Skocz do zawartości
Tymin

Grafika Lub 5.1 Cena Max 500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Stoje przed dylematem Kupna Grafiki lub Głośników 5.1

Na jedną z tych rzeczy mam max do wydania 500zł

Największy mam problem przy wyborze grafiki otóż nie wiem czy sie nie wstrzymać i kupić grafe już z dx 10. Na chwilę obecną wybrał bym którąś z tych (ale też nie wiem za bardzo którą :P)

ATI x1650 Pro DDR3

GF 7600 GS DDR2

No i jeśli miałbym sie jednak wstrzymać to kupił bym 5.1

Genius Home Theater SW-HF5.1 5000

i tu sie rodzi pytanie czy moja plyta obsłuży mi te głośniki w 5.1 a nie np. w 4.1 :P

płyta to Epox 8KDA3i

Prosiłbym o jakieś rady .... ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm skoro dx będzie only na pci-ex to czy jest sens wydawania 500zł na grafe teraz, a nie lepiej później za jakiś powiedzmy pół czy rok odłożyć hajs i zmienić płyte i graf ?

//

A jaka graf. jest godna polecenia do 300 - 350 zł ? ;)

Edytowane przez Tymin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli będziesz miał pieniądze na zmianę platformy,to oczywiście warto zmienić.Najtaniej na pcie wyjdzie ciebie s.939.Właściwie mógłbyś sprzedać to,co masz(za mobo dostałbyś ze 100zł wg mnie,nie wiem jaki masz procesor),pamięci zostawiasz stare i musiałbyś kupić jakąś mobo na 939 ~ 250zł + jakiegoś Venice 3200+ za ~220zł + jakąś 8300GT...jeśli zależy ci na DX10.Chociaż z drugiej strony jak pisałem,nie jest pewne,czy tylko na pcie będą karty z dx10,jednak raczej wszystko przemawia że tak właśnie bęzie.

Za ok 350zł poszukałbym jakiejś 7300GT galaxy(są chyba z szybszymi pamięciami 1,2 ns,i podobno całkiem nieźle się kręcą)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i chyba tak zrobie tzn. kupie teraz te głośniki a za jakiś czas tego GF 73 :D

pozdrawiam

dziękóweczka za pomoc ;)

a i co do tych głosników z ta płytą niby jest 5.1 ale mam tylko 3 standardowe wyjscia czy będzie wszystko ok z podłączeniem i poleci na 5.1 ??

Edytowane przez Tymin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi