Skocz do zawartości
krystian_gracz

Zmiana Radka 9550xt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar zmienić kartę grafiki tylko czy mi się opłaca czy coś to da. Ta co obecnie mam to coś działa mi na nerwy mam na nią kupca za 150zeta dokładam raz tyle i biorę tą

http://www.allegro.pl/item155479578_agp_ga...ddr_zalman.html

może macie lepsze pomysły, na pewno grafe z mienie tylko czy jest sens czytałem na forum że goście z podobnym sprzętem maja 3Dmark03 ponad 5000. Z góry dzięki za rade może macie propozycje na coś idealnego do mojego PIII.

Edytowane przez krystian_gracz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem do końca przekonany, czy twój sprzęt nie będzie za słaby.

A tak poza tym, to tej kary nie opłaca się kompletnie kupować. Ta karta będzie słabsza od 6600GT, ma do tego słabe pamięci (chyba 3.3ns) i nisko taktowane. Jednym słowem - bubel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem do końca przekonany, czy twój sprzęt nie będzie za słaby.

A tak poza tym, to tej kary nie opłaca się kompletnie kupować. Ta karta będzie słabsza od 6600GT, ma do tego słabe pamięci (chyba 3.3ns) i nisko taktowane. Jednym słowem - bubel.

Popieram 6800XT g*wno warte, kiepskie pamięci i obcięte potoki. Padaka

Edytowane przez -=Qroń=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy piszecie ta karta jest całkiem niezła właśnie ją zamówiłem.

A to dobre - przecież nigdzie nie ma testów tej karty.

Galaxy wypuściło padŁo z pamięciami 3,6 ns o taktowaniu non oced 9550 (dokładnie 200Mhz) i nazywanie tego czegoś 6800xt to spore nadużycie. 7300 gt galaxy (sic!) ddr3 za ok 350 bylo by dużo lepszym wyborem.

No nic gratuluję zakupu :D

ps. sprzedawca pisze że to 1,6 ns memki - ciekawe czy wie co sprzedaje: zapytaj sie o oznaczenia na kościach albo o same taktowania i wszystko będzie wiadomo

ps2. ja sie zapytałem - nic nie odpowiedział - dla mnie wszystko jest jasne ..

Edytowane przez 7600gs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy piszecie ta karta jest całkiem niezła właśnie ją zamówiłem.Poczytałem trochę o testach, widze że się znacie.

No to poczytaj jeszcze raz tutaj http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=685

i sie zastanow, potem jeszcze raz przeczytaj i sie znowu zastanow cos narobil :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oprocz tego ze zamowiles straszna padake ;)

to r9550 troszke sie nudzil na twoim p3 :lol:

na tej zmianie nic nie zyskasz, tylko stracisz... kase

trzeba bylo zaczac od zmniany procka(platformy)...od razu bys zauwazyl duza roznice na tym 9550

no ale tak to jest jak sie zamawaia a pozniej pyta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heheheh :mur: hahaha nie mogę, w 3d mark 03 moj r9600 pro@500/820 miał 5100pkt :lol: :lol: :lol: :lol: padaka jak nic B) gratulacje :plum:

Edytowane przez teat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy piszecie ta karta jest całkiem niezła właśnie ją zamówiłem.Poczytałem trochę o testach, widze że się znacie.

Za to ty jestes znawca tematu i kupujac ta karte przejawiles nadmierny wrecz intelekt.

Zobacznie na ops aukcji tego 6800xt. Ta karta ma pamieci 3.6 ns, a w aukcji koles napisal ze ma gddr3 1.6ns heh

Edytowane przez Sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to ty jestes znawca tematu i kupujac ta karte przejawiles nadmierny wrecz intelekt.

Zobacznie na ops aukcji tego 6800xt. Ta karta ma pamieci 3.6 ns, a w aukcji koles napisal ze ma gddr3 1.6ns heh

Takich ludzi powinno sie zgłaszac do allegro pod pretekstem "niezgodnosc opisu do sprzetu" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to naprawdę przekręt ze strony sprzedającego. Link do testów dotyczy karty na PCI-E a on sprzedaje kartę na AGP. Następna sprawa to taktowania - w testach 400/1000 a karta z aukcji ma pamięci efektywne 400. Poza tym to jakiś nowy na allegro, ma aż 12 komentarzy. A link do specyfikacji naprawdę dużo nam wyjaśnia:

FEATURE GeForce 6800

Memory Interface: 256-bit

Fill Rate (billion texels/sec.): 2.4

Vertices/sec. (million) : 300

Pixels Per Clock (peak): 8

Memory : DDR1

i to w zasadzie wszystko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol:

to r9550 troszke sie nudzil na twoim p3 :lol:

:lol: :lol:

sory ale nie moglem sie powstrzymac :lol:

jak ktos juz tutaj pisal... za taka kase bys kupil 9800pro... tyle ze Twoj proc by nie wydusil nawet polowy mozliwosci tej karty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre pytanie - czemu ten p4 nie dostał kilku mhz gratis ? ;)

Poza tym wydaje mi się ze w tej cenie można by już szukać używanego 6800 16/6 pewnie jeszcze z 1-1,5roku gwarancji. Po flaszce biosa na wyższy v leadteki mają i >400 na gpu na stock chłodzeniu a memorki kończą się ~900. W grach lata to bardzo sympatycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi