Skocz do zawartości
MaZZeo

Czy Karta Sie Zmiesci? :o

Rekomendowane odpowiedzi

A czemu by się nie miała zmieścić ? Ja mam x1950PRO który również ma potężne chłodzenie na karcie a obok PCI-e mam wiatrak na chipsecie.

Wiatrak co prawda mam troszkę niżej ,ale i karta je po części zakrywa

Dołączona grafika

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego ujęcia nie widze, czy to chlodzenie płyty nie jest za wysokie.

A jesli bym wsadził, to czy karta przykrywajac troche to chłodzenie nie zakłócałaby jego pracy? Nie wiem, grzanie sie czy cos takiego.

Wiatrak ma na oko 1.5 cm (może i więcej) wysokości i działa bez problemu. Nic się nie przegrzewa. :) Te chłodzenie na tym x1950XT jest węższe i krótsze od mojego. Mój sięga prawie do samego końca laminatu na karcie i to właśnie chłodzenie zakrywa wentyl na chipsecie. Jak dotąd nic złego się nie działo.

Tu masz zdjęcie (nie patrz na jakość bo robiłem na szybkiego kamerką internetową ;) Niestety zakup aparatu odszedł na dalszy plan :) )

Dołączona grafika

Zdjęcie zrobione pod kątem wiec jak patrzysz z góry to widać jak zakrywa z 1/3 wiatraka. Jest trochę miejsca między wentylatorem a chłodzeniem karty więc obieg powietrza jakiś tam jest. U Ciebie będzie lepiej ,bo wiatrak będzie zakrywał tylko laminat karty graficznej.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc DEVIL :)

Tak przy okazji, zeby nie zakładać nowego wątku - ta płyta nie ma złącz PCI, tylko PCI-E x1 i PCI-E x4. Ja mam jeszcze dwie karty - telewizyjna i muzyczna. Czy bede mógł wsadzic na te porty?

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22042#

Tu macie zdjęcie i dane tehcniczne. Widac przeciez 4 porty, a nie dwa, jak mówią dane techniczne. Dwa to atrapa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

ilość złączy PCI	4 szt.

Nie wiem do czego pijesz... :? A w stronę socketu od pci-e to są złącza pci-e x1 i x4

EDIT: Za długo produkowałem posta ;]

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to mi chodziło.

Czyli te dwa złącza to jednoczesnie PCI-E i PCI? To dobrze.

Wielkie dzieki za pomoc :D

Przeczytaj tabelke jeszcze raz. Tym razem troche wolniej ale ze zrozumieniem bo ja widze:

złącza PCI-E (liczba slotów) PCI-Express x4 (1)

PCI-Express x16 (1)

PCI-Express x1 (1)

ilość złączy PCI 4 szt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi