demisen Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Jak z pod windowsa można sprawdzić tryb pracy dysku oraz jakimi programami przetestować dysk [ coś jak scandisk z win98, żeby pokazał bady itp. ]Dysk to samsung. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 w nowym evereście masz wszystkie info odnośnie pracy dysku a dysk przetestujesz scandisciem windowsowym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 HD tune sprawdzi ci odczyt i inne bajery, sprawdza również czy dysk posiada bady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 menedżer urządzeń->kontrolery ide ata/atapi-> podstawowy(bądź pomocniczy ) kanał ide->właściwości (zakładka ustawienia zaawansowane) a programy to hd tune, norton disk doctor itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bula i spula Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Do testu systemu plików - Mój Komputer->PPM na partycji->Właściowści->Narzędzia->Sprawdź Dla testu fizycznego stanu dysku (czyli bad sectory) polecam darmowy HD Tune. Sam go stosowałem do mojego Samsunga SP2504c i jest OK. Ew. do naprawiania badów logicznych, ale to już spod Dosa, to HDD Regenerator. Też testowałem na moim Samsungu i działa b. ładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...