mystery Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 (edytowane) witam mam nadzieje, że nie było i że dobry dział :) Naukowcom z University of Rochester udało się zapisać dane dotyczące całego obrazu w pojedynczym fotonie, spowolnić ten foton, a następnie odzyskać informację. Choć pierwszy tak zapisany obraz składał się tylko z kilkuset pikseli, nowa technologia może pozwolić na zapisywanie niespotykanych ilości informacji. odsyłam do linka http://wiadomosci.onet.pl/1472186,16,1,0,120,686,item.html pozdrawiam m edit poprawiłem :) Edytowane 28 Stycznia 2007 przez mystery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 wypadało by tu walnąć jakiś skrót newsa... nie każdemu cce się otwierać kolejne linki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Popieram - jesli podaje sie newsa w formie linka, to wypadaloby podac chociaz jedno-, dwuzdaniowe streszczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 kolejna nowinka techniczna z której nic nie wynika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...