deonet Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Cześć wszystkim :) Z racji, ze jestem posiadaczem E4300, który w dodatku bardzo ładnie się kręci (9x400) postanowiłem wymienić zasilacz na coś mocniejszego. Obecnie posiadam Tagana 380-U01 (napięcia mimo, że zawyżone o około 2-3% to są stabilne jak skała 3,3V;5,15V;12,19V) i mam możliwość zmiany na Tagana TG430-U15 Easycon + dopłatą z mojej strony (napięcia również lekko zawyżone). I teraz mam pytanie czy jest sens robić taka przesiadkę czy się wstrzymać dołożyć więcej kasy i kupić coś mocniejszego. Poza tym, ile można by dopłacić do takiej ewentualnej zamiany? Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Nie ma sensu, chyba że chcesz kupić cośz prawdziwą podwójną linią 12v. Jeśli nie planujesz rozbudowy kompa, np. o mocniejszą grafikę to tym bardziej nie trzeba nic wymieniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Rozbudowe planuje dopiero po pojawieniu się grafik mid-range ze wsparciem DX10. Wiec do tego czasu wstrzymam się ze zmiana zasilki :) Dzięki Benito :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 (edytowane) taka ciekawostka: u mnie tagan 380w nie wyrabiał kiedy miałem 7600gs po wyższym przetaktowaniu procka albo grafy miałem restarty po zmianie na tacnesa 480 bylo wszysko w normie - procek śmigał na 3.5ghz grafa również poszła sporo wyżej PS. do poki wentyle nie śmigają na 100% i napiecia sa stabilne to nie wymieniał bym tej zasiłki bo jest mega cicha :) Edytowane 23 Stycznia 2007 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 No i co w tym dziwnego? Popatrz sobie na maksymalne moce na linii 12V... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...