shrek999 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 witam mam pytanie jak w temacie. Jak chce zmieniac taktowania reczie to nhc wywala blad o braku wpisow w rejestrze dotyczacych zegarow jakie ustala powerplay ;/ a chce zjechac w dol z zegarami pracy na batrerii pozzatym omeg nie moge zainstalosac wywalam ccc i stery od ati a i tak mowi mi ze nie usunolem oryginalnych... a stery pasuja tylko od della ze strony ati nie moge zainstalowac tych na mojego lapka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 wiec z tego co wiem to twoj x1400 posiada funkcje Powerplay czyli mozesz tak zbic jego taktowanie. O over/downclocku raczej nie masz co marzyc bo probowalem prawie wszystkich progsow i niestety bez zadnego sukcesu. To samo z prockiem - nawet nie udalo mi sie znalezc swojego numeru PLL Co do drugiego pytania to dziwne objawy, u mnie wszystko dziala. Ale jesli masz problem to polecam program http://www.drivercleaner.net/ Jesli dobrze pamietam to dziala zajebicho Hey Ho (czy ktos zna PLL asusa A6ja?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 ale pamietam ze ktos kiedys robil na atim mobility downclocka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) spróbujcie AtiTool 0.25 Beta 14 - ta i nie żadna inna (nowsza u mnie nie wykrywa taktów grafy) tylko tym softem idzie u mnie podkręcać i odkręcać grafikę ale mówię od razu, że odkręcanie grafy nie da Ci nawet kilku sekund więcej na pracy na baterii, powerplay to nie tylko takty w dół, to przede wszystkim obniżenie napięcia - a to pociąga za sobą konieczność zmniejszenia taktowania, downclocking według mnie nie ma sensu Edytowane 21 Stycznia 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 ludzilem sie ze to dziala odwrotnie :) znacyz sie napieciem zjezdza w stosunku do taktowania ale jak nic nie da to juz mozna zamknac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...