Skocz do zawartości
Snesiak

Czy Moja Sansa E250 Jest Uszkodzona ?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj doszła mi e250 ze sklepu agito.pl, mam kilka pytań, gdyż wydaje mi się że coś jest z nią nie tak.

(Zrobiłem update firmware programem sansa updater, wersja europejska). Słuchawki EP630

1) Po odpaleniu playera, bateria była naładowana w połowie. Podłączyłem ją do pc i naładowałem (pokazywało full i przestało migać). Odłączam ją od usb, restartuje się i pokazuje mi żę bateria jest naładowana gdzieś tak 3/4. Jak ją podłączę do pc to łąduje przez ok 5 sekund i pokazuje że full a potem znowu spada do 3/4 ale nic nie ładuje...co jest ?

2) Czemu po odłączeniu kabla usb sansa się restartuje (restarting system). To normalne ? Dodam że nawet jak nic nie przerzuce na nią to się restartuje.

3) Co jest z tym equalizerem ? Jak dam podbicie basu do więcej niz 3 to zaczyna trzeszczeć i pierdzieć ten bas. Sorry ale ustawienie na 3 mnie nie zadowala. Wogóle jakość dźwięku jest do [gluteus maximus], moja m240 grała lepiej, bo dało się ustawić bass. Sorry ale dnb i brejków nie da się słuchać bez basu. Czy to normalne ?

4) Przy odtwarzaniu plikow video po skonwertowaniu zdarzają się trzaski, raz nawet znikł mi dźwięk z prawego kanału!

Mam go odesłać na gwarancję czy oddać (jeżeli wszystko ww. jest normalne).

W temacie muzyki, playerów mp3 i słuchawek newbie nie jestem, przwineło się przez moje łapy troche stuffu. Słuchawki są sprawne, podłączałem je do innego playera i działa dobrze. Po podłączeniu innych słuchawek do sansy też były ogromne zniekształcenia, wręcz pierdzenie. Na sansie m240 jakbym nie ustawił eq to grał dobrze, bass mogłem podbijać ile wlezie i w tym momencie ograniczały mnie tylko słuchawki. Dlatego pytam czy sandisk e2xx tak ma, że ustawienia eq muszą być na flat (eq robiony chyba na szybko, wrzucili go w jakimś apdejcie) czy to wina mojego playera że tak pierdzi. Mam 10 dni na oddanie sprzętu, z tym że player mi się spodobał i gdyby ten eq był w porządku to nawet o oddawaniu bym nie pomyślał.

PS: dodam jako ciekawostke, że przy ustawianiu eq na wcześniej zdeklarowane opcje np. Full bass, albo full treble , nie ma ani tego ani tego, bass jest leciutki, a przy ustawieniu max treble nie ma żadnej różnicy z flat...

Jedyne co chce wiedzieć to czy sandisk ma taki choojowy equalizer czy ja mam uszkodzonego playera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AD 1. Baterie najpierw trzeba rozładować, a dopiero później naładować. Po kilku pierwszych cyklach (rozładowanie, naładowanie) będzie już wszystko ok.

Ad 2. Mam Sance c240 (te same bebechy co seria e) i po każdym rozłączeniu pokazuje "refreshing database" czyli praktycznie to samo co u Ciebie, więc jest ok.

Ad 3. U mnie dopiero przy podniesieniu suwaka do ok 8-9 zaczynają się zniekształcenia ale możliwe, ze masz inną skale. Tak czy inaczej eq w sansie to porażka....

Ad.4 Tu się nie wypowiem bo mam serię c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi