welyk Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 mam pytanko jak w temacie.... gdzie najlepiej podłączyć przewód uziemienia tego zasilacza... myslałem ze po prostu gdzies do obudowy przykręcić... ale dzis poczułem smród z mojego kompa (nr 1 z podpisu)... obwąchałem monitor (myslałem ze sie moze chce spalic i bede miał pretekst do miany :] ), cała obudowe, wszystkie podzespoły w srodku i zasilacz smierdzi jak cholera :/ wiec sie zaczałęm zastanawiac nad tym uziemieniem... w sumie ten tagan chyba powinien miec zapas mocy zeby uciagnac tego kompa...? no i pytanie zasadnicze... czy pracowac dalej na nim i czekac az padnie albo nie padnie zasilacz ( i byc moze pociagnie cała reszte za soba) czy tez isc z nim do sklepu na gwarancje, mimo ze w sumie jeszcze działa... no ale smierdzi juz spalenizna, czy uznaja taka reklamacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 uziemienie do budy :) tak jak mowiles. Jesli chodzi o smrod moze to byc spowodowane wygrzewaniem zasilacza u mnie bylo podobnie z tego co pamietam ale smrod nie byl znaczacy dopiero bezposrednio na wylocie mozna bylo cos wyczuc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Nie widać nic przez grilla/kratkę? Nowy *troszkę* śmierdzi zawsze ... Jeśli jesteś pewien na 100% że to z zasiłki to do sklepu... Szkoda zdrowia i nerwów ... Ze dwa-trzy temu lata temu zaśmierdział porządnie palonym plastikiem mi poprzedni zasilacz - wylały w nim ze kondensatory, poza tym działał w porządku :P... U mnie uziemienie jest właśnie przykręcone do obudowy - póki co jest OK. Edytowane 7 Stycznia 2007 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 zasilacz uzywam juz z rok czasu wiec chyba sie juz wygrzał :/ tak sie zastanawiam co mogło go zmeczyc... ostatnio podniosłem napiecie na procku bo go troche meczyłem OC bardziej... teraz znowu chodzi na 4Ghz i napiecie w biosie ustawione 1,575 V, zapomniałem zmniejszyc do 1,5 ;) ale mysle ze to by mu nie dało tak bardzo w kość... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) a jak ktoś ma obudowe z akrylu ? :P też mam tego tagana i uziemienie mam gdzieś między kablami schowane :) Edytowane 7 Stycznia 2007 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 ja mialem pod plyta przykrecone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 śmierdzi jak cholera, jakby zapalniczką opalal izolacje z kabli... az głowa boli, jutro zasilacz oddaje na gwarancje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Niech ci wymienią chociaż na Huntkeya 350AP, lepszy jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 w takim razie pytanko czy zmieniac ten zasilacz na: Tagan Dual Engine TG500-U25 (500W) - co to za dual engine ew. Tagan TG580-U22 (580W) czy moze jakis inny producent w podobnej cenie i mocy bedzie lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Jezeli o tagana chodzi to tylko U25/U35/U95, Inny producent w tej cenie ?? Topower P6 627 chociaz by ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...