mruz Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Witam z Londynu, Mam pytania odnośnie sieci bezprzewodowej: Sąsiad (obcokrajowiec) ma sieć bezprzewodową z internetem i ja chciałbym się pod nią podepiąć (bez jego wiedzy) czy to możliwe? :lol: Mam laptopa z kartą wi-fi belkin g+ mimo. Jak skonfigurować tą sieć? nie znam ip, bramy i dnsów a automat mi nie przydziela. Nie wiem jakie są i czy jest router. Czy z poziomu laptopa mogę to skonfigurować? Dodam że wykryło coś i pisze, że sygnał jest dobry, ale nie wykrywa mi innych kompów ani neta. Jak tego dokonać? lub co mi potrzeba żebym mógł to ręcznie skonfigurować (mogę zobaczyć u niego w ostateczności)? z wi-fi to mój pierwszy kontakt. neta mi potrzeba tylko na gg, żeby nie było B-) HELP :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Tak sie zastanawiam czy to jest do konca legalne... I radze ci siegnac po :google: i haslo wardriving [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mruz Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 nie chodzi o legalność bo jeśli się nie da to mode iść i zapłacić mu ale jeśli mam płacić 20Ł miesięcznie (120zł) za kilkakrotne wejście na gg to rezygnuję :mur: a i tak wracam za miesiąc więc myślę że rodacy i patrioci mnie zrozumieją :lol: i pomogą a ten irlandczyk napewno nie będzie mi miał tego za złe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Jak nie będzie miał za złe, to może go zapytaj ;) ? A tak ogólnie jest taki programik, Airhack, poszukaj na googlu. Ale to też zależy jakie on ma zabezpieczenia (czy ma?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucasp Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Musisz wylapac MAC jego karty za pomoca programu airodump-ng i kismetem ktory dodatkowo pokaze ci IP. Jezeli siec jest zabezpieczona kluczem WEP musisz zebrac pakiery airodumpem-ng przyspieszy to aireplay-ng i wyciagnac klucz WEP aicrackiem-ng. Jezeli WAP to lepiej dac sobie spokoj. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mruz Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 OK :wink: zobacze to i dam znać B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Jezeli WAP to lepiej dac sobie spokoj. Pozdrawiam Powinno być WPA ;) . Zakładam że literówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 i potwierdza sie powiedzenie: "jedz do polski...twoj samochod juz tam jest" znaczy sie polak potrafi ... wszystko ukradnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Twoja karta jest na chipsecie Airgo Networks, a ten chipset chyba nie jest obsługiwany przez Kismeta :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...