Skocz do zawartości
xigi

Jak podkręcić Radeona9000???

Rekomendowane odpowiedzi

http://service.futuremark.com/compare?2k1=6127156

to moj nowy wynik ale juz na (300/218)

dziwi mnie wynik w nature jest tam spora roznica 8O

Co moze byc tego przyczyna ???

Moze AGP aparature sieze ?

Podaj ustawienia swojego konfigu , rzuc wszystko co CI przyjdzie do glowy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cat mam 3,1 i dx8.1 PL

a agp mam 128mb 

co radzisz z tym nature ??? moze karta jest jakas lewa ???

na innych drivrach probowales? bo jednak ten test sporo podciaga wynik. wydaje mi sie ze cos ze sterownikami bo ja kiedys tez mialem taki slaby wynik w nature ale to na jakis starych sterach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szpak mozesz zdradzic ile masz punktow bez krecenia Radka ?

Jakbys dal link to bymbyl  wdzieczny 

bo ja niestety tylko tyle , cos cinko jak na taki sprzet :(

http://service.futuremark.com/compare?2k1=6124163

Projekt ''memki" zostal narazie zawieszony bo radiiatory sa strasznie krzywe i szybciej zdechne niz je wyrownam papierem :(

no jasne ze moge ale linkiem nie popre bo teraz nie moge bo mi sie komp zwalił tz zainstalowałem jakies via4in1 najnowsze i cos sie pojebało a i jeszcze tym,i sterami do sbco na audigly jest tak namieszane ze wyniki sa bardzo zanizone widac gołym okiem na pierwszym tescie ...w czwartek dostane nowa płyte to zrobie formata i linka dostaniesz a tak to moge z pamieci ci napisac jakie były :

na 1700xp wynik był 6800

na 2000xp wynik był 7200

z podkrrecona karta i procem wynik 8007 maxymalnie w czwartem na nowej płycie i procu podkreconym do 2ghz mam nadzeje powino byc cos koło 9000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytajac ten topic skusilem sie zainstalowac win98 i widze ze hoger dziala

i przyrosty sa wymierne ok 400pkt 280/220 ale to dopiero początek :) .Musze sciagnac lepsze stery bo na razie jade na tych z plytki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos ten link nie dział ...a jesli chodzi o pamieci to u mnie test na 243 przechodza :P daj dobrego linka albo napisz dokładnie ile ci w 3dmarku wychodzi moj najlepszy wynik znasz jest w compare

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem dlaczego nie dziala u mnie jest w porzadku wynik to cos 8070 (y linka)

pamieci max 242 (hynix 5ns :evil: ) silnik 320 :twisted: y tum procem jak u Ciebie 7800 . Narazie przestaje sie bawic

Bedzie Ci trudno 9000 osiagnac proc powyzej xp2000 juz nie wiele daje :wink:

Max co bym wyciagnal to cos ok 8300l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już jest nowy w podpisie  .Wczoraj póżno pisałem i się walnąłem 

PS zamknąłem również Rage3D Tweak dla silnika :twisted:

gratuluje wyniku ...pisałes ze na procu jak moj masz 7800 tak ?? no ale redzen ci sie swietnie kreci ...miałme do wyboru sapphirka i gigabyte te radki wziołem sapphirka ze wzgledu na pamieci ....ale taka mała uwaga ty masz radeona 9000pro !!! ? a nie tak jak ja 9000 bez pro czyli chyba w swojej klasie jestem dalej nie pokonany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm teraz dopiero sie compare przyjrzałem i tam pisze ze nie pro ? to dlaczego wykrywa ci go jako pro ?? msz moze bios wgrany czy jak ?? pochwal sie ??

Wykrywa bo patrzy na sterowniki a zawsze instalują się od Pro :wink: (bo nie ma do gigabyte r9000)Bios mam zwykły ze strony Gigabyta (tez kombinowalem z PRO :evil: )ale oczywiscie kicha.

Jak grafę zmieniałem to nie liczyłem się z tym że ją można jednak kręcić dlatego nie zależało mi na pamięciach.Ale i tak ładnie się kręcą

Na twoim procu już prawie 8000

PS

Jak zmienisz płytę dostanę chyba po [gluteus maximus] :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jutro sie okarze bo płyta juz jest !! musze tylko zamienic ..i czekam jeszce moze proca z lepszej seri znajde ....!! no i na coolerek z miedziana podstawka :)

a jak z artefaktami masz czy nei ?? ja własnie dzisj pokabinuje ..bo czasem wyskakuja jak dam na pamieci 245 i na rdzen 307 moze by tak pamieci odpuscic i rdzen sprawdzic moze on pujdzie na wiecej a pamieci mu sypia smieci ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie sprawdź osobno najpierw jak idzie silnik i pamieci potem jeszcze lekko można dodać . Przy wyniku w podpisie oczywiście ,że nie mam syfów . Syfy pojawiają się jak przekraczam 245 na pamięciach na silniku nie wiem :P .Radiator nawet przy takim taktowaniu jest dosłownie chłodny (wentylek jest bardzo wydajny i cichy :) )

Ps

Jaka to bedzie płyta ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no sprawdziłem i rdzen kicha 305 max a pamieci jak widac 245 :(

a z płyta własnei sie naciołem i nie ukrywam w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iłem sie jak cholera ...zamowiłem w sklepie DFI AD77 miała byc z komuptronika a tam jest podobno ta płyta tylko ze nie dopisane pro a tu <span style="color:red;">[ciach!]</span>a jest własnie bez pro i nie mam zmiany mnoznika ani napiecia i proc tylko mi na 1900mhz idzie jutro ide sprubowac ja odmienic ale juz kolesiowi głowe zawracam boje sie zeby sie nie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ił ale wmowie mu ze to jego winna bo z nalepek na płycie wynika ze to ni z komputronika tylko z JTT Computer a powiem ze kolesi z komputronoka mowił ze ta u nich jest pro tylko ze nei napiasali :P moze przejdzie .......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepnn 2000 zrob test w 3dmarku z procem na 1900 jak mozesz tak dla porownania ....ja wiecej na tej płycie stabilnie nie wycisne ....musze odmienic ta płyte

1926

Chyba nie bedziesz miał za złe te 26 Mhz :)

Szkoda że kicha z płytką wyszła :cry: ,na tej co miałeś też można by było poszaleć :wink:

Dzisiaj jeszcze pobije sam siebie (jest odpowiednia AURA :twisted: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepnn 2000 zrob test w 3dmarku z procem na 1900 jak mozesz tak dla porownania ....ja wiecej na tej płycie stabilnie nie wycisne ....musze odmienic ta płyte

1926

Chyba nie bedziesz miał za złe te 26 Mhz :)

Szkoda że kicha z płytką wyszła :cry: ,na tej co miałeś też można by było poszaleć :wink:

Dzisiaj jeszcze pobije sam siebie (jest odpowiednia AURA :twisted: )

no no 200 punktow roznicy ......a swoja droga co ty zrobiłes tej płycie ze mozesz tak na niej krecic jakis mod czy tylko bios odp...i na ile ci ida pamieci .jak proca krecisz mnoznikiem czy fsb ?? ja teraz radkowi lepsze chłodzenie zapodam i sproje powalczyc ...hehe

ps. z płyta jutro postaram sie odkrecic bo tak byc nie moze !! po to 1700xp kupiłem zeby go na 2600xp puscci a nie na 2200xp buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobiłem mały test i co sie dowiedziałem ,....ze podkrecenie rdzenia wiecej daje niz pamieci po pewnej barjerze ....na ustawieniach 300/243 miałem mniej punktow i to sporo niz na 306/240 ......wyzej krecic pamieci sie nei opłaca a rdzen moj juz dalej nie idze ....zostałem w tyle w walce .....jesli uda mi sie zaminic płyte to moze powalcze na mocniejszych procach ..a i jutro sprawdze jak sie kreci brata karta jest identylko ale kto wie :)

ubdate ..juz prawie ci dogoniłem na swojej :) jest chyba 50 punktow roznicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DaFojtek dobrze widze ze twoj Radek jest firmy HIS ?

Nie ma przypadkiem szyny pamieci 64 bitowej ???

Ja mialem kiedys hisa i jednym slowem kicha.

Czyzby bylo kilka radzaji hisow ?? Ale jak rozpoznac te zgodne z ati ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DaFojtek dobrze widze ze twoj Radek jest firmy HIS ? 

Nie ma przypadkiem szyny pamieci 64 bitowej ???

Ja mialem kiedys hisa i jednym slowem kicha. 

Czyzby bylo kilka radzaji hisow ?? Ale jak rozpoznac te zgodne z ati ???

moj jest na szynie 128-bit!!! hmmm a jak to rozpoznac to nie wiem zabardzo na mojej karcie jest napis 128bit, a tak apropo to mam czesto do czynienia z Radeonami 9000 od hisa i jeszcze ani razu nie spotkalem sie z wersja 64bit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...