Skocz do zawartości
uzi3

Tani Procek Do 939dual-sata2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zamierzam zakupić procesor do podanej płyty. Selekta nie opłaca mi się wziąć, bo może przesiąde się na Pentium D/C2D. Mam takie typy:

Athlon 3200+ BW 160 zł + przesyłka

http://www.allegro.pl/item156345677__amd_a..._procesor_.html

Athlon 3000+ BP 170 zł + przesyłka

http://www.allegro.pl/item156433505_amd_at...ega_tanio_.html

Semprona 3000+ chyba nie opłaca się brać?? Ma dużo gorsze możliwości??

http://www.allegro.pl/item156348464__amd_s..._procesor_.html

Myślę, że 3200+ BW i 3000+ BP będą miały podobne możliwości oc (w 3200+ będzie można dać gorsze pamięci). Czy się mylę?? Dzięki z góry za rady. Pozdr.

Edytowane przez uzi3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisze krotko bo niewiem jak z podkrecalnoscia jest miedzy BW a BP, ale ja bym bral 3200 wlasnie dlatego ze ma mnoznik 10x i mozna miec troche nizej z pamieciami ;) przy tym samym taktowaniu obu prockow.

Jednakze jezeli ktos sie orientuje czy jest jakas diametralna roznica to niech mnie poprawi :)

Edytowane przez Leszkon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisze krotko bo niewiem jak z podkrecalnoscia jest miedzy BW a BP, ale ja bym bral 3200 wlasnie dlatego ze ma mnoznik 10x i mozna miec troche nizej z pamieciami ;) przy tym samym taktowaniu obu prockow.

Jednakze jezeli ktos sie orientuje czy jest jakas diametralna roznica to niech mnie poprawi :)

Różnica zazwyczaj jest, tylko "moim zdaniem" jest niwelowana właśnie przez ten mnożnik x10 (wykluczając selekty). :) Dobrze myślę?? Edytowane przez uzi3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie tak :P Ja wlasnie po swietach kupilem sobie 3700 San Diego z rewizji E4 w 4speed.pl wlasnie po to aby miec gware i spokoj na pare lat a skupic sie na grafice powiedzmy za pol roku moze rok... na razie mi styka a procek leci na standardowym V na 250x11 czyli 2750MHz i szedl mi na 3GHz ale nnie stable mosial bym podniesc napiecie ;) moze warto nad tym pomyslec ? Pozdro bo ja juz Ci wiecej nie pomoge :D

Aha razem z przesylka kurierem i w BOXie (3lata gwary) kosztowalo mnie to 355,- wiem ze to troszke wiecej (100%) dlatego pewnie Cie to nie zainteresuje ale mysle ze warto i ten 1MB keszu ;p

Edytowane przez Leszkon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie tak :P Ja wlasnie po swietach kupilem sobie 3700 San Diego z rewizji E4 w 4speed.pl wlasnie po to aby miec gware i spokoj na pare lat a skupic sie na grafice powiedzmy za pol roku moze rok... na razie mi styka a procek leci na standardowym V na 250x11 czyli 2750MHz i szedl mi na 3GHz ale nnie stable mosial bym podniesc napiecie ;) moze warto nad tym pomyslec ? Pozdro bo ja juz Ci wiecej nie pomoge :D

Aha razem z przesylka kurierem i w BOXie (3lata gwary) kosztowalo mnie to 355,- wiem ze to troszke wiecej (100%) dlatego pewnie Cie to nie zainteresuje ale mysle ze warto i ten 1MB keszu ;p

Gdzieś czytałem, że to 1 MB cache to wzrost wydajności o 4% wg 512 kB.

No i w sumie 1 rdzeń, to na parę lat nie będzie spokoju.:( A na 939 X2 kosztują więcej od C2D... Chociaż na razie masz w miarę dobre oc.

A co sądzicie o Newceastle, jeśli taniej (albo w podobnej cenie) miałbym go taktowaniu 2,2 GHz?? To który lepszy??

Edytowane przez uzi3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi