Skocz do zawartości
tyranxp

Czy Opłaca Się Wziąć Router ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,nie wiem dlaczego wpadło mnie do głowy nad kupnem routera :blink:

Otóż byłem nieco dziwny posiadając aktualnym modemem SpeedTouch 330 (kolor szary).Kiedyś wpadł do mnie przyjaciel,chciał sprawdzić u mnie czy modem działa.Fakt jest taki że on ma taki sam model i firma SpeedTouch 330 ...ale inny kolor-czarny !!

Problem jest taki że od niego modem (na szczęście nie był uszkodzony) chodził zdecydowanie szybciej od mojego,tzn. stronki ładowały się nieco szybciej (to nie wina przeglądarki ani jakiś wirusów czy też innych programów !!) niż u mnie :cry: .

Nie wiem czym się one różnią jedynie co widzę to tylko wygląd (mam szary a on czarny).

Czy te modemy mają inną elektronikę czy też inna wersja modemu ??

Więc dlatego padłem nad kupnem routera,tylko pytanie czy to coś daje w porównaniu do modemu USB ??

Jeśli to coś daje to jaki router byście polecali,ja wybrałem Linksys WRT54G ...tylko mam mały problem...ten router nie posiada wbudowanego modemu ADSL :( .Czy ktoś wie skąd mogę wziąć modem RJ-45 ??

Aktualnie posiadam NEO 512 ,a od przyszłego miesiąca NET24 1 Mbps :D .Aha i jeszcze żeby router jaki polecacie obsługiwał też NET24 .

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle ze się opłaca, ostatnio znajomi narzekają na modemy neo+ które sie rozłączają i maja potem problem z połączeniem. Ja tego nie odczuwam, wystarczy że poczekam raz na jakiś czas(jak wyłączą/wyłącze prąd) aż sie zsynchronizuje i potem połączenie mam bezobsługowe, żadnego łączenia/rozłączania. Co do net24 to się nie orientuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem jest taki że od niego modem (na szczęście nie był uszkodzony) chodził zdecydowanie szybciej od mojego,tzn. stronki ładowały się nieco szybciej (to nie wina przeglądarki ani jakiś wirusów czy też innych programów !!) niż u mnie :cry: .

Kwestia rozrzutu jakościowego.

Czy się opłaca?? Na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi, jeśli narzekasz na obecny modem i cierpisz na tzw przypadłość "Nerwostrady", to owszem warto. Jeśli jednak w domu komputer jest jeden, a sieć chodzi, to sensu większego tu nie widzę, chociaż.....

Edytowane przez lgolebio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi