Skocz do zawartości
Snooze

Komputer Do 1500pln - Bez Monitora, Klawy Itp

Rekomendowane odpowiedzi

Chce kupic dobry zestawik dla mojej dziewczyny. Chodzi mi o sam komputer do kwoty 1500PLN bez myszki klawiatury moniotra glosnikow itp. Zestaw musi byc na AMD. Zalezy mi na tym zeby komp byl stabilny i w miare dalo sie na nim pograc - jej bratu tylko na tym zalezy. O/C jest malo wazny. Z gory dzieki chlopaki za pomoc :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOBO Biostar tForce4 AM2 ________________________________________ 269zł

CPU AMD Sempron 64 3000+ Orleans BOX _________________ 195zł

RAM Goodram 1GB 667MHz ____________________ 330zł

GRAFIKA Palit 7600GS Sonic 256MB DDR3______________________ 345zł

HDD Seagate 7200.9 160GB SATA2 ______________ 210zł

DVD LiteOn SOHD-167T ______________________________ 56zł

Zasilacz Modecom MC-350 ATX 350W __________________________ 108zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOBO Biostar tForce4 AM2 ________________________________________ 269zł

Dobra jest ta plytka ? Bo nic o niej nie slyszalem ? Moze lepiej cos bardziej znanej firmy ?

RAM Goodram 1GB 667MHz ____________________ 330zł

GRAFIKA Palit 7600GS Sonic 256MB DDR3______________________ 345zł

HDD Seagate 7200.9 160GB SATA2 ______________ 210zł

DVD LiteOn SOHD-167T ______________________________ 56zł

Zasilacz Modecom MC-350 ATX 350W __________________________ 108zł

Do zestawu wezmiemy raczej obudowe + zasilke (~140) ... wiadomo koszta a braciszkowi zalezy na graniu...w najgorszym razie zakupie Fortrona z allegro ... Pozsotaje kwestia plytki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecam tez biostara, tylko inny model - TFORCE 6100, w biosu dojedzie do ~330htt, clockgenem spokojnie przekracza 400htt. :]

Dodatkowo posiada zintegrowana grafike (w stare gry sie da pograc, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby ja wylaczyc i wrzucic cos mocniejszego) i jest w standardzie matx, sporo tansza od ww. biostarow. :]

http://www.morele.net/?pg=product_info&amp...name&dspl=p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOBO Biostar tForce4 AM2 269zł

CPU AMD Sempron 64 3000+ Orleans BOX 195zł

RAM Goodram 1GB 667MHz 330zł

GRAFIKA Palit 7600GS Sonic 256MB DDR3 345zł

HDD Seagate 7200.9 160GB SATA2 210zł

DVD LiteOn SOHD-167T 56zł hmmm nagrywarka ?

Obudowa + marny zasilacz ~140zł

Dysk zostanie Seagate 7200.9 160GB SATA2 raz ze jest dobry (sam go mam) a dwa kazde 50PLN

sie liczy L:) Martwie sie bardziej ze na nagryware DVD srednio starczy

Edytowane przez Snooze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowę bierz jakiegoś Mustanga z Allegro i do tego jakiś Fortron lub Delta. Nagrywarkę od Asusa którą przerobisz na Pioneera dostaniesz za 123zł.

W tej cenie to chyba teraz kupie BENQ 1650 - bardziej sie oplaca ?

Edytowane przez Snooze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile gdziekolwiek go dostaniesz...

Ale Pioneer produkuje w tej chwili najlepsze nagrywarki - a ten Asus o którym mówię to to samo co Pioneer DVR111.

Albo mi padlo na oczy albo nie napisales ktory dokladnie model tego DVD asusa polecasz ? ;-)

W sobote ide do sklepu zamawiac to sie okaze co bedzie do dostania u mnie w miescie...gdybym karty nie dostal to postaram sie o jakiegos galaxy 7300gt zalman ddr3 - tez fajna karta ^^

Dzieki serdeczne za pomoc - jeszcze napewno o cos podpytam

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie mam:

1.Amd Sempron AM2 3000+ 213PLN

2.GoodRam 2x512 667mhz 338PLN

3.Seagate 160GB seria 9 230PLN

4.Asus DRW-1608P3S. 130PLN

5.GALAXY 7300GT ZALMAN 325PLN

6. Buda z zasilka Tracer TRO-676 CORAL PFC 400W Prescott 144PLN

http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=28782

7.Mobo - najprawodpobniej nie uda im sie zdobyc tego Biostara :( I tu pojawia sie pytanie do was - co innego wziac ? Najlepiej zeby bylo w komputroniku bo wtedy nie bedzie problemu z dostepnoscia :) Wiadomo kasa jest wazna bo i tak juz budzet przekroczony :) Co myslicie o Abicie KN9 http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=31816 ?? Ewnetualnie cos innego ?? Wiadomo musi miec dzwiek on board :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez tego tracera za trzy miesiące będzie trzeba nowego kompa kupować. Niech bierze Fortrona, :).

kasa kasa kasa :) To co lepiej brac jakiegos no name ze skelpu za 50PLN ? A co fortrona to bym kupil ale znam jej brata dosc dobrze i gdyby cos sie stalo to by zaraz bylo ze przez "moj zasilacz z allegro" wiec niech ma wszystko nowe z 1 sklepu i jak cos bedzie z nimi gadal :) Ewnetualnie sa jeszcze jakies budy modecoma z ich zasilaczem do 140 w komputroniku - tyle ze feele tez nie sa gornolotne ... A co z mobo ?

Edytowane przez Snooze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nabijaj postów...

Kupcie Fortrona marudy, albo jakiegoś Modecoma z Feelem, który i tak jest lepszy od tracera.

Prawda jest taka ze jakbym wzial feela to by ktos napisal ze feel syf :) Co do fortrona to najlepsza opcja ale jak juz pisalem - niech maja wszystko z jednego sklepu - nowe - nie chce pozniej wysluchiwac bulgotania :P W kazdym razie lepiej brac tracera niz jakiegos no name za 50PLN. Wszystko co napisalem wyzej jest juz zamowione wiec nic nie zmienimy. Jedynie pozostaje kwestia plytki glownej i tu widze ze tez nie macie koncepcji jak ja :-))

Edytowane przez Snooze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wróżę zbyt długiej kariery zestawowi na zasilaczu firmy Tracer, a Feel też syf ale przynajmniej ma działające zabezpieczenia.

IMO bierz któregoś Biostara TForce - 4 lub 6100. Obydwie są dobrymi płytami.

Co do feela i tracera to podobnie jest. I ten i ten palil kompy. Ale to jest lepsze rozwiazanie niz no name. Tak jak napisalem komp juz jest zamowiony i problem jest tylko z plyta. Wlasnie nie maja biostara skad zorganizowac - juz o tym pisalem. Pytam co zamiast biostara. W gre wchodza plytki dostepne w komputroniku w rozsadnej cenie na AM2 - abit gigabyte asus itp ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz im, żeby dołożyli 100 zł do zasilacza, jeśli nie chcą się pozbyć kompa w krótkim czasie (gwarancja nie uwzględnia wymiany podzespołu z winy zasilacza). Kupią ModeComa nie-feel i kropka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi