drexet1 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Witam. Posiadam proca AMD Opteron 144 oraz mobo GIGABYTE K8NSC-939. Moje pytanie jest takie: Jakie polecacie pamięci na tą platformę?? czy jest sens kupować pamięci PC3200 czy też PC3500? Mam w tej chwili 512 MB Corsaira CL2.5 , ale one pozwalają mi na niski overclocking, w granicach 230-240 Mhz. Nie znam sie za bardzo na tym jakie pamięci dobrać , więc proszę was o pomoc. Z góry THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drexet1 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Pomoże ktoś? :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Pomoże ktoś? mur.gif mur.gif mur.gifJak mamy Ci pomóc skoro nie podałeś kwoty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Jeśli chcesz kręcić to chyba lepiej zmień płytę na DFI bo ten Giguś cienkutki jest w OC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 i poczytaj o dzielnikach dla pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drexet1 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Na tej płycie OC wyszło mi do 3.2 Ghz i bez problemu zastartował XP.Więc chyba nie ma sensu w ogóle jej zmieniać.A poza tym ja mam grafe na AGP(GF 7800 GTX) i nie będe jej zmieniał.Chodzi o to jakie mam kupić pamięci, bo w tej chwili na czas testów mam 512 MB Corsaira CL2.5 (pożyczone).A ja chce kupić 2x1GB maksymalnie do 600 zł(sorki że nie napisałem wcześniej ile mogę wydać kasy). Wiem o co chodzi z dzielnikami pamięci bo już nie raz sie nimi bawiłem na moim Abicie nf-7 i mam pewne doświadczenie z dzielnikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Na socket A to dzielniki powodowały spadki wydajności, tu tak nie ma. Może jakieś patrioty weźmiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) i poczytaj o dzielnikach dla pamięciale to Socket A, a nie 775 czy cos innego spod DDR2. Na Socket A zalecana jest synchorniczna praca szyny pamięci z szyną procesora, w innym wypadku powstają pewnego rodzaju opoznienia co objawia się spadkiem wydajności. Edytowane 17 Stycznia 2007 przez pisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) uwierz że mi tego tłumaczyć nie musisz to raz dwa to nie jest socket a trzy to jest socket 939 cztery tak jestem pewien sam mam opka144 pięć - ddr1 a nie 2 sześć - tak, dzielniki. nie wydajność nie spada do 600 za 2gb to masz elixir/goodram i pare podobnych Edytowane 19 Stycznia 2007 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...