Skocz do zawartości
zenek206

Modernizacja Max 1000 Pln (mobo I Proc)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chcę zmodernizować kompa. Myślałem o zrobieniu tego stopniowo najpierw płyta i procek ( AsRock 775Dual-VSTA i C2D 4300) Asrock ponieważ chce zostawić grafę (na razie R9550) i Ram (2x256 MB w dualu 400 mhz). Po sprawdzeniu w apollo wychodzi 837 złotych. więc moje pytanie co zmienić teraz pamiątki czy grafę (myślałem o R1600)

Dotychczas miałem GB na NF2 i Athlona XP 1800

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej chodziło mi o coś w stylu 8600gt :D. Mały tescik jak ktoś jeszcze nie czytał http://pclab.pl/art21863-2.html. Zawszę to mnie męczyło da się tam odpalić równocześnie ddr i ddrII

Edytowane przez capone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś czytałem, że to kilka procent tylko, więc może nie będzie tak źle??

A może masz jakieś inne sugestie - bo rozumiem że uważasz to za średni pomysł. Ja na to patrzę trochę inaczej> Jak zmienię grafę to mogę zmienić płytę - a może stanie się ona równie poszukiwana jak dual pod amd - wtedy może uda mi się ją sprzedać ;-)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak myślałem tego się nie da zrobić. Coraz bardziej mi się ta płyta podoba. Zenek czytałem ze ten e4300 bez podnoszenia napięcia leci na 1066

Jak na razie żadnych nie widzę przeciwności losu żeby e4300 puścić na 1066, ale jak to mówią wszystko wyjdzie w praniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki za podwójnego posta, ale wina trochę moja a trochę nękającego mnie isp (tak w ogóle to nie wiem czy to legalne - pojawia się raz na jakiś czas stronka "informujemy że nie wpłynęła płatność za miesiąc styczeń - czy to nie ogranicza moich praw - napisze do UKE - koniec OT) zastanawiam się nad tymi pamięciami Pamięć DDR2 2x512MB PC5300 667MHz Goodram GR667DD64L5/1GDC - gdzieś pisali że wśród tańszych śą one dość dobre - jak na cenę 335 PLN)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi