Skocz do zawartości
acrobat13

Dialog 2mbps = Shit Gorszy Od Neo?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z moim laczem. Jest to Dialog 2mbps. Chodzi o to, że najcześciej w godzinach wieczornych wystapuje jakbys "zanik internetu". Tak jakbym odlaczyl sobie fizycznie kabalek, nie pinguje do stron, ani do bramy, wylaczaja sie komunikatory (gg, tlen). Jest to BARDZO mocno uciążliwe, szczegolnie jak gram przez internet (ET). Brak internetu wystepuje na 5,10 do x sekund. Dioda wan na modemie caly czas sie swieci (nawet jak nei ma internetu. Dzwonilem juz kilka razy na infolinie, pierwszy raz powiedziano mi ze mam problem z firewallem (oczywiscie to nie to - problem jest z wlaczonym jak i wylaczonym, pomijam to jakiego uzywam, z kazdym jest to samo). Kolejny raz konsultant wyjasnil, ze to u nich jest problem i zostanie naprawiony. Wczoraj przyjechali do mnie monterzy z Dialogu i panownie po wlaczeniu strony wp.pl i onet.pl oznajmili mi ze z netem jest wszystko w porzadku ( :lol: , nie ma jak to fachowe sprawdzenie). Po tym jak pojechali zaczelo znowu rozlaczac. Zadzwonili do administratora sieci, ten znowu powiedzial ze moze byc to atak DDoS na moj komputer. Kazal zainstalowac program Ethereal i sprawdzic ilosc pakietow przesylanych podczas zerwania polaczenia. Sprawdzilem, ilosc pakietow przesylanych podczas rozlaczenia wynosi ~15 minimalnie rosnie im dluzej nie ma polaczenia. CO MAM ROBIC? Znowu zadzwonic na infolinie i co powiedziec? To samo? Jak rozwiazac ten problem, system oczywisice czysty (2 dzien po formacie).

Zapomnialem o jednym, pomijam juz sprawe pingów które bardzo czesto do wp.pl wynosza ~200-400. Mówilem o tym, panowie wydaja sie udawac, ze nie wiedza o co chodzi lub nic nie odpowiadaja..

Dodam jeszcze jedno pytanie, czy można zerwać umowe (bez zadnych konsekwencji), jesli jakosc uslugi sie nei poprawi?

Edytowane przez acrobat13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi