xigi Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Witam! Mam pytanie. Czy ktoś wie może jak podkręcić Radeona 9000? Dodam ze nie chodzi mi o PowerStripa, Radeonatora, Rage3d itp. O tym wiem. Ale jest problem - bo w tych Radkach 9000 jest jakaś blokada czy coś, która powoduje że przy próbie jakiejkolwiek zmiany taktowania system się restaruje. Wiem że jest taki programik Hoger (zatrzymujący te restarty) - ale coś u mnie nie działa. Może dałoby radę wgrać jakiegoś zmienionego biosa??? Za wszelką pomoc z góry dziękuję!!! Pozdrawiam IGI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 no wydaje mi sie ze sa biosy do tewgo radka krecoce go. Musisz tez odrobinke poszukac (opcja: SZUKAJ), bo bylo na pewno!! pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 ano mozna podkrecac ale wersje PRO niestety wersja bez PRO jest zablokowana i owszem podkrecisz ale po wlaczeniu jakiej kolwiek aplikacji uzywajacej 3d zegar wroci na swoje miejsce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xigi Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 No właśnie w tym problem. Zresztą żebym chociaż zdążył cokolwiek odpalić. U mnie jest momentalny reset systemu. Ale na pewno są jakieś sposoby na to!!! Pisałem już o programiku Hoger (który u mnie jednak nie działa). Ale na pewno ludzie wymyślili coś innego. Jakiś programik odblokowujący, zminiony bios, czy modyfikacje na samej karcie :-) Pozdrawiam IGI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 No właśnie w tym problem. Zresztą żebym chociaż zdążył cokolwiek odpalić. U mnie jest momentalny reset systemu. Ale na pewno są jakieś sposoby na to!!! Pisałem już o programiku Hoger (który u mnie jednak nie działa). Ale na pewno ludzie wymyślili coś innego. Jakiś programik odblokowujący, zminiony bios, czy modyfikacje na samej karcie :-) Pozdrawiam IGI no wlasnie z tym odblokowaniem jest problem bo wszyscy nastawili sie na odblokowywanie radeona 9500 i calkowicie zapomnieli o 9000 Z tego co wyczytalem na jakims zachodnim forum to nikt sobie jeszcze z tym nie poradzil (czylat nie probowali nic robic) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Ciekawi mnie czy o 9000Pro jest jakiś zmodyfikowany bios ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 wersje pro podobno mozna jakos krecic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 ja swojego podkreciłem i jak widac wyniki sa !! i da sie podkrecaj r9000 jak i r9000pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Że można to wiem bo zapuszczam np power strip i już mam ale chodzi mi o mod bios'u tak żeby zostały ustawione na stałe wartosci takie jak ja chce nap 315/315 zamiasta 275 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 ja swojego podkreciłem i jak widac wyniki sa !! i da sie podkrecaj r9000 jak i r9000prono przeciez ty masz wertsje non pro chyba wiec jak ci sie udalo ja podkrecic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Odpisz, odpisz, jestem ciekaw... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 mi dziła znakomity moim zdaniem program Hoger ot cała tajemnica ...ale musze powiedziec ze ta karta az prosi sie o krecenie !! jesli tylko zdobede sie na odwage i zdobede schemat jak podniesc napiecie na pamiatki i rdzen to wersja pro na bank... a wzrost wydajnosci po podkreceniu jest spory z 6700 na 7800 w 3dmarku01 se zreszta compare w podpisie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Mógłbyś linka do tego programiku zapodać ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 no jasne www.jestem.leniem.com a działa to tak uruchamiasz naciskasz exit potem podkrecasz karte a potem jeszcze raz uruchamiasz i exit i po wszystkim a on jest malutki chyba niecałe 100kilo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 no jasne www.jestem.leniem.com a działa to tak uruchamiasz naciskasz exit potem podkrecasz karte a potem jeszcze raz uruchamiasz i exit i po wszystkim a on jest malutki chyba niecałe 100kilodzieki poprostu strasznie pomogles!! wpisywales to slowo kiedys na google bo troche stron wywala a ja tm nie znalazlem tego co trezba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 he słuchaj ..ja 3 dni temu miałem formata i niby co ja jestem dobra wrozka czy co ?? ja znalazłem na gogle a czasu za bardzo nei mam aby szukac dla ciebi ..jak jestes zainteresowany to poszukaj a znajdziesz a ci sie przyda bo ja na durniu miałem wysze wyniki od ciebie na athlonie ..jak dobrze pamietam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Radeonator (http://radeonator.cjb.net/) (freeware) - RageTweaker (http://www.rage3d.com/r3dtweak/) (freeware) - RadClocker (http://www28.brinkster.com/chrisww1942/) (freeware) - PowerStrip (http://www.entechtaiwan.com/ps.htm) (shareware) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 he słuchaj ..ja 3 dni temu miałem formata i niby co ja jestem dobra wrozka czy co ?? ja znalazłem na gogle a czasu za bardzo nei mam aby szukac dla ciebi ..jak jestes zainteresowany to poszukaj a znajdziesz a ci sie przyda bo ja na durniu miałem wysze wyniki od ciebie na athlonie ..jak dobrze pamietam :Ddobrze pamietasz z tym ze ja na sdr a ty chyba na ddr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 nie nio spoko jest tam macie stronki z programikami a tu jest hoger http://www.titan.spaceports.com/~fax/radeon9000.htm dodam ze to pierwsza strona jaka sie mi w gogle wyswietliła po wpisaniu "radeon hoger" pomyslengo podkrecania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 ps.. jak ktos juz podkreci np ty daFojtek to daj znac jak ci karta leci tz ile wyciskasz bo niektorzy maja na rdzeniu po 315 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 ano widzisz bo ja wpisalem tylko hoger Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 hmmm z tego co wyczytalem w readme.txt to mam najpierw podkrecic karte np: power stripem potem zaraz po podkreceniu wlaczyc ten programik wystartowac i wylaczyc tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 no tak ale ja urzywam Rge3D tweak 3.8 v jak dla meni jest lepszy mniej babraniny z nim jest polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 ps.. jak ktos juz podkreci np ty daFojtek to daj znac jak ci karta leci tz ile wyciskasz bo niektorzy maja na rdzeniu po 315 :)ok pochwale sie ale to niestety dopiero za jakis tydzien bo mi MOBO walnelo i czekam na nowa ktora bedzie w poniedzialek 24 lutego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 no spoko załuz wtedy nowy topic czy cos ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 ok nie ma sprawy co napisze na 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 aha jeszcze jedno... SZPAK montowales jakies dodatkowe cholodzenie na karte?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 nom mam załozony na rdzen wiatraczek tz na radiaror a wizatrak od celinki chyba 600 czyli mocny w miare ale urzywam go tylko przy podkreconej karcie czyli jak gram ..mam zamiar tez załozyc radiatorki na pamieci ale sie zabrac za to nie moge ..mysle ze jak załoze to dojdzie na ram z 10/15mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbn Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Witam !! Ja mam radeona 9000 pro gigabyte i działa mi na 275/275@365/335. W 3dmarku mam 9926. http://service.futuremark.com/compare?2k1=5879541. Powodzenia ... :) Athlon 1700@2600 512MB 266@341 Gigabyte radeon 9000pro. Pozdr. Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Qrde to ladnie ci sie podkrecilo. Jak wziales 365 / 335 . Bardzo dobry wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...