mateo1977 Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 panowie nigniewac sie prosze bo jestem zielony z dziedziny sieci niczym zaba. kupilem dzisiaj kabel koncowki zrobilem skretke i podlaczylem wszystko gra -zaznacze ze mam sdi lub isdn sam juz niewiem bo sprzedali mi to jako isdn. podpielem poprostu dwa komputery w domu gdzie jeden pma dostep do netu a drugi z niego korzysta. najwazniejsze o co chcialbym zapytac czy istnieje jakas mozliwosc ograniczenia temu drugiemu komputerowi dosytepu do netu a chodzi mi bardziej o zmniejszeniie przepustowosci np.mam polaczenie 115kb/s a chcialbym by ten drugi komp maxymalnie mogl korzystac z 50kb/s bo zauwazylem ze jest male zamieszanie. z goryy wielkie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Da się. Poczytaj stare posty, już wielokrotnie był ten temat wałkowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Da się. Poczytaj stare posty, już wielokrotnie był ten temat wałkowany.dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz.ale opcji szukaj uzylem i spedzilem przytym ponad godzine i nieznalazlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 szukaj cbq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Da się. Poczytaj stare posty, już wielokrotnie był ten temat wałkowany.paranoik juz niewiem czy se jaja robisz czy co przewalkowalem juz prawie wszystkie posty i nic niema o tym jezeli napisales se tylko od tak zeby niewiem co , nabic posta to proponuje zminic ksywe ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRAMBOREX Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Proponuję program BAND SPEED BALANCER TU JEST LINK DO ŚCIĄGNIĘCIA: http://infojama.pl/modules.php?name=Downlo...p=getit&lid=247 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Da się. Poczytaj stare posty, już wielokrotnie był ten temat wałkowany.paranoik juz niewiem czy se jaja robisz czy co przewalkowalem juz prawie wszystkie posty i nic niema o tym jezeli napisales se tylko od tak zeby niewiem co , nabic posta to proponuje zminic ksywe ;(proponuje przejsc przyspieszony kurs obslugi wyszukiwarek bo mi to zajelo 2 minuty http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=222...pustowosc+lacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Da się. Poczytaj stare posty, już wielokrotnie był ten temat wałkowany.paranoik juz niewiem czy se jaja robisz czy co przewalkowalem juz prawie wszystkie posty i nic niema o tym jezeli napisales se tylko od tak zeby niewiem co , nabic posta to proponuje zminic ksywe ;(proponuje przejsc przyspieszony kurs obslugi wyszukiwarek bo mi to zajelo 2 minutyhttp://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=222...pustowosc+lacza wiesz jezeli chodzi o ten link to akurat nietrafiles albo nieprzeczytales postu mojego ogolnie jest tam opis pod linuxa a jezeli pod wina to nistety nie xp i trza czytac czytac i krociutki kurs czytania jeszcze raz przejsc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Jesli ponizsze dotyczy linuxa, to ja jestem miotla, oparta o monitor stojacy na sloniu na szczycie k2 :? Czytaj uwaznie, nie po to ludzie tutaj sie mecza, zebys potem stwierdzal, ze nic nie ma :wink: Generalnie z podzialem lacza nie ma problemow, nawet pod winda, stymze linux przoduje! Problem pojawia sie w przypadku polaczen bezposrednich... Windows Wspomniany juz Win2k Server, Advanced Server sobie z tym poradza (poprzez QoS), stymze z tego co sie dowiadywalem, to trzeba ustawic Active Directory, z czym jest troche roboty. rodzina nieWin2k Server Sygate Office Network To jest propzycja zdecydowanie godna uwagi, mozna tam ustawic transfery dla poszczegolnych IP, stymze co jest fajne, nie na sztywno. Sa tam suwaki odnosnie priorytetow, np. WWW zawsze przed FTP itd. Mozna tez ustawic jedna dodatkowa aplikacje (jeden port) i jej tez przydzielic priorytet. Szkoda, ze tylko jedna :( NAT32 Mozna na sztywno ustawic przepustowosci dla poszczegolnych uslug. Jesli idze o p2p to mozna tez tym programem ustawic server SOCKS i ustawic programiki p2p u wszystkich klientow, zeby korzystaly z SOCKS na serwerze (ale jak klient zmieni ustawienie, to po ograniczeniu). Band Speed Balancer Na infojama.pl mozna o nim poczytac. Jest to prosty program do kontroli przez Proxy, mozna posutawiac ograniczenia dla poszczegolnych IP, stymze znowu na sztywno. Np. albo 10kb/sec na wszystkie polaczenia od danego IP (czyli np. IP ma 1 polaczenie - 10kb/sec na nim, ma 10 polaczen i po 1kb/sec na kazdym, to jest troche bez sensu, bo wlaczajac byle wp.pl masz juz od razu 4 polaczenia, i sprobuj tak cos sciagnac) albo 10kb/sec na kazde polaczenie, ale to jesli idzie o DSL jest bez sensu ;) Ponoc WinRoute 5 bedzie mial mozliwosc kontroli transferu, ale na ile to sie okaze jak wyjdzie. Jest jeszcze Nimbus, ale o nim nic nie wiem poza tym, ze mozna go wyprobowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Proponuję program BAND SPEED BALANCER TU JEST LINK DO ŚCIĄGNIĘCIA:http://infojama.pl/modules.php?name=Downlo...p=getit&lid=247 Ten programik to lipa, nie dosc ze tylko dziala przez proxy (czyli jakiekolwiek ograniczenia p2p odpadaja) to jeszcze ma dzielenie przepustowosci na sztywno na 2 bezsensowne sposoby :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 wiesz jezeli chodzi o ten link to akurat nietrafiles albo nieprzeczytales postu mojego ogolnie jest tam opis pod linuxa a jezeli pod wina to nistety nie xp i trza czytac czytac i krociutki kurs czytania jeszcze raz przejscJuz cie nie bede obrazal bo akurat dobry humor mam , ale nastepnym razem to zastanow sie 3 razy zanim cos chlapniesz. Jesli ponizsze dotyczy linuxa, to ja jestem miotla[...] dobre :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Panowie ogromnie przepraszam ;( poprostu mam taki dzien ze ja cie.....jeszcze raz za swoja niepowage ogromne PRZEPRASZAM jezeli chodzi o te programuy to sa one platne ale szczeze narazie ich nikminie bo jak wspomnialem pierwszy dzien mam do czynienia z siecia domowa i jak by sie komu wydawalo jestem sam se winien chcialem zrobic dobrze coreczce i dziewczynie i wszystko byloby dobrze bo na tym drugim kompie w wszystkich programach ustawilem max 5kb/s ale jezeli juz na tym drugim kompie otwiera sie strona internetowa to polaczenie internetowe jest wykorzystywane w 80-90% i niewiem jak to ogranczyc bo tlanich akorat wielka roznica niebedzie czy beda mili polaczenie 112kb/s czy 56 tylko dlamnie to czarrna magia, moze da sie wlaczyc jakies ograniczenie na polaczenie lokalne z gory wielkie dzieki i jeszcze raz PRZEPRASZAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Kazdy popelnia bledy, jesli o mnie idzie nie ma sprawy :wink: Jesli drugi komp bedzie korzystal tylko z www, ew. emaila i nie bedzie robilo roznicy, ze strony otwieraja sie wolno, a sciaganie plikow drastycznie zwalnia przy probie otwarcia w/w stron, to najlatwiej wykorzystac ten nieszczesny Band Speed Balancer. Na linku powyzej jest wszystko odnosnie konfiguracji. Od siebie dodam, ze najlepiej ustawic powiedzmy 6-8 max polaczen dla tamtego kompa (oba powinny miec stale IP) i dac na wszystkie 8 powiedzmy ograniczenie 3kb/sec czy jak juz wolisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 najgorsze wtym to ze nawet mi sie on niechce zainstalowac .;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...