Koziol Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Dzis dysk zaczal z siebie wydawac dziwne dzwieki. Niezaleznie od tego czy stoi w spoczynku czy zapisuje/odczytuje dzwiek jest taki sam co okolo sekunde takie chrupanie dziwne. Dysk chodzi na razie dobrze i nie bylo zadnych bledow. Zapodalem Scnadiska - 0 bledow. Nastepnie chcialem sprobowac defraga spod WIN XP. Po wcisnieciu na defragmentacje dysku C: wywala mi blad : " Polaczenie z aparatem defragmentora zostalo utracone. Uruchom ponownie defragmentacje " dzieje to sie prawie od razu po kliknieciu na defragmentowanie partycji 1 (C:) Inne partycje nie deframgnetowalem ale z tego co widzialem defrag rusza. Czy zbliza sie koniec dysku ? Kupilem go w M-MARKT pewien czas temu jak byly promocje na BARAKI ale z tego co pamietam MM ma okres gwarancyjny az 3 tygodnie robocze !!! Nie musze mowic ze to ponad miesiac jak sie dobrze trafi. Rok temu oddalem sluchawki i akurat trafilem w swienta jajeczne wiec nie mialem sluchawek 2 miesiace :( Czy ktos mial podobne zachowania z dyskiem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Sprawdz dysk narzedziami dyskowymi Seagate'a. Ale najprawdopodobniej dysk zaczyna padac (mialem podobne jazdy z moja Barracuda :( ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 zrób sobie szybciutko backup danych - następnym etapem będzie nie wykrywanie dysku za każdym razem , a następnym zwiecha w momencie POST w biosie . Dysk już prawie nie żyje - miałem tak samo z B4 60GB pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Przeczytaj ustawe od prawach konsumenta jak kupiłeś go w tym roku to masz 2 Lata a zeszłym to 1 rok bez znaczenia co pisze producent czy sklep !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 sprawdzalem dysk softem Seagate'a. Zrobilem SELF TESTY S.M.A.R.T.a ale zadnych bledow nie znalazl. A dysk nadal co sekunde sobie pochrupuje dziwnie. Nie mam dysku na wymiane wiec chyba kupie jakis dysk i ten oddam na reklamacji :( bo 3 tygodnie robocze to lol dlugo - jak wspomnialem pondad miesiac. Chyba zeby sie upominac nie o gwarancje tylko o rekojmie. Jak byscie nowy dysk kupowali z uwzglednieniem pojemnosci, do ceny i mozliwosci to co byscie polecili ? Raczej z dyskow 7200 rpm co byscie wybrali? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Jak byscie nowy dysk kupowali z uwzglednieniem pojemnosci, do ceny i mozliwosci to co byscie polecili ? Raczej z dyskow 7200 rpm co byscie wybrali? only MAXTOR :lol: ATA133, 7200rpm , 60GB = 395zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ramzes The Great Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 heh ja tez kupowałem hdd w Media, i faktycznie 3 tygodnie :), jak ci padnie i oddasz dysk spodziewaj sie po kilku dniach dostac list z media ze hdd jest sprawny :) ja tak dostalem choc nie byl sprawny. Dopiero za drugim razem ( czekałem 20 dni ) wymienili na nowy innej firmy ( lepszej ) ale powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 eh no wlasnie jesli zaczne miec problemy przy bootowaniu z detekcja dysku to lece kupuc jakis dysk z 80 GB, ghostuje swoj dysk, przenosza system i wszystko na nowy i zanosze. Aha i czytalem KODEKS CYWILNY - REKOJMIA i GWARANCJE i oddam z tytulu REKOJMI a nie GWARANCJI bo w GWARANCJI moga w protokole zdawczo odbiorczym dopisywac i tak wlasnie robia, ze zgadzam sie na wydluzenie terminu napraw. A w rekojmi 14 dni lub 21 gdy konieczna jest eskpertyza. Ale to lepiej bo 14/21 normalnych dni a nie roboczyc. Dzis sie dysk uspokoil. Pouzytkuje go troche moze bedzie git Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...