Skocz do zawartości
Cor3y

Aristo Vision A195 Czy Prestige 1600?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Noszę się z zakupem laptopa. Fundusze, jakie planuję przeznaczyć na ten cel to ok. 4500zł. Sprzęt ma mi służyć głównie do pracy, ale w czasie wolnym także do rozrywki (filmy, sporadycznie gry).

Elementy, na jakie zwracałem uwagę przy wyborze:

- dwurdzeniowy procesor (nieważne czy Intel, czy AMD)

- w miarę wydajna karta graficzna z osobną pamięcią

- min. 1024MB RAM

Sprzęt nie będzie wymagał częstego przenoszenia, więc waga i rozmiar nie są zbytnio brane pod uwagę (dlatego rozważam A195). Także czas pracy na baterii nie jest zbyt ważny, bo w większości będzie pracował na kablu. Potrzebuję po prostu wydajnego sprzętu za max. 4500zł.

Zwróciłem uwagę na modele Aristo Vision A195 oraz na Aristo Prestige 1600.

O Prestige 1600 już trochę napisano na forum, więc jego opinia jest mi raczej znana (dobry sprzęt, jedynie wolny spin-up DVD). Do tego matryca 15,4" panorama. Ogólnie dobry stosunek jakości do ceny.

Natomiast nie znalazłem nic o Aristo Vision A195. Z danych producenta: matryca 17", procesor Turion X2 TL50, klawiatura numeryczna (z racji wielkości), karta GF7600 256MB, tuner TV.

Prosiłbym o wasze opinie co do tych laptopów, szczególnie jeżeli chodzi o Aristo Vision A195. I ew. jakie modele polecacie w cenie do 4500.

Edytowane przez Cor3y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi