MaZZeo Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Witam Czy na płycie MSi nForce4 Ultra - http://proline.pl/shop.php?id=msi_k8n_neo4...orce4_ultra_jpg zmieści sie ten Radeon X1950XT? - http://img.ktr.pl/g/gratirx195xtsp256vtd2lb/db.jpg Chodzi mi o chłodzenie płyty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) A czemu by się nie miała zmieścić ? Ja mam x1950PRO który również ma potężne chłodzenie na karcie a obok PCI-e mam wiatrak na chipsecie. Wiatrak co prawda mam troszkę niżej ,ale i karta je po części zakrywa Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Z tego ujęcia nie widze, czy to chlodzenie płyty nie jest za wysokie. A jesli bym wsadził, to czy karta przykrywajac troche to chłodzenie nie zakłócałaby jego pracy? Nie wiem, grzanie sie czy cos takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Z tego ujęcia nie widze, czy to chlodzenie płyty nie jest za wysokie. A jesli bym wsadził, to czy karta przykrywajac troche to chłodzenie nie zakłócałaby jego pracy? Nie wiem, grzanie sie czy cos takiego. Wiatrak ma na oko 1.5 cm (może i więcej) wysokości i działa bez problemu. Nic się nie przegrzewa. :) Te chłodzenie na tym x1950XT jest węższe i krótsze od mojego. Mój sięga prawie do samego końca laminatu na karcie i to właśnie chłodzenie zakrywa wentyl na chipsecie. Jak dotąd nic złego się nie działo. Tu masz zdjęcie (nie patrz na jakość bo robiłem na szybkiego kamerką internetową ;) Niestety zakup aparatu odszedł na dalszy plan :) ) Zdjęcie zrobione pod kątem wiec jak patrzysz z góry to widać jak zakrywa z 1/3 wiatraka. Jest trochę miejsca między wentylatorem a chłodzeniem karty więc obieg powietrza jakiś tam jest. U Ciebie będzie lepiej ,bo wiatrak będzie zakrywał tylko laminat karty graficznej. Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Dzięki za pomoc DEVIL :) Tak przy okazji, zeby nie zakładać nowego wątku - ta płyta nie ma złącz PCI, tylko PCI-E x1 i PCI-E x4. Ja mam jeszcze dwie karty - telewizyjna i muzyczna. Czy bede mógł wsadzic na te porty? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22042# Tu macie zdjęcie i dane tehcniczne. Widac przeciez 4 porty, a nie dwa, jak mówią dane techniczne. Dwa to atrapa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 ilość złączy PCI 4 szt.Nawet na zdjęciu widac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) ilość złączy PCI 4 szt. Nie wiem do czego pijesz... :? A w stronę socketu od pci-e to są złącza pci-e x1 i x4 EDIT: Za długo produkowałem posta ;] Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 złącza PCI-E (liczba slotów) PCI-Express x4 (1) PCI-Express x16 (1) PCI-Express x1 (1) O to mi chodziło. Czyli te dwa złącza to jednoczesnie PCI-E i PCI? To dobrze. Wielkie dzieki za pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 O to mi chodziło. Czyli te dwa złącza to jednoczesnie PCI-E i PCI? To dobrze. Wielkie dzieki za pomoc :D Przeczytaj tabelke jeszcze raz. Tym razem troche wolniej ale ze zrozumieniem bo ja widze: złącza PCI-E (liczba slotów) PCI-Express x4 (1) PCI-Express x16 (1) PCI-Express x1 (1) ilość złączy PCI 4 szt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...