Ur6aN Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) Mamy pytanie w postaci: Jeżeli jednym routerkiem wifi będę wysyłał sygnał internetu to drugim taki samym będę mógł zwiększyć zasięg (odbiera neta drogą wi-fi i wysyła dalej)? A jak tak i wie ktoś jak to zrobić małe info gdzie tego w ustawieniach szukać?? Edytowane 21 Stycznia 2007 przez Ur6aN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 nie wiem czy ten router posiada funkcje takie jak: Access Point to Access Point bridging ( most punkt-punkt ) Access Point to Multi Point bridging ( most punkt-wielopunkt ) jeżeli tego niema to raczej nici z planu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) Dzięki to już mam inny pomysł. EDIT: Może ktoś kto się na tym zna, sparwdzić czy w mojej sieci będzie wszystko w porzątku? dlink dsl-504t(modem adsl+router) | dlink di-624(router wifi z wbudowanym switchem) --2 kompy połączone przez kabel | dlink dwl-g810(klijent wifi z wyściem rj45) | dlink des-1005d(switch) -- 4 kompy podłączone przez kabel Edytowane 21 Stycznia 2007 przez Ur6aN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) powinno działać ja mam w domu zrobione tak: DI-504TADSL | | | kompRJ45 | DI-524 - - - Laptop Wi-Fi | | | 3xkompRJ45 | DES-1008D --- DrukarkaRJ45 | 4xkompRJ45 Wszystko opiera sie na DHCP i działa poprawnie ;) Edytowane 21 Stycznia 2007 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Właśnie tak myślałem iż nie powino być problemu, najbardziej mnie zastanawia połączenie pomiędzy klijentem a switchem. A które urządzenie powinno mieć włączone rozdzielanie adresów?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 A które urządzenie powinno mieć włączone rozdzielanie adresów?? jezeli chodzi o DHCP to ja u siebie mam na DI-504 i na DI-524 ogolnie to nic w konfigu nie zmieniałem poza zakresem przydzielania puli IP w DI-524 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 acha czyli prawie wszystko na konfiguracji standardowej powinno starczyć. A jaką typ połączenia masz włączony w DI-524 jako most czy ponownie wpisujesz dane do neta przez PPPoE lub PPPoA?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 A jaką typ połączenia masz włączony w DI-524 jako most czy ponownie wpisujesz dane do neta przez PPPoE lub PPPoA?? hmmm w ustawieniach WLAN mam ustawione na: Dymiczne IP, co do połączenia netowego to tym zajmuje się DI-504 z kolei 524 rozdziela tylko ów połączenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Dzięki już wszystko rozumię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...