ath Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 http://www.battlestations.net/ Midway: Naval Battles to połączenie symulacji i strategii czasu rzeczywistego poruszające temat bitew morskich rozgrywanych podczas II Wojny Światowej. Dzięki temu tytułowi gracze mogą przekonać się jak bardzo zmieniła się wojna na morzu na przestrzeni kilku lat II Wojny Światowej, tj. jak początkowo niezniszczalne pancerniki straciły swe znaczenie na rzecz lotniskowców. Gra oferuje nam możliwość wzięcia udziału w szeregu bitew historycznych jak i hipotetycznych. Pod naszą kontrolą mogą znajdować się różne jednostki, m.in. niszczyciele, krążowniki, stawiacze min, a nawet łodzie podwodne; każda z własną załogą, kapitanem i oficerami o określonych umiejętnościach i doświadczeniu. Możemy wybrać po której stronie konfliktu przyjdzie nam walczyć, tj.: Amerykanie, Niemcy, Anglicy i Japończycy; oraz konkretną postać (bohatera) jaką będziemy kontrolować. Dzięki możliwości wyboru konkretnej postaci, mamy możliwość pięcia się po drabinie kariery aż do momentu zdobycia admiralskich szlifów. Celem autorów gry, było wierne przedstawienie zmagań, które toczyły się na morzach i ocenach podczas II Wojny Światowej. Dzięki temu podczas walki będziemy świadkami stosowania przez poszczególnych kapitanów autentycznych taktyk walki i formacji bojowych, oczywiście gracz również będzie je stosował. W grze spotkamy się z ponad 40 szczegółowo odwzorowanymi okrętami, łodziami podwodnymi i samolotami z tamtych czasów oraz z ponad 100 typami uzbrojenia i wyposażenia. Odtworzono też ponad 20 bitew morskich. Dużym atutem Midway: Naval Battles jest w pełni trójwymiarowy i bardzo efektowny engine graficzny (szczegółowo odtworzone modele wszystkich okrętów i samolotów występujących w grze, zmienne warunki atmosferyczne, itp.). *Możliwość przejścia kampanii jednoosobowej i walczenia w trybie wieloosobowym w sieci LAN oraz w Internecie. *Elementy cRPG, wzrost doświadczenia i umiejętności załogi, oficerów oraz kapitanów okrętów. *Proste ale realistyczne elementy zaopatrzenia i zarządzania surowcami, częściami, paliwem, itp. screens: http://www.gry-online.pl/S055.asp?ID=77800 demo mp: http://www.fileplanet.com/173235/170000/fi...ns:-Midway-Demo Zapowiada sie chyba ciekawie, wreszcie troche innowacji. Demka nie zasysam, bo czekam na jakies inne mirrory niz na FP. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Ja zassałem i pograć nie mogę przy próbie zalogowania wywala mi, że konto nie istnieje lub wygasło (tak trzeba mieć konto na gamespy), a więc wchodzę na gamespyid sprawdzam konto jak najbardziej działa. Rano postawie grę na laptopie i przynajmniej przez LAN spróbuję uruchomić (żeby uruchomić grę na LAN-ie potrzeba minimum 2 graczy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 pograłem w to z godzinę na x0 w multi i powiem, że nic specjalnego, wielkiej zabawy nie czerpie się ani z wątku strategicznego, ani z pływania/latania, nie wróżę tej grze świetlanej przyszłości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 niestety po zabawie pare h też to stwierdzam-ani to dobra strategia, ani fajna symulacja.. na fajna szybką i prostą sieciówke sie też nie nadaje..a szkoda :( brakuje gier gdzie sobie mozna dowodzić Kongo itp :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...