afi Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 witam proszę was o rade w sprawie modernizacji komputera. otoż posiadam teraz Celerona 2.8 na taniej płycie MSI PM8M-2V(LGA775 rzekomo obsługuje nowe procki Intela), 768MB DDR (zwykle kosci) i Geforce 6600GT, dysk Sata1 i Sata2. interesuje mnie modernizacja komputera ale nie wiem w co najlepiej zainwestować. w gre wchodzi wymiana pamieci na DDR dual, wymiana procka na P4, ewentualnie wymiana płyty,procka i pamieci na cos AMD. z tym ze chcialbym zamknac taki upgrade w najgorszym wypadku kwota 800zl :/ i tu sie pojawia moje pytanie czy sensowniej zainwestowac w 1GB pamieci DDR Dual choc moja plyta nie jest pod ich katem stworzona wiec nie wiem czy bedzie jakas roznica, czy moze pozostac przy dotychczasowych kosciach DDR i kupic procesor P4. a moze znacie jakas ladna konfiguracje plyta,proc,pamiec dla AMD ktora by mnie kosztowala tez nieszczesne max 800zl ? prosze o rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 (edytowane) 1. Po co 2 identyczne topiki? 2. Sprzedaj wszystko co masz i złóż któryś z kompów opisanych tutaj - http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168134 Prawda jest taka że pomimo że masz LGA775 to C2D tam nie włożysz, a zwykłe P4 są nie opłacalne. DDR i AGP też za bardzo w tej chwili przyszłościowe nie są. Edytowane 23 Stycznia 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 W chwili obecnej to by wygladalo tak, jakbys probowal doinwestowywac w starego poloneza. Lepiej dozbierac kase i wydac z glowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afi Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Ok więc opcja jest taka: Asrock AM2NF3-VSTA (nVidia nForce3 250) [DDR2, AGP] + Athlon/Sempron 64 + 1GB DDR2 albo dobra płyta na S.939 + Athlon 3200 Venice + dokupienie dodatkowej pamięci DDR i teraz moje pytanie, czy możecie mi powiedziec czy roznica w wydajnosci pomiedzy opcja 1 a opcja 2 bedzie tak znaczaca ze warto wydawac dodatkowe fundusze ? dodam ze mam GF6600GT AGP i 768DDR. i jeszcze pytanko czy moj zasilacz MODECOM 400W podejdzie do plyty pod AMD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Ja bym sprzedał to co masz zostawiasz dysk obudowe i zasiłke (powinna styknąć) Dostaniesz za to gdzieś 700-750 zł + Twoje 800 zł i masz już 1500 zł Kupujesz za to: 1GB w dualu ok 320 zł Płyte za ok 360 zł A64 3200+ za ok 310 zł Galaxy GF7300GT zalman ok 300 zł Jakiś AC Freezer za 66 zł Wydałeś ok 1400 zł Ewentualnie możesz jeszcze zasiłke wymienić na coś mocniejszego :) Jeżeli się mylę ale uważam że sprzęt będzie do OC i do grania :) Edytowane 2 Lutego 2007 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...