczy, ze to nie Ty musisz udowodnic swoja niewinnosc tylko Tobie musi byc udowodniona wina. To tak w skrocie. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 To znaczy, ze to nie Ty musisz udowodnic swoja niewinnosc tylko Tobie musi byc udowodniona wina. To tak w skrocie. :Phm, no czyli wszystko jest czarne na białym. Skoro mam wszystkie poswiadczenia, to chyba nie ma mozliwosci ze mi cokolwiek udowodnią? (bo jest to oczywiste, ze nie ma czego) :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 dziwny jest ten świat, a temu infantowi należy się sowity negatyw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Postawił Ci poważny zarzut kradzieży konwoju, jeśli wpadnie do Ciebie policja zarzucając Ci to, to wątpie czy na tłumaczeniu przed nimi się skończy ;/ Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Plusk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Postawił Ci poważny zarzut kradzieży konwoju, jeśli wpadnie do Ciebie policja zarzucając Ci to, to wątpie czy na tłumaczeniu przed nimi się skończy ;/To juz sam nie wiem, powyzej mi piszą, ze jest cos jak domniemanie niewinności, teraz Ty mi piszesz, że moge miec nieprzyjemności. Nic juz z tego nie rozumiem, tym bardziej ze od prawie 3 tygodni nie wyjezdzam poza miasto, gdyż nie mam na to nawet czasu. Aha, owa "kradzież" miała miejsce w miescie oddalonym ode mnie o jakies 80 kilometórw, bardzo ciekawe. Aha, czy jesli ktoś mi stawia nieslusze zarzuty, i mam dowody swojej bezwzglednej niewinnosci, to czy taka osoba (stawiajaca fałszywe zarzuty) ponosi konsekwencje prawne? Edytowane 30 Grudnia 2006 przez pisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Nie spoko, zanim wklepałem swojego posta to w tym czasie ubiegły mnie 2 osoby, ktore bardziej Ci rozjasniły sytuacje - mi też ;) Mnie bardziej zastanawia to co jesli taki czubek powie ze dowody pokaze przed sądem, a potem zacznie coś zmyślać. ...ale może nie rysujmy juz tak daleko idącego czarnego scenariusza. Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Plusk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Aha, czy jesli ktoś mi stawia nieslusze zarzuty, i mam dowody swojej bezwzglednej niewinnosci, to czy taka osoba (stawiajaca fałszywe zarzuty) ponosi konsekwencje prawne? Jezeli publicznie cie nie pomowil, to nic mu sie nie dzieje. Ale za grozby karalne jak najbardziej powinien zostac ukarany. A moze to jest taka krowka co duzo ryczy a malo mleka daje? Dziecko neostrady or sth :) Nie stresuj sie przed snem, bedzie dobrze. Chyba, ze masz cos na sumieniu? Podatek za przedmioty sprzedawane na allegro placone? :) Edytowane 30 Grudnia 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Nie spoko, zanim wklepałem swojego posta to w tym czasie ubiegły mnie 2 osoby, ktore bardziej Ci rozjasniły sytuacje - mi też ;) Mnie bardziej zastanawia to co jesli taki czubek powie ze dowody pokaze przed sądem, a potem zacznie coś zmyślać. W ciągu 2 dni słyszałem juz kilkanaście innych historii. Za kazdym razem, kiedy sprawe wyjaśniam calkowicie do tego stopnia, ze Pan nie ma sie juz do czego doczepić, wymysla nastepną. Teraz przedstawiłem dowody legalnosci mojego towaru. Spodziewam się teraz historyjki, ze potajemnie chce przejąc udziały w firmie produkujacej te gadżety... :-| Jezeli publicznie cie nie pomowil, to nic mu sie nie dzieje. Ale za grozby karalne jak najbardziej powinien zostac ukarany. A moze to jest taka krowka co duzo ryczy a malo mleka daje? Dziecko neostrady or sth :) Nie stresuj sie przed snem, bedzie dobrze. Chyba, ze masz cos na sumieniu? Podatek za przedmioty sprzedawane na allegro placone? :) Nie, wszystko dzieje sie poprzez maile, takze te zarzuty. Czy te bluzgi, ponizenia w moim kierunku napisane w MAILACH, podlegają także pod grozby karalne zawarte w KK ? Czy podlegaja KK dopiero wtedy, gdy sa to groźby wypowiedziane publicznie, nie na pismie. Z ręką na sercu piszę, ze jestem czysty jak łza. Rachunki za sprzedawane przemioty oplacam z duzym wyprzedzeniem, na dodatek jeszcze oplacam wieksza sumą, niz jest kwota wymagana. Co do legalnosci to mowie, znajomy w kazdej chwili moze potwierdzic autentycznosc plakatow oraz to, ze to on osobiscie je przywozi do Polski... Stresowac, musze przyznac, sie zestresowałem, bo naprawde juz nie mam sily na tego czlowieka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Poczekaj do poniedziałku jak sie sprawa rozwinie, coś mi się wydaje że po sylwestrze przędzej zapomni o sprawie i jeszcze w łapy mu wpadną Twoje przesyłki. Może i przeprosi... ;) Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Plusk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 zachowujesz sie jak dziecko, chcesz byc komornikiem, dzialac zgodnie z prawem bez wzgledu na wszystko, a przejales sie jakas bajka o "konwoju i kradziezy" zmyslona przez jakiegos czuba - czy ty dobrze sie czujesz, w co jestes w stanie uwierzyc jeszcze? na twoim miejscu zrobilbym taka jazde na allegro, ze zablokowali by gosciowi konto, kiedys mialem taka sytuacje, gosc pokrzyczal w mailach na mnie, zglosilem sprawe na allegro, poprosili mnie o przeslanie maili, przeslalem i zablokowali typa wiec ogolnie polecam :D a bedzie to jeszcze bardziej bolesne gdy typek ma kilkadziesiat pozytywow :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Na allegro masa takich czubkow, jakbys mial kazdym sie tak przejmowac to bys dlugo nie pociagnal :) Grozby w mailach, jezeli da sie ustalic nadawce, nie widze problemow. Poza tym koles mieszka blisko Ciebie, wiec grozby te w Twoim mniemaniu sa bardzo realne, wiec mozesz na policje zgloscic doniesienie. Zabrac wydruki z emaili, z nadawca itd. itp. Edytowane 30 Grudnia 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 dokladnie, allegro i policja - tak jak napisala pierwsza osoba w tym temacie, nasraj mu tak zeby sie nie pozbieral, to pewnie nie pierwsza jego akcja, jak mu popuscisz to pojedzie po kims innym nastepnym razem, a jak dostanie wezwanie na komende w celu zlozenia wyjasnien to mysle, ze nastepnym razem pomysli zanim cos napisze glupiego w mailu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) zachowujesz sie jak dziecko, chcesz byc komornikiem, dzialac zgodnie z prawem bez wzgledu na wszystko, a przejales sie jakas bajka o "konwoju i kradziezy" zmyslona przez jakiegos czuba - czy ty dobrze sie czujesz, w co jestes w stanie uwierzyc jeszcze? na twoim miejscu zrobilbym taka jazde na allegro, ze zablokowali by gosciowi konto, kiedys mialem taka sytuacje, gosc pokrzyczal w mailach na mnie, zglosilem sprawe na allegro, poprosili mnie o przeslanie maili, przeslalem i zablokowali typa wiec ogolnie polecam :D a bedzie to jeszcze bardziej bolesne gdy typek ma kilkadziesiat pozytywow :razz: nie ukrywam, troche spanikowałem. Ostatnimi czasy zyje w ciaglym stresie, i prejmuje sie byle problemem :( Chyba zrobie tak jak mowisz, przedstawię Allegro cała sprawę, zacytuje wszystkie maile i pośle do nich to ładnie i grzecznie. Mam nadzieje, ze to poskutkuje, bo to co wyczynia ten kupujący to nawet w najgorszych snach bym sobie nie wyśnił. Na allegro masa takich czubkow, jakbys mial kazdym sie tak przejmowac to bys dlugo nie pociagnal :) Grozby w mailach, jezeli da sie ustalic nadawce, nie widze problemow. Poza tym koles mieszka blisko Ciebie, wiec grozby te w Twoim mniemaniu sa bardzo realne, wiec mozesz na policje zgloscic doniesienie. Zabrac wydruki z emaili, z nadawca itd. itp. Nie, Szanowny Pan mieszka 300 kilometórw ode mnie :) Mam dokladny adres do Pana, jego numery telefonow, maila - wszystko z karty Allegro, mail ktorym sie posługuje pasuje do tego, ktory jest podany w kacie Allegro. Czy jesli wydrukuję to, po czym zaniose na policje i złoze doniesienie o groźby karalne i pomowienie... da to coś w praktyce? Czy po tygodniu usłysze, ze sprawa została oddalona z powodu "braku dowodów" jak to bywa w wiekszosci przypadkow? P.S. Mam dobrego znajomego, ktory jest dorym policjantem w moim miescie, mysle ze warto bedzie sie przejśc do niego. Ale to po nowym roku uczynie, bo nie chce mu juz głowy zawracać w tym roku ;) ----------------------------------- Czytam teraz jszcze komentarze tego Pana (dodam, ze ma 2 konta, ponad 1000 komentow na jednym) i ma troche negatywow, i w odpowiedziach na te negatywy KAZDEGO nazywa oszystem, zlodziejem, CHAMEM, cwaniaczkiem i podobnego typu stwierdzeniami. O ile sie nie myle są to pomówienia, za ktore można karnie odpowiadać badź przysługuje kara grzywny o ile sie nie myle. Mysle, ze ta sprawe takze moge poruszyć pisząc do Allegro, badz zgłaszajac to Policji, jako dowód. Dla zainteresowanych, ktorzy chca poczytac te jego "odzyweczki" do sprzedawców/kupujacych - nicki tego Pana podam na PW. Edytowane 30 Grudnia 2006 przez pisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) podajac linka do konta do profilu uzytkownika na allegro nie lamiesz prawa wiec mozesz wklejac smialo napisz mu ze skoro sie zachowuje tak a nie inaczej to z dniem dzisiejszym zglaszasz sprawe na allegro oraz policje, jezeli odpisze, ze policje ma w [gluteus maximus], a ciebie po nowym roku zabije itd to jeszcze lepiej dla ciebie, bedziesz mial wiecej fajnych rzeczy do pokazania :lol2: naprawde nie masz sie czym przejmowac wedlug mnie, tylko nie odpusc tego i zadzialaj tak jak piszesz za dwa konta dostaje sie bana na oba na allegro, z tego co pamietam ktos z forum ma ze tak powiem "znajomosci" w tym serwisie, moze ci pomoze jak nam o sobie przypomni w tym temacie :> Edytowane 30 Grudnia 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) podajac linka do konta do profilu uzytkownika na allegro nie lamiesz prawa wiec mozesz wklejac smialo napisz mu ze skoro sie zachowuje tak a nie inaczej to z dniem dzisiejszym zglaszasz sprawe na allegro oraz policje, jezeli odpisze, ze policje ma w [gluteus maximus], a ciebie po nowym roku zabije itd to jeszcze lepiej dla ciebie, bedziesz mial wiecej fajnych rzeczy do pokazania :lol2: naprawde nie masz sie czym przejmowac wedlug mnie, tylko nie odpusc tego i zadzialaj tak jak piszesz za dwa konta dostaje sie bana na oba na allegro, z tego co pamietam ktos z forum ma ze tak powiem "znajomosci" w tym serwisie, moze ci pomoze jak nam o sobie przypomni w tym temacie :> Wolę jednak zachować anonimowość tego Pana do wyjaśnienia sprawy, także zainteresowanych jego kontami prosze o zglaszanie się na PW - tam udziele wszelkich informacji. Przed chwilą został wysłany mail do Allegro przez wspołpracowniczke, ktora opisała całą zaistniałą sytuację. Mam nadzieję ze Allegro szybko jej odpowie na to, i podejmie jakies prawne działania w tej sprawie. Wspomniałem juz, ze obok mnie mieszka znajomy, ktory jest dobrym policjantem w mojej miejscowosci. Moze warto by jemu przedstawic cala sprawe i mu to powierzyć ? Co do tego kogoś to ma znajomości, byłbym niezmiernie wdzieczny jakby ktos podal mi, kim jest ta osoba. Chetnie sie z nia skontaktuje i przedstawie cala wytuacje, napewno poskutkowalo by to szybszyl działaniem zespołu Allegro. P.S. Co do multikont to owszem - ban na starcie na oba :) P.S.2 Odpuscic napewno nie odpuszcze, jestem tą sprawą juz zbyt podirytowany... Edytowane 30 Grudnia 2006 przez pisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...