macias84 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Witam moja gehenna z przesiadką na PCI-E trwa nadal :D zastanawiam się nad kupnem którejś z tych trzech płyt Epox 8NPA7I (płyta po serwisowa) około 140-160zł 1m-c gwarancji Gigabyte K8NE rev. 1.x (Allegro) 130-160zł około roku gwarancji ASUS K8N4-E SE Sklep na OPolu 207zł pełna gwarancja Zatem co byście polecali z tych trzech? Co do tego Epoxa znalazłem dwa sklepy które oferują tą płytkę w jednym figuruje jako poserwisowa w drugim normalnie ale z miesiącem gwarancji tak jak ta poserwisowa Co to w ogóle są za płyty poserwisowe? czytałem o niej i pomimo tego mnie kusi Gigabyte czekam na odpowiedzi sprzedawców z Allegro dotyczących trzech płyt jedna to na pewno rewizja 1.x co do pozostałych nie mam pojęcia czekam na maile No i ASUS do kupienia na miejscu w Opolu za 207zł Prosiłbym o pomoc w wyborze nie ukrywam iż cena gra dla mnie wielką rolę(sesja się zbliża a Fizyka wymaga wkładów pieniężnych), lecz równie istonta w tym zestawieniu jest podkręcalność (na tygodniku komputerowym w recenzji płyty polecali Epoxa, z tego powodu iż Gigabyte był niedopracowany co się podobno zmieniło) Aha byłbym zapomniał jaksie ma obsługa pamięci ECC do w/w płyt z tego co wiem K8NE na 100% obsługuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Cytat Co to w ogóle są za płyty poserwisowe? czytałem o niej i pomimo tego mnie kusiByło, poszukaj, może jeszcze znajdziesz ;] Jak by to był zwykły (nie poserwisowy) to brał bym. Najlepsza imo to epox, potem asus i gigabyte... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...