Skocz do zawartości
MaZZeo

Icemat Siberia, Steel Sound 5h Czy Speed-link Medusa 5.1?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Które z wyzej wymieninych słuchawek są najlepsze?

Icemat Siberia - bardzo dobra jakość dźwięku, niezbyt wysoka cena, lekkie. Niestety, mikrofon podpinany do koszulki nie bardzo mi odpowiada, wręcz przeszkadza

Steel Sound 5H - również bardzo dobra jakosc dźwięku, rozkładane, mikrofon przymocowany do słuchawek. Niestety - najdroższy z tych trzech.

Speed-link Medusa 5.1 - równiez swietna jaksoc dźwięku, najtańszy z tych trzech, mikrofon przymocowany do słuchawek. Niestety najmniej o nich czytałem, jest mało testów, poza tym ze zdjęć widze ze obicia słuchawek są wykonane z jakiegoś materiału wyglądający na lipny.

Co według was jest najlepsze w cenie +/- 200zł? Chętnie bym usłyzsał wasze opinie na temat tych słuchawek. Słuchawki maja byc przede wszystkim do gry, czasem się włączy muzykę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Icemat Siberia (black), głównie do wieczornych filmów, muzyki i CS'a :))

Ogólnie powiem tak, słuchawki leciutkie, jednak nie są 'kruche'. Pare razy zleciały, ale jakoś się trzymają. Co do mikrofonu przypinanego do koszulki - ja przypinam go na kablu, jakieś 30cm od twarzy - mikrofon skierowany w strone ust - i słychać mnie dobrze na TS/VT/Skype.

Za takie pieniądze polecam, bo chyba nic lepszego się nie dobierze. Medusy są z tego co czytałem nieco przereklamowane, i jakieś takie 'lipne' w wykonaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypowie sie ktos na temat sennheiserów pc150/160? Warto?

Jak najbardziej NIEwarto.

Testowalem je i za taka cene to spodziewalem sie czegos ala HD555 (po PC160). PC150 patykiem bym nie tknal bo to totalna kaszana. PC160 poprawione ale cene przeraza. Duzo lepsze sa Icematy czy SteelSoundy. Juz nawet Logitech z Precision Gaming Headste lepiej wypada w porownaniu do Sennheiserow. Mikrofon tez zadna rewelacja - Plantronics robi lepsze ;)

Osobiscie uzywam ww Logitecha i Plantronics .Audio 340 - na zmiane, w zaleznosci od nastroju.

Teraz kusza mnie 5H v2 ale po przesluchaniu v1 mam watpliwosci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi