Skocz do zawartości
welyk

Uziemienie Tagana T G430- U22 (430 W)

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanko jak w temacie.... gdzie najlepiej podłączyć przewód uziemienia tego zasilacza... myslałem ze po prostu gdzies do obudowy przykręcić...

ale dzis poczułem smród z mojego kompa (nr 1 z podpisu)... obwąchałem monitor (myslałem ze sie moze chce spalic i bede miał pretekst do miany :] ), cała obudowe, wszystkie podzespoły w srodku i zasilacz smierdzi jak cholera :/ wiec sie zaczałęm zastanawiac nad tym uziemieniem... w sumie ten tagan chyba powinien miec zapas mocy zeby uciagnac tego kompa...?

no i pytanie zasadnicze... czy pracowac dalej na nim i czekac az padnie albo nie padnie zasilacz ( i byc moze pociagnie cała reszte za soba) czy tez isc z nim do sklepu na gwarancje, mimo ze w sumie jeszcze działa... no ale smierdzi juz spalenizna, czy uznaja taka reklamacje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uziemienie do budy :) tak jak mowiles. Jesli chodzi o smrod moze to byc spowodowane wygrzewaniem zasilacza u mnie bylo podobnie z tego co pamietam ale smrod nie byl znaczacy dopiero bezposrednio na wylocie mozna bylo cos wyczuc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widać nic przez grilla/kratkę? Nowy *troszkę* śmierdzi zawsze ... Jeśli jesteś pewien na 100% że to z zasiłki to do sklepu... Szkoda zdrowia i nerwów ... Ze dwa-trzy temu lata temu zaśmierdział porządnie palonym plastikiem mi poprzedni zasilacz - wylały w nim ze kondensatory, poza tym działał w porządku :P... U mnie uziemienie jest właśnie przykręcone do obudowy - póki co jest OK.

Edytowane przez Myszaqu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz uzywam juz z rok czasu wiec chyba sie juz wygrzał :/

tak sie zastanawiam co mogło go zmeczyc...

ostatnio podniosłem napiecie na procku bo go troche meczyłem OC bardziej... teraz znowu chodzi na 4Ghz i napiecie w biosie ustawione 1,575 V, zapomniałem zmniejszyc do 1,5 ;) ale mysle ze to by mu nie dało tak bardzo w kość...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi