Skocz do zawartości
Kanghoy

Dual DDR i 1 kosc ramq ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie... qmpel planuje kupic plytke...chcial kupic cos z MSI[chyba Ultra 2 ;)] ale ja mu powiedzialem,ze lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jakiegos EPOXa na nForce i z DUAL DDR .... tak tylko on nie ma kaski na wiecej niz 1-dna kostke na razie-potem dokupi.... i mam pytanie bo slyszalem,ze niby ta plytka nie ruszy z 1-dna kostaka ramq...prawda to??? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ruszy bez problemu i wydajność będzie naprawde niewiele słabsza jakieś 5% , sam pracowałęm do wczoraj z jedną kostką ramu 256MB DDR266 poszła na 400 3-3-6 cl.2,5 teraz dokupiłem Kingstona DDR333 kości kingston i chodzi tylko 186 3-3-6 cl2,5 niekomu nie polecam tych pamięci są do kitu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie... qmpel planuje kupic plytke...chcial kupic cos z MSI[chyba Ultra 2 ;)] ale ja mu powiedzialem,ze lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jakiegos EPOXa na nForce i z DUAL DDR .... tak tylko on nie ma kaski na wiecej niz 1-dna kostke na razie-potem dokupi.... i mam pytanie bo slyszalem,ze niby ta plytka nie ruszy z 1-dna kostaka ramq...prawda to??? :)

lol kto ci to powiedzial :D ja mam 1 i dziala spoko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

=] ok thx wam... plytka ma byc do 450 zł i taka wlasnie wypatrzylem...zaraz wam modem podam...moze cos lepszego polecicie ;)

EDIT :Hehehe ;) to jest 8RDA za 480 ... wiec chyba nic lepszego nie polecicie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, ze ruszy.

A pozniej troche kopa dostanie po dolozeniu drugiej takiej samej kosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze Wam :)

Skoro już mowa o Dual Ddram czy moze mi ktoś wyjasnic o co z tym chodzi bo chce se kupic płyte główną z asusa z dual ddram ale wytłumaczcie co to daje ten dual i to trzeba mieć 2 kości ddramu pliss o pomoc :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

|Dalton| z tego cio mi wiadomo po prostu na tych płytach są dwa kontrolery pamięci, dzięki czemu w teorii powinno być znacznie szybciej, ale że nie zawsze teoria zgadza się z praktyką jest tylko troszkę szybciej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Soltek 75FRN-L na Nforce ma Dual DDRa we wszyskich na ramkach 266/333/400 a epox 8RDA ma tylko na 400... a potrzebowałbym jednak minimum 4 USB... soltek tego nie oferuje, a moze jednak da sie cos podlączyć,żeby byly 4? ... no i o Epoxie słyszałem pare złych opini na temat problemow z nagrywarami...ew ktos moze zaproponowac jeszcze inna plytke na nforce =]....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Soltek 75FRN-L na Nforce ma Dual DDRa we wszyskich na ramkach 266/333/400 a epox 8RDA ma tylko na 400... a potrzebowałbym jednak minimum 4 USB... soltek tego nie oferuje,  a moze jednak da sie cos podlączyć,żeby byly 4?  ... no i o Epoxie słyszałem pare złych opini na temat problemow z nagrywarami...ew ktos moze zaproponowac jeszcze inna plytke  na nforce =]....

Mógłbyś powiedzieć cosik więcej, bo się namierzam na tą płytę, a spawarę TEAC'a mam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ruszy spoko na jednej kosci a i nawet na jednej bedzie mialo lepsza wydajnosc niz KT400. A jak ustawisz tryb synchro 166/166 to juz wogole wymiata ze az milo. Jutro jade po druga kosc ramu wiec bede widzial jakiego speeda daje dual ddr. Kiedy przetestuje napewno napisze

pozdrav

Lagier

p.s. niech twoj kumpel kupi sobie narazie jedna kosc np.: 256 a z biegiem czasu moze sobie dorzucic niech go bron boze nie kusi by kupic 2x128 bo to tylko marnowanie portow a gdy bedzie chcial miec wiecej ramu dzialajacego w dualu np.: 512 mb bedzie musial wymieniac wszystkie kosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Epox RDA + będzie działał jak włoże 2 kości .Jedna 128 a druga 256.Wiem ze do duala potrzebne sa identyczne kosci.Ale ja sie zastanawiam dopiero nad kupnem tej płyty tyle ze nie bedzie mnie stac na 2 kosc 256 ,a na razie mam wlasnie tylko te 2 kostki(128 nanya,256samsung)Na początek o dual wogóle nie myśle.Pózniej kupił bym dopiero 2 kość taką samą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...