zenek206 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Witam, chcę zmodernizować kompa. Myślałem o zrobieniu tego stopniowo najpierw płyta i procek ( AsRock 775Dual-VSTA i C2D 4300) Asrock ponieważ chce zostawić grafę (na razie R9550) i Ram (2x256 MB w dualu 400 mhz). Po sprawdzeniu w apollo wychodzi 837 złotych. więc moje pytanie co zmienić teraz pamiątki czy grafę (myślałem o R1600) Dotychczas miałem GB na NF2 i Athlona XP 1800 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 pamięci... w marcu wychodzą nowa generacja kart graficznych i ceny polecą na łeb na szyję (starych modeli). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek206 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Dzięki. tak właśnie myślałem, ale wolałem zapytać. ale jakie pamięci pamięci chodzi mi o to czy ddr czy ddr2 i jak taktowane, czy pojedyncze czy w dualu Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Ale trochę lipa z pci-e na tym asrocku bo tylko 4x :(. Lepsza karta graficzna będzie się tam marnować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 do 8300gt wystarczy ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 (edytowane) Raczej chodziło mi o coś w stylu 8600gt :D. Mały tescik jak ktoś jeszcze nie czytał http://pclab.pl/art21863-2.html. Zawszę to mnie męczyło da się tam odpalić równocześnie ddr i ddrII Edytowane 27 Stycznia 2007 przez capone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek206 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Gdzieś czytałem, że to kilka procent tylko, więc może nie będzie tak źle?? A może masz jakieś inne sugestie - bo rozumiem że uważasz to za średni pomysł. Ja na to patrzę trochę inaczej> Jak zmienię grafę to mogę zmienić płytę - a może stanie się ona równie poszukiwana jak dual pod amd - wtedy może uda mi się ją sprzedać ;-) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Ta, nawet przy 8600GT to będzie max. kilka %. @capone: nie da się, spalisz RAM, nie czyń tego ;-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek206 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Jeszcze jedno pytanie. w tej samej cenie mogę mieć 6300 warto czy jednak uprzeć się na tego 4300 (czytałem że da się go ładnie kręcić bez żadnych specjalnych zabiegów - tylko magistrala) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Mimo wszystko na tej plytce co chcesz kupić to go super nie podkręcisz ;) jeżeli planujesz zmiane pozniejsza Mobo to oczywiscie E4300 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Tak jak myślałem tego się nie da zrobić. Coraz bardziej mi się ta płyta podoba. Zenek czytałem ze ten e4300 bez podnoszenia napięcia leci na 1066 Jak na razie żadnych nie widzę przeciwności losu żeby e4300 puścić na 1066, ale jak to mówią wszystko wyjdzie w praniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek206 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 sorki za podwójnego posta, ale wina trochę moja a trochę nękającego mnie isp (tak w ogóle to nie wiem czy to legalne - pojawia się raz na jakiś czas stronka "informujemy że nie wpłynęła płatność za miesiąc styczeń - czy to nie ogranicza moich praw - napisze do UKE - koniec OT) zastanawiam się nad tymi pamięciami Pamięć DDR2 2x512MB PC5300 667MHz Goodram GR667DD64L5/1GDC - gdzieś pisali że wśród tańszych śą one dość dobre - jak na cenę 335 PLN) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Ja tam wolę 775Twins, tylko ona nie ma AGP ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...