Gość master_virus Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Edytowane 30 Grudnia 2006 przez master_virus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPeder Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Po co ten temat zostal przez ciebie zalozony ??? Jak juz to powinienes sie tym pochwalic w temacie o testach DDR2 !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) to nie są żadne przechwalanki, tylko chciałem pokazać na co te ramy stać bo jak je kupowałem to miałem wielkie obawy i ciężko mi było co kolwiek znaleść na ich temat, jedynie 1 wątek całkowicie poświęcony tym modelom na XtremeSystems Forums, a co do miejsca to może i masz racje ale nie siedze dniami na pure żebym wiedział gdzie co wsadzić Edytowane 30 Grudnia 2006 przez master_virus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 dał bys fotke kości ,gdzie nabyłes itp. ......... b.ciekawe ramki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Kupiłem je okazyjnie za 1000zł z Polską gwarancją. Normalnie w polsce można je kupić bezproblemowo ale za 1350-1450zł klik klik klik. Na zachodzie ceny kształtują sie podobnie klik Niestety nie uda mi sie pokazać na co te memy stać bo biostar działa poprawnie jedynie 1:1 :? ale wiem iż dokładnie te modele poszły przy standardowym napięciu 1340MHz 5-5-5-15 klik Edytowane 30 Grudnia 2006 przez master_virus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Pamiątki bardzo fajne :) Ale zwróć uwagę że na XS testowali 2 x 512MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Wiem, ale co nie zmienia faktu że pamiątki są wypaśne :P w dodatku za małą kase Edytowane 30 Grudnia 2006 przez master_virus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) czyli cos "ala"--->Crucial 667-10AE + sporo farta zbieraj na normalną MOBO B-) p.s. przy okazji ,jak blok na NB sie spisuje?? Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) stać mnie na lepszą mobo ale nie widze takowej, nie narzekam na Biostara, przeskoczyłem na to mobo z Gigabyte DS4 i uważam że było warto :) a z Asusem miałem 2 bardzo nie miłe sytuacje w tym roku. Udało mi sie dobić na biostarze do 499FSB ale niestety mnożnik skakał raz na x6 później x8. Właśnie czego to jest przyczyna, mam proca wykręconego przypuśćmy 3.8-3.9 GHz, w biosie wyłączone wszystkie dupstwa typu C1 itp. a jak robi testa w Pi to mnożnik skacze co 2 sekundy x6 x8 i widać różnice w wyniku jak przejdzie testa w całości na x8 = 15.xxx, a jak zaczyna skakać 16.xxx-17.xxx Blok spisuje sie całkiem, całkiem, ale mam 2 bloki w połączeniu z NexXxoS Xtreme III + 3 Xilence 12cm 12V i hydrola L30 więc trudno mi powiedzieć jak on spisuje sie w pełnym obciążeniu Co do pamiątek, były przez 6 dni na allegro za 1000zł z gwarą i jakoś nikt sie o nie nie pokusił, ja zauważyłem aukcje w ostatnich 5 godzinach i zaryzykowałem teraz wiem że było warto, chętnie sie podziele 1 kością :-P edit: skaczący mnożnik dzieieje sie nawet na 2.8GHz :? Edytowane 30 Grudnia 2006 przez master_virus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) stać mnie na lepszą mobo ale nie widze takowej ale jakoś nie narzekam na Biostara, przeskoczyłem na to mobo z Gigabyte DS4 i uważam że było warto :) a z Asusem miałem 2 bardzo nie miłe sytuacje w tym roku Udało mi sie dobić na biostarze do 499FSB ale niestety mnożnik skakał raz na x6 później x8. Właśnie czego to jest przyczyna, mam proca wykręconego przypuśćmy 3.8-3.9 GHz, w biosie wyłączone wszystkie dupstwa typu C1 itp. a jak robi testa w Pi to mnożnik skacze co 2 sekundy x6 x8 i widać różnice w wyniku jak przejdzie testa w całości na x8 = 15.xxx, a jak zaczyna skakać 16.xxx-17.xxx Blok spisuje sie całkiem, całkiem, ale mam 2 bloki w połączeniu z NexXxoS Xtreme III + 3 Xilence 12cm 12V i hydrola L30 więc trudno mi powiedzieć jak on spisuje sie w pełnym obciążeniu Co do pamiątek, były przez 6 dni na allegro za 1000zł z gwarą i jakoś nikt sie o nie nie pokusił, ja zauważyłem aukcje w ostatnich 5 godzinach i zaryzykowałem teraz wiem że było warto, chętnie sie podziele 1 kością :-P edit: skaczący mnożnik dzieieje sie nawet na 2.8GHz :? (mnożnik) X -ustaw na sztywno,jakim napięciem (BIOS) traktujesz tego 6400 przy 3,9GHz? i jakie temp. w stresie takie małe OT ? Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) 1200MHz 4-4-4-4 Jak w biosie ustawić sztywno X??? Przy 3.9GHz 1.66V. Temperatur dokładnych nie podam ale coś koło 65 C Edytowane 30 Grudnia 2006 przez master_virus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rork Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Masz wyłączone coolnquiet ? bo to może mnożnikiem miesza. Wynik mem ładny i proceka też z resztą :D, ja mam Patrioty 2x512 LLK 800 i nie moge z szyną niestety pojechać ponad 370, ale co dziwne memki chodzą ~960 5-5-5-15 na 2,2V przy ustawieniu w biosie na 667, a szyny i tak nie moge podnieść przy 533, aktualnie jest 365 1:1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 coolnquiet a gdzie to niby jest w Biostarze? chodzi Ci o regulacje wentylatorem w zależności od temperatury. Miałem 4GHz ale co z tego jak Super Pi większość czasu robi testa z mnożnikiem x6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rork Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 to pierwsze na zdjęciu i trzecie z resztą też na disabled Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 ja mam wszystko w tej zakładce na disabled Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) sam zacytowałeś : biostar działa poprawnie jedynie 1:1 i do kogo masz pretensje ?? odpowiedz sobie sam na to zakładasz wypasione alusy do Trabanta ,tyle ode mnie w dodatku zakładasz dodatkowy temat : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=221717&hl= ręce opadają :sad: Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) ehhh, a skrina 1200MHz to z czego zapodałem asusa? na tych pamiątkach działa ale trzeba zwiększać od 350 co 10, a ja nie mam do nikogo pretensji tylko mówie że mi mnożnik skacze mimo iż w biosie jest wsio na disabled. Do Ciebie może trabant dla mnie jedna z lepszych opcji. Na tej mobo padł WR E6400 albo E6600 już nie pamiętam no tak ale pewno zara usłysz że asus najlepszy ;) sam zacytowałeś : biostar działa poprawnie jedynie 1:1 i do kogo masz pretensje ?? odpowiedz sobie sam na to zakładasz wypasione alusy do Trabanta ,tyle ode mnie w dodatku zakładasz dodatkowy temat : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=221717&hl= ręce opadają pfff Radze nauczyć sie czytać, czy ja jestem jedynakm :razz: ewidentnie jest cos nie teges z ????????? No właśnie z czym?? Edytowane 30 Grudnia 2006 przez master_virus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) ehhh, a skrina 1200MHz to z czego zapodałem asusa? na tych pamiątkach działa ale trzeba zwiększać od 350 co 10, a ja nie mam do nikogo pretensji tylko mówie że mi mnożnik skacze mimo iż w biosie jest wsio na disabled. Do Ciebie może trabant dla mnie jedna z lepszych opcji. Na tej mobo padł WR E6400 albo E6600 już nie pamiętam no tak ale pewno zara usłysz że asus najlepszy ;) w dodatku zakładasz dodatkowy temat : 2447553[/snapback] ehhh, a skrina 1200MHz to z czego zapodałem asusa? na tych pamiątkach działa ale trzeba zwiększać od 350 co 10, a ja nie mam do nikogo pretensji tylko mówie że mi mnożnik skacze mimo iż w biosie jest wsio na disabled. Do Ciebie może trabant dla mnie jedna z lepszych opcji. Na tej mobo padł WR E6400 albo E6600 już nie pamiętam no tak ale pewno zara usłysz że asus najlepszy ;) pfff Radze nauczyć sie czytać, czy ja jestem jedynakm :razz: No właśnie z czym?? ja nie znam godzin urzędowania wróżki ???? :rolleyes: :wink: Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 No fajne fajne te pamiątki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) ja nie znam godzin urzędowania wróżki ???? ehhh, jakoś głodno godosz chopie : D szczęście że nowy rok sie zbliża i nie pij już tyle No fajne fajne te pamiątki. Postaram sie jutro o więcej tylko do tego czasu musze lodówkę z pokoju zrobić bo narazie to mam sahare :rolleyes: Moim celem jest 1400 5-5-5-15 Edytowane 30 Grudnia 2006 przez master_virus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 hmm wysokie aspiracje... ale szczęka ci opadnie przy 1300 MHz :lol: Obstawiam, że to koniec pamięci, czemu tak sądzę? = ile par na świecie przekroczyło 700 MHz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 hmm wysokie aspiracje... ale szczęka ci opadnie przy 1300 MHz :lol: Obstawiam, że to koniec pamięci, czemu tak sądzę? = ile par na świecie przekroczyło 700 MHz? Dajmy mu się wykazać - niech pokaże co potrafi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazi Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 moze tych co maja > 700 az tak malo nie jest http://www.xtremesystems.org/forums/showth...3294&page=2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 moze tych co maja > 700 az tak malo nie jest http://www.xtremesystems.org/forums/showth...3294&page=2 4 osoby osiągnęły ponad 700 MHz... :mur: albo single 512 MB albo 2x512 MB... Na 2x1 GB nikt tego nie dokonał póki co, poza tym są lepsze ramki na XS... i nawet one nie osiągnęły 700 MHz (mowa o 2x1GB). Jestem realistą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazi Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 4 osoby osiągnęły ponad 700 MHz... :mur: albo single 512 MB albo 2x512 MB... Na 2x1 GB nikt tego nie dokonał póki co, poza tym są lepsze ramki na XS... i nawet one nie osiągnęły 700 MHz (mowa o 2x1GB). Jestem realistą :D oj jakis ty skrupulatny ;) ale 4 to nie jeden unikat, widać sie da ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Da się, ale patrz ile trzeba zestawow memek potestowac, w dodatku przyda sie subzero... ewentualnie nowe elpidy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muaddib83 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Czy to sa takie pamieci ktore za 499zł na allegro http://www.allegro.pl/item154531618_adata_..._gw_sklep_.html Jesli tak to po co mam kupowac G.Skille za podobna cene a chodzace na okolo 1000mhz- bo G,Skilla oprocz Cruciali mi polecano na tym forum a nikt nie wspomnial o A datach eh Kupilem plytke ASUS P5B Deluxe+ C2D 6300 i chce wycisnac ze sprzetu ile sie da- chodzi mi o 2x1 GB brac ADATA czy G.SKILL http://www.allegro.pl/item147066994_g_skil..._wieczysta.html Co radzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) moje ramy to PC-8500 i a-data do takich memów stosuje najlepsze chipy i płytke PCB a te a-daty z allegro to 800mhz i szansa że są na D9 jest 50 na 50, obecnie są robione na powerchip ale z tego co mi wiadomo koleś z allegro ma właśnie na D9. Tu masz dla porównania PC8500: http://www.adata.com.tw/adata_en/product_d...uctNo=AD21066EU i PC6400 http://www.adata.com.tw/adata_en/product_d...ductNo=AD2800EU Jak już chcesz g.skille to jakies z wyższej półki np. HZ seria 0605 i 0606, wtedy masz 100% pewności że to D9GMH, na allegro są team xtreeme za 1200zł i to też są wypaśne memy Edytowane 9 Stycznia 2007 przez master_virus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muaddib83 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Na allegro sa tylko 2x512 za 500zł nie ma 2x1GB Teraz do wyboru: Może podajcie od najlepszego wyboru do najgorszego z tych G.Skill http://www.allegro.pl/item147066994_g_skil..._wieczysta.html Geil Ultra http://www.allegro.pl/item155961080__geil_..._cl4_nowa_.html Goodram Pro: http://www.allegro.pl/item155587439_nowe_d...ro_goodram.html Patriot: http://www.allegro.pl/item155028643_patrio..._x_1gb_cl4.html Super Talent: http://www.allegro.pl/item155433771_2x1gb_...rej_cenie_.html Mozecie dodac cos jeszcze ale najlepiej do 950zł MAX 1000zł Najtaniej moge dostac 2x1GB GOODRAM PRO za 860 za Micronach D9 Chodzi mi o jak najtansze i najpewniejsze osiagniecie 930-950- CL4 1000+ na CL5 Wogole nic nie wiem o tym Super Talencie dobre sa do OC? Bardzo bym prosil o podanie od najlepszych pamieci do najgorszych z podanych linkow Edytowane 9 Stycznia 2007 przez muaddib83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) kurna mówie Ci że moje adaty to PC8500 czyli one standardowo mają 1066MHz przy 2.2V a te z allegro to 800MHz więc różnica jest gigantyczna: w cenie, jakości płytki PCB, użytych kości no i końcowym OC. Nie sugeruj sie moimi ramami no i chyba nie myślisz że te adaty z allegro robią same 4 przy 1200 MHz :) Najtaniej moge dostac 2x1GB GOODRAM PRO za 860 podajesz cene aktualną więc rozumiem że zamierzasz kupić obecnie, te ramy obecnie nie są na D9 tylko na najgorszym syfie te talenty spełnią Twoje oczekiwania Chodzi mi o jak najtansze i najpewniejsze osiagniecie 930-950- CL4 1000+ na CL5 i wysil sie troche bo pytasz o sprawy które są nie jednokrotnie poruszane a nikt za Ciebie wyboru nie dokona Edytowane 10 Stycznia 2007 przez master_virus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...