binek Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Mam zamiar zakupic ten sprzecik na pcprojekt.pl Potrzebuje 2x512MB DDR2 pewno lepiec wziac 800 jakies niz 667 GR Na oku mam OCZ Platinum 800MHz CL4 sa jeszcze OCZ SpecOps 800MHz CL5 Platinum lepsze? ktore beda lepsze do OC? Wogole cos sie beda krecic czy tak jak ze slabymi DDR1 400 dobre moga robic duzo a malo znane ~220 ? Jak to jest z DDR2 ? Czy z ktoregos z zestawu wycisne cos wiecej niz specyfikacja? Czy warto wziac inne, oba zestawy sa za 450/460zl wiec jak cos lepszego jest to prosze o link, zaznaczam ze ogolnie wszystko musze kupic w jednym sklepie bo niestety na raty biore :\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Mam zamiar zakupic ten sprzecik na pcprojekt.pl Potrzebuje 2x512MB DDR2 pewno lepiec wziac 800 jakies niz 667 GR Na oku mam OCZ Platinum 800MHz CL4 sa jeszcze OCZ SpecOps 800MHz CL5 Platinum lepsze? ktore beda lepsze do OC? Wogole cos sie beda krecic czy tak jak ze slabymi DDR1 400 dobre moga robic duzo a malo znane ~220 ? Jak to jest z DDR2 ? Czy z ktoregos z zestawu wycisne cos wiecej niz specyfikacja? Czy warto wziac inne, oba zestawy sa za 450/460zl wiec jak cos lepszego jest to prosze o link, zaznaczam ze ogolnie wszystko musze kupic w jednym sklepie bo niestety na raty biore :\ Zapomnij o O/C pamieci na P5B ta plyta ma maxa na pamieciach 2.1V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) VMOD jakis? A cos gdzies czytalem ze nowa rewizja juz ma 2.4v czy jakos tak... Edit/ Kolejny watek i nie rozwiazalem problemu ktore pamieci moga byc lepsze... Edytowane 7 Stycznia 2007 przez binek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zapomnij o O/C pamieci na P5B ta plyta ma maxa na pamieciach 2.1VIdz sie doksztalc, potem pisz. W PL jest juz nowa rev i ma 2.45V na mem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Idz sie doksztalc, potem pisz. W PL jest juz nowa rev i ma 2.45V na mem. Mam podobny problem a, że zajrzał ekspert to się zapytam mam zamiar brać E6300 i P5B Deluxe myślę o pamięciach 1GB w jednej kości a dokładniej to 1GB goodramów pro 800mhz. Nie są one raczej na D9 kosztują 415zł i to jest dla mnie ich główna zaleta a procesor raczej będzie jechał na czymś w okolicach 2.5Ghz na co dzień a nie służył do bicia 3Ghz i rekordów w programach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Mam podobny problem a, że zajrzał ekspert to się zapytam mam zamiar brać E6300 i P5B Deluxe myślę o pamięciach 1GB w jednej kości a dokładniej to 1GB goodramów pro 800mhz. Nie są one raczej na D9 kosztują 415zł i to jest dla mnie ich główna zaleta a procesor raczej będzie jechał na czymś w okolicach 2.5Ghz na co dzień a nie służył do bicia 3Ghz i rekordów w programach. Czyli jakie jest to pytanie :blink: ? Jesli chodzi o te GR Pro no to nie wiem w sumie juz o co ci chodzilo :-) Zastanawiam sie czy brac te SpecOps czy Platinum, ktore sie lepiej beda krecily niby, bo ciezko jakis dobry review z ich udzialem znalezc, ale widzialem ze SpecOps krecily sie lepiej tylko ze one byly pojemniejsze (2GB kit) a pojemniejsze maja nizszy CL :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Czyli jakie jest to pytanie :blink: ? Jesli chodzi o te GR Pro no to nie wiem w sumie juz o co ci chodzilo :-) Czy GR PRO 800mhz to dobry pomysł. Czy 2.5GHz na nich to nie problem lub ile da się na nich zrobić. Te GR raczej nie są selekcjonowane więc o D9 mogę zapomnieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 zadna p5b nie ma 2,4v na pamieci! tylko 2.1v p5b-E ma napiecie 2,4v na pamieci wiec jak ktos tam pisal doksztalccie sie a potem piszcie:) a w pcp kup np patrioty 800llk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 zadna p5b nie ma 2,4v na pamieci! tylko 2.1v p5b-E ma napiecie 2,4v na pamieci wiec jak ktos tam pisal doksztalccie sie a potem piszcie:) a w pcp kup np patrioty 800llk. Omg kolejny :mur: W jakim Ty swiecie zyjesz <_< Nowa rev ma takie same vdimm jak Dlx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 zadna p5b nie ma 2,4v na pamieci! tylko 2.1v p5b-E ma napiecie 2,4v na pamieci wiec jak ktos tam pisal doksztalccie sie a potem piszcie:) a w pcp kup np patrioty 800llk. Powiem krótko :ploom: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Omg kolejny :mur: W jakim Ty swiecie zyjesz <_< Nowa rev ma takie same vdimm jak Dlx. Ma racje rewizja 1.04 ma Vdimm=2.45, zwracam honor. Niestety nie zawsze na wszystkim mozna byc na czasie B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...