Cor3y Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Witam. Noszę się z zakupem laptopa. Fundusze, jakie planuję przeznaczyć na ten cel to ok. 4500zł. Sprzęt ma mi służyć głównie do pracy, ale w czasie wolnym także do rozrywki (filmy, sporadycznie gry). Elementy, na jakie zwracałem uwagę przy wyborze: - dwurdzeniowy procesor (nieważne czy Intel, czy AMD) - w miarę wydajna karta graficzna z osobną pamięcią - min. 1024MB RAM Sprzęt nie będzie wymagał częstego przenoszenia, więc waga i rozmiar nie są zbytnio brane pod uwagę (dlatego rozważam A195). Także czas pracy na baterii nie jest zbyt ważny, bo w większości będzie pracował na kablu. Potrzebuję po prostu wydajnego sprzętu za max. 4500zł. Zwróciłem uwagę na modele Aristo Vision A195 oraz na Aristo Prestige 1600. O Prestige 1600 już trochę napisano na forum, więc jego opinia jest mi raczej znana (dobry sprzęt, jedynie wolny spin-up DVD). Do tego matryca 15,4" panorama. Ogólnie dobry stosunek jakości do ceny. Natomiast nie znalazłem nic o Aristo Vision A195. Z danych producenta: matryca 17", procesor Turion X2 TL50, klawiatura numeryczna (z racji wielkości), karta GF7600 256MB, tuner TV. Prosiłbym o wasze opinie co do tych laptopów, szczególnie jeżeli chodzi o Aristo Vision A195. I ew. jakie modele polecacie w cenie do 4500. Edytowane 26 Stycznia 2007 przez Cor3y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Turion jakikolwiek by nie był = shit ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...