janio Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Pożyczyłem od znajomego te właśnie pamięci, no i jestem niemile rozczarowany ich osiągami. Ich stabilne maximum to okolice 233-235 MHz na 3-4-4-11-2T, niezależnie od napięcia, dawałem nawet 3.1 V i nadal kiszka, tajmingi też śmiechu warte. Jak patrzyłem po necie, to ludziom przyzwoicie kręcą się te pamięci - nawet po 260 MHz, nie wiem co robię nie tak :( Moje mobo to DFI LP ultra-D i proc SanDiego 3700+@3GHz. Obie kostki po 512 są z rewizjii F. O co do cholery chodzi? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Jedne samsungi sie lepiej kręcą, inne gorzej ;) TCCC raczej ngdy do demonów OC nie należały, lepiej UCCC poszukać ;] I w zasadzie to woltów w nie ładować nie ma sensu, one raczej niskonapięciowe są, 2,6-2,7V no 2,8V max już (choć czasem lubią wyższe napięcia, ale raczej nieczęsto ;]). Edytowane 24 Stycznia 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Musiałeś trafić na nędzne kostki , umnie chulają na 3-4-4-10 2T 275mhz przy 2.7v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...