Xinill Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Dzisiaj, po zrestartowaniu mojego komputera zamiast bootloadera wyskakoczył błąd o następującej treści: Brak pliku NTLDR Naciśnij Ctrl+Alt+Del, aby zrestartować Po skorzystaniu z googli, znalazłem sporo stron z opisem tego problemu, i zgodnie z tym co tam napisano, spróbowałem uruchomić Windowsa z płytki. Tyle że tutaj pojawił się kolejny problem->bios w ogóle nie wykrywa napędu CD! Najgorsze jest to, że dotąd wszystko działało. Ktoś wie może, JAK to naprawić? OS to Windows XP Professional z SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spychu14 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 mialem to na GA K8NS i żeby działało musialem poprawić taśmy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xinill Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Nah, widocznie powinienem od razu powiedzieć że mam laptopa ;) Konkretnie Compaq n410c. Wersja Biosu najnowsza, z supportu hp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Wiele razy tak miałem: 2opcje zawsze tylko skutkowały, taśmy jak już ktoś wpsomniał i reinstalacja windowsa. Coś ci się zawirusowało i winde rozwaliło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 u mnie na k8ne mam tak czasami jak system się wywali albo dysk...tzn system zawiesi albo dysk pogubi partycje (nieszczęsny raid z 2 staruchów 2x3gb XD ) czasami wystarczy dorzucić mu ten plik i chula czasami trzeba system od nowa stawiać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...